8. Uluslararası Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı Açıldı.

ART Fuar Organizasyonu Tic. Ltd. Şti. tarafından 12-15 Nisan 2018 tarihleri arasında İlimiz Kültür Park ve Fuar Alanında bu yıl 8’ıncisi gerçekleştirilecek olan Uluslararası Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı Vali Mustafa Tutulmaz’ın katılımıyla açıldı.

8. Uluslararası Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı açılış törenine Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra Milletvekilleri Ali Özkaya ve Hatice Dudu Özkal, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İl Müdürleri, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri ile tarımla uğraşan çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Birbirinden büyük ve önemli firmaların katılımıyla gerçekleşen 8. Uluslararası Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarında Tarımsal Mekanizasyon ve Teknolojileri (Gübreleme ve Tohumlama Makineleri, Traktörler, Ekim Makineleri, Pulluklar, Mibzerler, Sebze Meyve Makineleri vs.), Sera Teknolojileri, Su ve Sulama Teknolojileri, Gübreler, Zirai İlaçlar, Tohum, Fide, Fidan ve Bahçecilik, Çiçekçilik Teknolojileri, Ekolojik Tarım, Canlı Hayvan Yetiştiriciliği, Hayvancılık Üretim Makineleri ve Hayvan Sağlığı gibi konular fuar kapsamı içinde yer almaktadır.

Fuarlarımız ilimizin, bölgemizin, ülkemizin ve hatta dünyanın gözdesi olsun.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Mustafa Tutulmaz; “Değerli katılımcılar ve değerli Çiftçi kardeşlerim değerli üreticiler hanımefendiler beyefendiler; Ben de öncelikle hepinize hoş geldiniz diyorum. Fuar alanında en iyi şekilde gezilebilecek, incelenebilecek güzel bir bahar gününde fuarımızı açıyoruz. Fuarımızın uluslararası olması bizim için bir mutluluk kaynağı oldu. Ancak bunun laf da uluslararası kalmamasını da diliyoruz. Burası artık ilimizin, bölgemizin, ülkemizin ve diğer ülkelerin gözdesi diyebileceğimiz fuarlarından biri olsun istiyoruz.

Fuarların güçlendirilmesi için her türlü desteği vermeye hazırız.

Fuarlarımızın güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Vali Tutulmaz; “Gerek altyapı gerek katılımcılar ve gerekse ziyaretçiler olarak bunun güçlü bir fuara dönüşmesini arzuluyoruz. Bu konuda da her türlü desteği vermeye hazırız. İlimiz her geçen gün gelişiyor. Biz her zaman ilimizin marka şehir haline getirmeyi hedefliyoruz. Marka şehir haline getirirken de bunun değişik yönlerden ve farklı özelliklerden faydalanılması önemliydi. Bu doğrultuda her türlü aktivitenin yanında olduk, olmaya devam ediyoruz. Bir kısmını da bizzat kendimiz organize ediyoruz. Bugünler ilimiz adına dolu dolu geçiyor. Geçtiğimiz hafta klasik müzik festivali başladı. Bir haftadır da devam ediyor. Bugün tarım fuarını açıyoruz. Üç gün o devam edecek ve daha sonra önümüzdeki hafta 3 üç gün sürecek olan GASTRO AFYON 1. Uluslararası Turizm ve Lezzet Festivalini başlatacağız. Ardından 9 gün sürecek olan Afyonkarahisar Kitap Fuarını açacağız. Yine akabinde Caz Festivali olacak. Tabii her hafta da otellerimizde değişik kurumların kongreleri, çalıştayları ve sempozyumları olmaktadır. Dolayısıyla ilimizde her gün, gerek tarih açısından gerek kültür açısından gerek kongreler açısından dolu dolu yaşanmaktadır. Bunun karşılığını da işte marka şehir olma yönünde ilerlememiz olacaktır.” dedi.

Afyonkarahisar zengin bir il.

Bizim zengin termal imkanlarımız var diyerek sözlerine devam eden Vali Tutulmaz; “Termal den kaynaklı otellerimiz var. Bu otellerin dolu olabilmesi, yenilerinin faaliyete geçebilmesi için bu fuar ve festival gibi etkinlikler bizim için önemlidir. Bu etkinlikleri artırdıkça uzun vadede göreceğiz ki artık bizim otellerimizde fuar sezonlarında dolu olacaklar. Bugün batının önemli fuar merkezlerinde bunu görüyoruz. İnşallah bu fuarlar uzun vadede bizime her yönüyle olumlu yönde etki edecektir. Ancak bu fuarlara ciddi şekilde hazırlanmamız ve takip etmemiz gerekmektedir.” dedi.

Fuar, çalıştay, sempozyum ve diğer etkinliklere hazırlıklı esnaf ve üretici istiyoruz.

Vali Tutulmaz, ilimizin tanıtımına üretici ve esnafların büyük katkı sağlayacağına inandığını belirtirken, “İyi hazırlanmamış esnafımız ve üreticimiz ilimizin tanıtımına destek olurlarsa çok yönlü kazanım sağlamış oluruz. Bu fuar bizim için çok önemlidir. İlimiz tarım ve hayvancılık yönünden, ülkemizin en önde gelen birkaç vilayetinden birisidir. Potansiyelimizi iyi değerlendirmemiz açısından yeni teknolojileri üretimimize kazandırmak adına fuarı önemsiyoruz. Ama esas önemsediğimiz bir diğer husus biz tarım makinaları üreten bir vilayetiz. Geçmişten beri tarım makinaları konusunda da önemli üreticilerimiz var. Bu fuarlar vasıtasıyla da onlarında işlerini genişleteceğine ve ilimize sayısız fayda sağlayacaklarına inanıyoruz. Bu anlamda 8. Uluslararası Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarımız ilimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olur. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, fuarda bulunan üretici ve esnaflara bol ve bereketli alış verişler diliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Mustafa Tutulmaz ve protokol üyeleri tarafından fuarın açılışı gerçekleştirilerek, başta traktörler olmak üzere diğer tarım aletlerinin bulunduğu stantlar gezilerek, yetkililerden bilgiler alındı.

Editör: Haber Merkezi