91'inci Zafer Yürüyüşü Düzenlendi
Afyon'un kurtuluşunun 91'inci yıldönümü nedeniyle bir araya gelenler, Çakırözü köyünde "Zafer Yürüyüşü" yaptı.

Büyük Taarruz'un 91'inci yıldönümü, Atatürk'ün taarruz emrini verdiği Kocatepe'de düzenlenen etkinliklerle kutlanıyor. Sabaha karşı Kocatepe Zafer Yürüyüşü ile başlayan Kocatepe'deki törene, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar protokolü, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Bakan Eroğlu, Kurtuluş Savaşı'nın zor bir mücadele dönemi olduğunu söyledi. Anadolu'nun düşman çizmesinden kurtarılmasının tek yolunun, taarruz olduğunu anlamış ve inanmış olan Türk askerinin taarruzlarının sıklet merkezi olarak seçilen Afyonkarahisar'da başladığını belirten Bakan Eroğlu, "27 Ağustos'ta Afyonkarahisar düşman işgalinden kurtarılarak düşman orduları darmadağın edilmiştir" dedi.
BİR ARADA, YANYANA OLALIM
Bugün gelinen noktada birlik ve beraberlik içinde bütün engellerin aşılacağını kaydeden Eroğlu, şöyle dedi:
"Bu coğrafyada güçlü bir Türkiye görmek istemeyenlerin oyunları hep devam edecektir. Bu sebeple; İstiklal Harbi esnasında milletçe gösterdiğimiz mukavemet ve istikrarı muhafaza etmeye bugünlerde her zamankinden daha fazla ihtiyacımız vardır. Bu topraklarda şanlı bayrağımızın ilelebet dalgalanması için güçlü olmak mecburiyetindeyiz. Büyük hedeflerimizin olması elzemdir."
3 ÖNEMLİ HEDEF BELİRLENDİ
Türkiye için 3 önemli hedef belirlediklerini kaydeden Eroğlu, hedefi olmayan milletlerin yaşayamayacağını söyledi. Hedefi olmayanların muvaffakiyetinin asla mümkün olmadığını vurgulayan Eroğlu, "İşte bunun için kendimize ve ülkemize 3 önemli hedef belirledik. Cumhuriyetimizin 100'üncü yıldönümü, 2023. İstanbul'un fethinin 600'üncü yıldönümü, 2053. Malazgirt'teki büyük zaferin 1000'inci yıldönümü, 2071. Gayemiz bellidir, yol haritamız bellidir. İstikrarlı yükselişimizi engellemeye çalışan hiçbir şeye kulak asmadan, meselelere değil, meselelerin halline odaklanarak çalışmalı, yolumuza konan engellerle vakit kaybetmeden ilerlememize devam etmeliyiz" dedi.
91 YAŞINDAKİ DEDEDEN RİCA
Tören sırasında, Büyük Taarruz'la yaşıt olan Kadir Yılmaz, protokol üyelerinin yanına gelerek "Dedelerimiz büyük bir mücadele verdiler. Siz de vatanımıza, milletimize sahip çıkın" dedi. Kocatepe'deki törenin ardından Başkomutanlık Milli Parkı Şehitler Ormanı'na protokol üyeleri tarafından fidan dikildi. Etkinlikler çerçevesinde Büyükkalecik Beldesi'ndeki Yüzbaşı Agah Şehitliği de ziyaret edildi
Editör: Haber Merkezi