6.Ödüllü Kitap Okuma Yarışması

Afyonkarahisar Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şubesi iş birliğinde altıncısı düzenlenen ‘Kitap Okuma Yarışması" için Afyonkarahisar Belediyesi tarafından temin edilen kitaplar, ortaokul ve lise düzeyinde eğitim veren okul müdürlüklerine teslim edildi. Eğitim Bir Sen Afyon 1 Nolu Şube öncülüğünde, orta öğretim düzeyindeki öğrencilere, okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla düzenlenen yarışma, bu yıl yine Afyonkarahisar Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün destekleriyle gerçekleşiyor.

KAZANANLARA NOTEBOOK, TABLET VE BİSİKLET ÖDÜLÜ

Her kategorinin birincilerine notebook, ikinci ve üçüncülerine tablet hediye edilecek. Ayrıca her kategori de ilk 40'a giren öğrencilere de toplam 120 adet bisiklet hediye edilecek.

“BAŞKANIMIZ BİZDEN DESTEĞİNİ HİÇ BİR ZAMAN ESİRGEMİYOR”

Desteklerinden dolayı Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’e teşekkür eden Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa Arslan; “ Kitap okuma yarışmamızın bu yıl 6.’sını düzenliyoruz. İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır. Bu düsturla yol yürüyerek eğitim ve öğretime katkı sunmak, öğrencilerimizin milli ve manevi değerleri önceleyerek yol yürümesi için bu yarışmayı düzenliyoruz. Toplamda bugüne kadar 50 bin kitap okullarımızın kütüphanelerine ulaştı. Yarışmamız 3 farklı kategoride yapılıyor. Bol ödüllü bir yarışma yapıyoruz. Bu hususta hamilik yürüten Belediye Başkanımız ve ekibine teşekkür ediyorum. Bu yarışmanın kaybedeni yok, hediyeler dışında kitap okuyup bir şeyler de öğreniyor. Bu proje Türkiye geneline örnek teşkil eden bir yarışma oldu. Projenin sorumluluğunu üstlenen mali giderlerini karşılayan şehri eminimiz Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’e en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum” dedi.

“EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mevlüt Çınar ise desteklerinden dolayı Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’e teşekkür etti. Öğrencileri bu yıl da kitapla buluşturacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Çınar; “Çok anlamlı bir programa imza atıyoruz. İşimiz eğitim. Dinimizde de ilk emir “Oku”dur. Bizlerde insanları okumaya yönlendiriyoruz. Eğitim camiası olarak kitap okumayı sevdirmeyi öğretmeyi amaç edindik. Destek veren tüm paydaşlarımızı takdir ediyoruz” dedi.

“EĞİTİME VE İNSANA YAPILAN HER TÜRLÜ YATIRIMA ÖNCÜYÜZ”

Kitapların teslim töreninde konuşan Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, eğitime ve insana yapılan yatırımlarda elini taşın altına koymaktan asla geri durmayacaklarını söyleyerek, “İlim ilim bilmektir ilim kendin bilmektir. Sen kendini bilmezsen bu nice okumaktır. Göreve geldiğimiz andan itibaren eğitim hususunda kültürel faaliyetlerde, yarışmalarda elimizi taşın altına koyduk. Yeter ki gençlerimiz okusun, öğrensin. Bu nedenle eğitim projelerine katkı sunuyoruz. Her türlü maddi manevi desteği vermeye de hazırız. Cumhurbaşkanımızın bu konudaki hassasiyeti ve çalışmalarını örnek alarak bizlerde kendi şehrimizde eğitime desteğe omuz veriyoruz. Neslimizi kurtarmamızın tek yolu milli ve manevi duygularımızı anlatan eserleri gençlerimizle buluşturmaktır. Sonuna kadar yanınızdayız. Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube yöneticilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“EN HELAL YATIRIM EĞİTİM VE ÖĞRETİME YAPILANDIR”

Milletvekilimiz İbrahim Yurdunuseven ise açıklamasında; “İnsan hayatındaki en helal yatırım çocuğuna yaptığı, eğitimine ve öğretimine yaptığı yatırımdır. Bizlerde gençlerimize her fırsatta kitap okumayı tavsiye ediyoruz. Teknoloji bu kadar gelişmişken, bizlerde bunca yenilik ile birlikte okumanın önemini, kıymetini anlatmalıyız. Bu yarışmayı her yıl düzenledikleri için sendikamıza ve bu konuda hamilik yapan Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

YARIŞMAYA BAŞVURU VE SINAV KOŞULLARI NASIL OLACAK?

Toplamda 8 bin kitabın okullara dağıtıldığı yarışmaya, katılmak isteyenler 30 Mart 2022’ye kadar başvuruda bulunabilecekler. 3 Haziran 2022 tarihinde ise sınav yapılacak.Üç ayrı kategoride yapılacak yarışmada, ortaokullarda 5. ve 6. sınıflar için ayrı, 7.ve 8. sınıflar için ayrı olmak üzere iki kategori belirlendi. 5. ve 6. sınıflar, kendi kategorisinde 7. ve 8. sınıflar kendi kategorisinde belirlenen tüm kitapları okuyacaklar. Sınav soruları okudukları bu kitaplardan oluşacak. Liselerde ise 9,10,11 ve 12. sınıflarda okuyan tüm öğrenciler için ortak bir kategori belirlendi. Liselerde okuyan öğrenciler bu kategori için belirlenen kitapları okuyacaklar ve okudukları kitaplardan sınavda sorumlu olacaklar. Yarışma sonunda okunan tüm kitaplar, okulların kütüphanelerine bağışlanacak.

Sınavın ardından kategorilerinde birinci olan öğrenciler, 1 bisiklet ile notebook, ikinci ve üçüncü olan öğrenciler bisiklet ile tablet bilgisayar, ilk 40’a giren öğrenciler ise bisikletle ödüllendirilecek. Yarışma için belirlenen, öğrencilere dağıtılacak olan kitaplar Afyonkarahisar Belediyesi tarafından temin edilerek ilgili müdürlüklere teslim edildi. Öğrencilerin okuyup sınava tabi tutulacağı kitaplar, okul idareleri tarafından öğrencilere dağıtılacak.

Öğrenciler başvurularını Okul İdareleri aracılığıyla yaparak sınav başvurularını gerçekleştirmiş olacak

Editör: Haber Merkezi