Abdioğulları, Görgöz’ü Yanıtladı
‘Yalaka Basın Her Yerde’ sözleriyle son günlerde Afyonkarahisar’ın gündeminde yer alan ve tepkilere cevap veren Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz’ün eleştirilerine, Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Abdioğulları’ndan cevap gecikmedi.
 Son günlerde Afyonkarahisar’ın gündeminde ‘Yalaka Basın Her Yerde’ sözleriyle yer alan Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz’ün eleştirilerine, Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Abdioğulları’ndan cevap gecikmedi.
Yazılı bir açıklama yapan Abdioğulları açıklamasında şu sözlere yer verdi; “CHP İl Başkanı Sayın Yalçın Görgöz’ün şahsıma yönelik suçlamalarının ardından açıklamada bulunmak lüzumu hasıl olmuştur. Sayın İl Başkanı telaffuz etmiş olduğu ,’Yalaka basın’ açıklamasının ardında durmak yerine şahsi suçlamalarla, şehrin gündemi ile ilgisi olmayan, dedikodu niteliğindeki sözlerle durumu geçiştirmeye çalışmaktadır. Burada maksat insanların nereye gidip, ne yediği, ne içtiği değil son derece ciddi bir suçlamanın gereğini yapmaktır. Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği bir meslek örgütü olarak tüm meslektaşlarının zan altında kalmasını önlemek amacıyla Sayın İl Başkanını somut açıklamada bulunmaya davet etmiştir. Kimseye bir fayda sağlamayacak olan dedikoduları bir kenara bırakarak düzeyli siyasetin, inanılırlığın gereğini yerine getirerek ‘yalaka basın’ iftirasını somut bir şekilde örneklendirmesi gerekmektedir. Sayın Başkan bu cesareti göstermediği müddetçe yaptığı açıklamalar hem bizim, hem de kamuoyunun nezdinde ‘içi boş sözler’ olarak nitelendirilmeye devam edecektir. Her ne kadar bir hata olduğuna inanmasak ta bizler hata yaptığında özür dilemesini becerebilen kişileriz. Sayın Başkan da ya ‘Yalaka basın’ sözünü gereğini yapmalı ya da yanlışından dönerek özür dilemesini bilmelidir. Şahsımla ilgili her türlü hesabı vermeye hazır olduğumu bir kez daha beyan ederken, camiamızı ilgilendiren bir konunun mecrasından saptırılarak ‘yedi içti’ boyutuna indirgenmesi ve gündemin boş işlerle meşgul edilmesi nedeniyle tüm Afyonkarahisarlıların affına sığınıyorum.”
 
 
Editör: Haber Merkezi