ABİGEM ve TNB KEP işbirliği protokolü imzalandı

Afyonkarahisar ABİGEM,Türkiye Noterler Birliği Teknoloji Şirketi TNB KEP ile yeni bir iş birliği protokolüne imza attı.Protokol kapsamında Afyonkarahisar ABİGEM’in tüm ortakları ve bunların üyeleriKEP ve E-imza hizmetlerini TNB KEP Yetkili İş Ortağı ABİGEM aracılığıyla temin edebilecek.

Afyonkarahisar Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi – ABİGEM, Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) hizmeti vermek üzere lisanslandırılan Türkiye’deki ilk özel kuruluş TNB KEPile yeni bir işbirliğine imza attı.

Bölgesindeki ve tüm Türkiye’deki KOBİ'lerin rekabet seviyelerinin ve uluslararası piyasalardaki aktivitelerinin arttırılması amacıyla faaliyet gösteren Afyonkarahisar ABİGEM’in tüm ortakları ve bunların üyeleri, KEP ve E-imza hizmetlerini TNB KEP ile yapılan protokol kapsamında ABİGEM aracılığıyla temin edebilecek.

Bu işbirliği kapsamında sunulan hizmetler, Afyonkarahisar ABİGEM’in farklı il ve ilçelerde bulunanTicaret ve Sanayi Odaları, Ticaret Borsaları, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlikleri ve Dernekleri kapsayan 28 hissedar üyelerininde yararlanabileceği özel fırsatlar ile sunulacak.

KEP Nedir?

KEP yani Kayıtlı Elektronik Posta; gönderici ve alıcı kimliklerinin belli olduğu, gönderi zamanının ve içeriğin değiştirilemediği, uyuşmazlık durumunda hukuki geçerliliği olan güvenli elektronik posta anlamına geliyor.

Bu amaçla yetkilendirilmiş KEP Hizmet Sağlayıcılar tarafından sunulan bu hizmet, standart e-posta sistemlerinden ayrılıyor. KEP sisteminde gönderici ve alıcı kimlikleri belli olduğu gibi ayrıca gönderim, teslim, okunma zamanı değiştirilemiyor, içerik bütünlüğü korunuyor. Tüm gönderimler, 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu'na göre ıslak imza ile aynı hukuki geçerliliğe sahip elektronik imza ile imzalanıyor. Elektronik imza, KEP’in yanısıra şirket kuruluş, değişiklik işlemleri, sözleşme işlemleri, MERSİS işlemleri, gümrük işlemleri, EKAP ihale başvuruları gibi günlük hayatımızda birçok alanda yaygın olarak kullanılıyor.

Türkiye Noterler Birliği Teknoloji Şirketi TNB KEP, 2012’den bu yana Türkiye’deki yüzlerce kuruma KEP, elektronik imza vekatma değerli yazılım çözümleri sunuyor.

İş Birliği kapsamında ABİGEM tarafından sunulan avantajlı hizmetler ile ilgiliayrıntılı bilgi için ABİGEM’in 0272 213 12 13 numaralı telefonundan veya [email protected] mail adresindenbilgi alınabilir.

ABİGEM Hakkında

Afyonkarahisar Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Avrupa Birliği ve yerel Odaların işbirliği ile başlatılan “Avrupa Birliği Türkiye İş Geliştirme Merkezlerinin Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın girişimleri ile bölgesel bir İş Geliştirme Merkezi olarak 2008 yılında faaliyetlerine başlamıştır. Afyonkarahisar ABİGEM 2010 yılından itibaren en geniş katılımlı ABİGEM olarak 28 ortaklı Anonim Şirket statüsünde faaliyetlerine devam etmektedir.

Afyonkarahisar ABİGEM’in temel kuruluş amacı, bölgesindeki Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ) başta olmak üzere tüm Türkiye’deki KOBİ'lerin rekabet seviyelerinin ve uluslararası piyasalarda aktivitelerinin arttırılması olarak tanımlanmıştır. Bu amaç çevresinde Afyonkarahisar ABİGEM, asıl olarak KOBİ’leri desteklemeye yönelik bir kurum olmakla birlikte, yasal statü, sektör ve büyüklük ayrımı yapmadan tüm kurumlara ve işletmelere de hizmet vermektedir. www.abigem.com.tr

TNB KEP Hakkında

TNB Kayıtlı Elektronik Posta Hizmet Sağlayıcılığı ve Ticaret A.Ş., 13 Ocak 2012 tarihinde kayıtlı elektronik posta hizmetleri vermek üzere kuruldu. Türkiye Noterler Birliği çatısı altında güçlü mevzuat hâkimiyeti ve deneyimi ile hukuk tecrübesini birleştirerek elektronik ortama taşıdı. TNB KEP; uzman personeli, uluslararası güvenlik ve kalite sertifikalarına sahip bilişim teknolojileri alt yapısı ile kişi ve kuruluşların KEP ihtiyaçlarına cevap veriyor. Türkiye Noterler Birliği Teknoloji şirketi olarak faaliyet gösteren TNB KEP, aynı zamanda Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından KEP hizmeti vermek üzere lisanslandırılan ilk özel kuruluş statüsüne sahip. www.tnbkep.com.tr

Editör: Haber Merkezi