AB Gününde Afyonkarahisar rüzgârı esti

9 Mayıs Avrupa Günü etkinlikleri kapsamında Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Afyonkarahisar Valiliği Avrupa Birliği Daimi Temas Noktası ofisi tarafından açılan standı ziyaret etti.

9 Mayıs Avrupa Günü etkinlikleri kapsamında Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in himayesinde, Avrupa Birliği Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu işbirliğinde Ankara Gençlik Parkı’nda Avrupa Günü Şenliği düzenlendi.

Programın açılışına Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun yanı sıra, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Jean Maurice Ripert, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kamil Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Gökşin, çok sayıda bürokrat ve başkentli katıldı.
Türkiye’nin bütün illerindeki Valilik Avrupa Birliği ofislerinin davet edildiği şenlikte, Avrupa Birliği ofisleri ve büyükelçilikler için stantlar kurularak, yerel ürünler ve illerin kabul edilen projeleri stantlarda sergilendi.
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın ziyaret ettiği stantlara yoğun ilgi gösterildi.
Afyonkarahisar Valiliği Avrupa Birliği Daimi Temas Noktası Ofisi tarafından kendilerine tahsis edilen stantlarda Afyonkarahisar’ın yerel ürünleri sergilendi.
Kızılay Madensuyu, lokum ve sucuk başta olmak üzere Haşhaşella, keçe gibi yerel ürünler, standı ziyaret eden misafirler tarafından yoğun ilgi gördü.
Misafirlere Afyonkarahisar’ın yerel ürünleri ikram edilirken, Afyonkarahisar’da yürütülen AB merkezli proje kitapçıkları, Afyonkarahisar’ın tanıtımına ilişkin broşür ve benzeri yayınların da dağıtımı yapıldı.

Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen Avrupa Birliği çalışmalarıyla ilgili bilgi alan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağ'a, stantta Afyonkarahisar Valiliği Avrupa Birliği Daimi Temas Noktası Ofisi Koordinatörü H. Hüseyin Oğuz, Afyonkarahisar’ın yerel ürünleri ve Afyonkarahisar Kızılay Madensuyunu ikram etti.
Editör: Haber Merkezi