AB Ofisi, AB mali yardımlarına yönelik açık teklif çağrıları tanıttı

Afyonkarahisar Valiliği Avrupa Birliği (AB) Daimi Temas Noktası Ofisi, geçen hafta Merkezi Finans ve İhale Birimi (MFİB) ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından duyuruları yapılan hibe teklif çağrılarının ilgili kesimlere duyurulması için dört gün süreli tanıtım toplantıları düzenledi.
Ofisten yapılan açıklamaya göre, tanıtım toplantılarına ilgi büyük oldu. 18-21 Haziran günlerinde düzenlenen tanıtım toplantılarına eğitim kurumlarından toplam bin 487 idareci ve öğretmen katıldı. Toplantıların birinci ve ikinci gününde 390 okul müdürü katılırken, programın üçüncü gününde 106 öğretmene Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Artırılması hibe programı tanıtıldı.
Programın son gününde 991 öğretmene Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi Hibe Teklif Çağrısını tanıtımı yapıldı. Açık Hibe çağrısının örnek proje konularından birkaçı hakkında örneklemede bulunuldu. Programda proje nasıl hazırlanır, nereye sunulur, son başvuru tarihi gibi konularda bilgiler verildi.
Önümüzdeki günlerde de AB Ofisi’nin Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından duyurulan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Yerel ve Ulusal STK’ların Kapasitesinin Güçlendirilmesi ile Özürlülerin Toplumsal Entegrasyonunun Geliştirilmesi Hibe Programı ile ilgili tanıtımların yapılacağı bildirildi. Proje hazırlamak isteyen kamu kurumlarını, sivil toplum kuruluşlarını ve vatandaşları ayrıntılı bilgi almak amacıyla ofise müracaat edebilecekleri belirtildi.
Valilik Avrupa Birliği Daimi Temas Noktası Ofisi Koordinatörü Hasan Hüseyin Oğuz, ‘’Bu seminerler Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Avrupa Birliği Daimi Temas Noktası Vali Yardımcısı Ali Muhiddin Varol destekleriyle düzenleniyor. Her türlü AB hibe çağrıları devam edecek. Amaç kısa vadede ilimizdeki yerel aktörlerin, sivil toplum kuruluşlarının ve okulların proje mantığını gelenek haline getirmeleri ve bu vesile ile de ilimizin Avrupa Birliği mali yardımlarından azami ölçüde yararlanmasını sağlamak''dedi.
Editör: Haber Merkezi