ABD Büyükelçiliğinden Ziyaret
İncelemelerde bulunmak ve bazı çalışmalar yapmak üzere ilimize gelen Siyasi İşler Bölümü Diplomatı Adam Cardwell Vali Balkanlıoğlu’na nezaket ziyaretinde bulundu.
Ziyaret sırasında Diplomat Adam Cardwell’e ilimize hoş geldiniz diyen Vali Balkanlıoğlu, ‘’Sizi Afyonkarahisar’da ağırlamaktan çok memnunuz.’’dedi.
Vali Balkanlıoğlu, Cardwell’a Afyonkarahisar’ın tarihi, kültürel, turistik ve doğal güzellikleri hakkında bilgiler verirken, ’’Afyonkarahisar Merkez nüfusu 190 bin civarında iken toplam nüfusu 705 bindir. Bölgesel nitelikte olan Zafer Havaalanımız var. Ayrıca önümüzdeki senelerde Ankara-Afyonkarahisar-İzmir ve İstanbul-Afyonkarahisar-Antalya güzergahlı hızlı tren hattı yapılacaktır. Afyonkarahisar Cumhuriyet tarihinde çok önemli bir yere sahiptir. Cumhuriyetin kazanıldığı ve kurulduğu topraklar burasıdır. Dünyaya mermerciliği öğreten Afyonkarahisar’dır. MÖ. 3000 yıllarına dayanan mermer ve mermerciliğin emarelerini bugünde dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanında görebilirsiniz. Afyonkarahisar’da sadece mermer bloğundan 200 milyon dolar ihracatımız var. Bu yüzden mermer Afyonkarahisar için çok önemlidir. Bunun yanında Afyonkarahisar’da sekiz tane beş yıldızlı otelimiz var. 4 ayrı havzada termal suyumuz var. Şehrimizin büyük bir bölümü de termal su ile ısınıyor. Birde güzellik ve sağlık için kullanılan termal suyumuz, seralar içinde kullanılmaktadır. Afyonkarahisar olarak Türkiye’de ilk kez uygulamaya konulan bir çalışmamız oldu. AFJET adı altında kurulan bir şirketle, termal suyumuzun bir damlası bile israf edilmeden ilimizde bulunan otellere sıcak su veriyoruz. Buradaki termal suyumuzun özellikleri bir litresinde 6 gr mineral bulunmakta ve 125 derece sıcaklıktadır. Afyonkarahisar yolların kesiştiği yer olması itibariyle ülke içinden ve ülke dışından birçok turist gelmektedir. Günde Afyonkarahisar’dan 300.000 araç geçmektedir. Görülmeye değer tarihi ve turistik bölgelerimizin yanı sıra lezzet şehri olmamız da Afyonkarahisar’a çok şey kazandırmaktadır. Afyonkarahisar’da yılda 30.000 ton kiraz, 350.000 ton patates ve günde 8-10 milyon yumurta üretilmekte ve Türkiye’nin yumurta borsası Afyonkarahisar’dadır.’’dedi.
Afyonkarahisar hakkında bilgiler vermesinin ardından Türkiye geneli hakkında da bilgiler veren Vali Balkanlıoğlu, ‘’Son dönemlerde Devlet, Millet ve Hükümet kavramlarında da değişmeler oldu. Daha önceleri vatandaş bir Vali ile görüşemezken şimdi bazı kurallar çerçevesinde istediği zaman görüşebiliyor. Biz Valiler olarak insanların arasında dolaşıyor, onların istek, talep ve sıkıntılarını yerinde dinliyoruz. Devletin işleri artık daha şeffaf ve milletçe katılımcı bir şekilde yapılmaktadır. Türkiye yönetim şekli Yönetimden, Yönetişim şeklini almıştır. Zaten Avrupa Uyum yasaları sayesinde de insanlara, hayvanlara ve çevreye verilen önem ve haklar artmış olup dünyada parlayan bir yıldız halini almıştır. Büyüyen ekonomimiz ve istikrarlı gelişim trendini yakalamış olmamızda bunun en güzel göstergesidir.’’dedi.
Vali Balkanlıoğlu’nun göstermiş olduğu sıcak davranışlarından dolayı memnun olduğunu dile getiren Siyasi İşler Bölümü Diplomatı Adam Cardwell, bir ilin Valisinin görev alanı ve dışındaki konularda da birçok bilgiye sahip olmalarından ve bunu kendileriyle paylaşmalarından dolayı Vali Balkanlıoğlu’na teşekkür etti.
Vali Balkanlıoğlu ise ziyaretin anısına Cardwell’e mermerden yapılmış satranç takımı hediye etti.
Editör: Haber Merkezi