Açık Cezaevinde 'İslam'da Tövbe' Anlatıldı 
Afyonkarahisar Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan mahkumlara yönelik 'İslam'da Tövbe' konulu bir konferans düzenlendi.
Afyonkarahisar Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencilerinden Ümit Tosun'un sunduğu ney dinletisinin ardından 'İslam'da Tövbe' konferansı gerçekleştirildi. Çok sayıda mahkumun katıldığı konferansta Vaiz Ahmet Bigiçer de kasideler söyledi.
Afyonkarahisar İl Müftülüğü Vaizi Muammer Ölmez, mahkumlara Kur'an-ı Kerim'de tövbe ile ilgili ayetlerle birlikte hadisleri anlattı. Ölmez, "Kur'an-ı Kerim'e baktığımızda tövbe konusunda çok hadis ve ayeti kelime görüyoruz. Tövbe hatadan dönmek, pişman olmak, bir daha yapmamak, ıslah olmak anlamına geldiği gibi aynı zamanda nefsi terbiye etmek ve işlediği günaha karşılık olmak üzere tövbe ederek nefise iyiliği telkin etmek, iyiliğe alıştırmak anlamına gelir. Buradan anlaşılacağı gibi tövbe ederken işlenen günahı terk etmekle kalmayacağız, aynı zamanda nefise iyilik yapmayı öğreterek güzel hayat sürecine alıştırmış olacağız. Tövbe etmenin bir zamanı bitiş tarihi var mıdır diye kendimize bir soru sorsak bunun cevabını ayetlerde bulacağız" dedi.
Afyonkarahisar Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Muzaffer Avcı ise cezaevinde kalan mahkumların ahlaki açıdan bilgi birikimlerinin artmasına katkı sağlamak amacı ile bu tür sosyal etkinliklere devam edeceklerini söyledi. Avcı, "Adalet Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında tutuklu ve hükümlülerin dini, ahlaki gelişimlerini sağlamaya yönelik imzalanan protokol kapsamında Afyonkarahisar İl Müftülüğü ile yaptığımız iş birliği ile bu konferansı düzenledik. Bundan sonra da kurumumuzda bu tür sosyal ve kültürel etkinliklere devam edeceğiz" diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi