9 KURUMDAN 'DENETİMLİ SERBESTLİK' İŞBİRLİĞİ
Denetimli Serbestlik kapsamındaki yükümlülerin, kendine, ailesine ve topluma faydalı bireyler haline gelmesi için yapılan çalışmalara bir yenisi daha eklendi.
Afyonkarahisar Belediyesi ve Afyonkarahisar Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile birlikte, 9 kurumun ortaklaşa hayata geçireceği projenin protokolü imzalandı.
Kurumların yaptığı işbirliği çerçevesinde gerçekleştirilecek olan "Denetimli Serbestlik Hatıra Ormanı", "Denetimli Serbestlik Yükümlülerinde Toplumsal Yardım Bilincinin Geliştirilmesi" ve "Polis Meslek Yüksekokulu'na Yönelik Bilgilendirme ve Ağaçlandırma Çalışmaları"yla denetimli serbestlik yükümlülerin topluma kazanımı sağlanacak.
            DENETİMLİ SERBESTLİK HATIRA ORMANI KURULACAK
Bir yıl sürecek proje çerçevesinde, denetimli serbestlik yükümlülerince, Denetimli Serbestlik Hatıra Ormanına ağaç dikimi ve bakımı yapılacak. AFAD tarafından "Temel Afet Bilinci ve Yangından Korunma" eğitimleri verilecek yükümlülere, Afyonkarahisar Sağlık Müdürlüğü tarafından "İlk Yardım" eğitimi ve Türk Kızılayı Afyonkarahisar Şubesi tarafından "Kan Bağışının Önemi" konusunda seminerler verilecek.
            PMYO ARAZİSİNE 600 ADET AĞAÇ DİKİLECEK
Polis Meslek Yüksekokulu öğrencilerine denetimli serbestlik ile ilgili bilgilendirme seminerleri düzenlenecek. Aynıca Afyonkarahisar Belediyesi tarafından Polis Meslek Yüksekokulu arazisinin ıslah çalışmaları gerçekleştirilecek ve ağaç dikimine uygun hale getirilecek. Bu çalışmanın sonrasında, Denetimli serbestlik yükümlüleri tarafından PMYO arazisine yaklaşık 600 ağaç dikimi ve bakımı yapılacak.
500 HEKTARLIK ALANA 50 BİN ADET AĞAÇ
Denetimli serbestlik yükümlüleri tarafından AFAD ve Polis Meslek Yüksekokulu arazilerine yaklaşık 600 ağaç dikimi ve bakımı yapılacak. Ayrıca, Afyonkarahisar Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi'nin karşısındaki 500 hektarlık alana 50 bin adet ve Sülümenli Belediyesi'ne 3 bin adet ağaç dikilecek. Ağaçların temini ve teknik destek Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürlüğü ve Fidanlık Müdürlüğü tarafından verilecek.
 
            YÜKÜMLÜLER KAMU YARARINA ÇALIŞACAK
 
Projeler aracılığıyla doğal afetler ve kazalar gibi insanların yardıma ihtiyaç duyduğu acil ve hayati öneme sahip durumlar karşısında yükümlülerin bilgi, beceri ve sorumluluk duygularının gelişmesi, kurumlararası işbirliğinin güçlendirilmesi ve Afyon'un yeşil alanlarının arttırılmasına katkı sağlanması amaçlanıyor. Bu proje çalışmalarına ek olarak; Afyonkarahisar Belediyesi, Sağlık Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü, Fidanlık Müdürlüğü, AFAD, Sülümenli Belediyesi ve Türk Kızılayı ile "Kamu Yararlı Bir İşte Ücretsiz Çalıştırma", "Eğitim-İyileştirme", "Ağaç Dikimi" ve "Bilgi Evi" protokolleri imzalandı.
 
YÜKÜMLÜ ÇOCUKLAR BİLGİ EVLERİNDEN YARLANACAK
 
            Kurumlar arasında gerçekleştirilecek işbirliği sonucunda; denetimli serbestlik yükümlülerinin kamu yararına ücretsiz bir işte çalıştırılması, yükümlülere yönelik seminer çalışmaları için eğitici desteği alınması, yükümlülerin ağaç dikim faaliyetlerine katılması ve yükümlülerin çocukları ile suça sürüklenen çocukların Bilgi Evlerinden yararlanması sağlanacak.
 
GEÇEN YIL 675 YÜKÜMLÜ KAMU KURUMLARINDA ÇALIŞTI
 
Protokol imza töreninde denetimli serbestliğin açılımını yapan Denetimli Serbestlik Müdürü İlker Öcal, şüpheli sanık veya hükümlünün, toplum içinde denetim ve takibinin yapıldığı topluma kazandırılması için ihtiyaç duyulan her türlü hizmetin denetimli serbestlik kapsamına girdiğini söyledi. 2013-2014 yılında 675 hükümlünün kamu kurumlarında çalıştırıldığını açıklayan İlker Öcal, aynı yıl 80 bin adet ağaç dikildiğini söyledi.
 
"İLİMİZE VE ÜLKEMİZE HAYIRLI UĞURLU OLSUN"
 
Denetimli serbestliğin ceza ve infaz kanunlarında yapılan değişiklikle ülkemiz hukuk literatürüne yeni girmiş bir kavram olduğunu belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise bu kavramın başlangıçta anlaşılmadığını; ancak yapılan güzel faaliyetlerle toplum içerisinde net bir şekilde anlaşıldığını kaydetti. Yapılan projelerle denetimli serbestlik kapsamına giren yükümlülerin hem topluma kazandırıldığını hem de ülkemiz adına önemli işlere imza attığını ifade eden Başkan Çoban, imzaladıkları protokolün ilimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diledi.
 
          Projede yer alan kurumlar şöyle; Afyonkarahisar Belediyesi, Afyonkarahisar Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksekokulu, Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü, Afyonkarahisar Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürlüğü, Afyonkarahisar Fidanlık Müdürlüğü, Sülümenli Belediyesi ve Türk Kızılayı Afyonkarahisar Şubesi.
Editör: Haber Merkezi