8. Arnica Frig Ultra Maratonu, “Gizemli Frigya'yı Koşarak Keşfet”

Afyonkarahisar her yıl olduğu gibi bu yıl da 17-18 Eylül tarihlerinde Arnica Frig Ultra Maratonu katılımcılarına ev sahipliği yaptı

6K Frig Koşusu, 11 K Frig Trail Koşusu, 22K Frig Kısa Trail Koşusu ve 44K Frig Orta Trail Koşusu ve 66K Frig Ultra Maratonu olmak üzere beş farklı parkurdan oluşan Arnica Frig Ultra Maratonunda, 17 Eylül Cumartesi günü bin (1000) sporsever 18 Eylül Pazar günü yüz elli (150) sporsever start aldı.

18 Eylül Pazar günü Frig Ultra Maratonu’na ek olarak düzenlediğimiz Afyonkarahisar Kale yarışında 150 koşucu kentin tarihi evleri arasında koştuktan sonra Afyon Kalesi’ne tırmandı.

Kurtuluşun 100. Yılında çoşku ile Arnica Frig Ultra Maratonu çocuk ve gençleri spora teşvik ederek farkındalık oluşturmaktadır. Kurtuluş mücadelesinin yüz yıl önce bu topraklarda başladığını hatırlayarak bölgenin uluslararası düzeyde tanıtımını barışın sembolü olan spor ile yapmak Arnica Frig Ultra’nın ana hedefidir.

Tarih, kültür, doğa ve spor turizmini iç içe geçirip daha yüksek bir katma değer yaratıp;
şehrin spor turizmi destinasyonu olmasını sağlayarak şehrin ekonomisine katkı yapmayı hedefleyen Limit Sensin ekibi bu organizasyonu sekizinci kez gerçekleştirdi.

66K Frig Koşusunda genel klasman kadınlar birincisi Burcu Suzan parkuru sekiz saat 57 dakikada , erkekler birincisi Oğuzhan Emre Singer ise altı saat beş dakikada tamamlamıştır.

Tarihi adımla sloganıyla yola çıkan Arnica Frig Ultra Maratonu ekibi olarak, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Atletizm Federasyonu, Afyon Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi, Arnica, NG Afyon, İkbal, Avşar, Oruçoğlu Yağ, ATSO, destekleriyle bizlerle aynı yolda olduklarını gösterdikleri için minnettarız.

Son zamanlarda ülkemizin çeşitli bölgelerinde çıkan yangınlar sebebiyle yeşil alanların büyümesi için daha çok çaba sarf etmemiz gerektiğinin farkındayız. Bu nedenle üzerimize düşen görevi yapıp, her bir Frig Ultra Maratonu katılımcısı için bir fidan dikerek yeşil alanların büyümesine katkı sağlayacağız

Editör: Haber Merkezi