“6’lı Masanın Adayı 13. Cumhurbaşkanımız Olacak”

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, gündeme ilişkin basın açılamasında:

“Millet İttifakı’nın 2. Tur toplantılarının ilkini, 2 Ekim 2022’de, CHP’nin ev sahipliğinde gerçekleşmiştir. Bu toplantıdan çıkan sonuç kısaca; Milletimiz müsterih olsun. Toplumsal, siyasal ve ekonomik sorunları her geçen gün ağırlaştıran Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin, keyfilikle ve kural tanımazlıkla, Türkiye Cumhuriyeti’ni bir şahıs devletine dönüştürmesine ve 85 milyonu uçuruma sürüklemesine asla izin vermeyeceğiz. Altılı Masa hedefine emin adımlarla ilerlemektedir ve göstereceğimiz ortak Cumhurbaşkanı adayı, Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı olacaktır.

ASKERİ HAVAALANI Afyonumuzun gelişimine katkı sağlaması açısından yapılacak en önemli faaliyetin, Afyon Askeri Havaalanının sivil uçuşlara açılması olduğunu defalarca dile getirmiştim. 10 gün önce Kanal 3 Mega Siyaset programında canlı telefon bağlantısında da dile getirdim. Benden sonra Akp İl başkanı da benim söylemime atıfta bulunarak, bu konuyu bakanla görüştüklerini ve olumlu görüş aldıklarını dile getirdi ve açılması gerektiğini söyledi.

Duyarlılığı için Akp İl başkanına teşekkür ederim. Takipçisi olacağımızı da değerli kamuoyuna bildiririm.

SOSYA KONUT PROJESİ Cumhurbaşkanı Erdoğan 13 Eylül’de “Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Sosyal Konut Projesi” adı altında Toki projesini açıkladı. TOKİ’nin resmî sitesine girildiğinde” “ Cumhuriyet tarihinin En Büyük Sosyal Konut Projesinin İlk Temellerini 17 ilimizde 25 Ekim’de atacağız” açıklaması var ve bu şehirlerin arasında Afyon’da var. Yine aynı sitede; “ihale tarihleri” bölümünde Afyon’da yapılacak projelerin ihale tarihleri verilmiş. Sırasıyla; 27 Ekim’de Afyon-Merkez’de Millet Bahçesi, 28 Ekim’de Dinar’da yapılacak Sanayi Dükkanları, 9 Kasım’da da Afyon Merkez Gökçe Mahallesindeki konutların ihalesi yapılacağı ilan edilmiş. O zaman şunu sormamız gerekiyor; henüz ihalesi bile yapılmayan projelerin temel atma törenini neye göre düzenliyorsunuz? Ya da eğer temeli atılacak projeler daha önceki aylarda ihalesi tamamlanmış projeler ise neden 13 Eylül’de açıklanan projeye bu projeleri ekliyorsunuz?

Biliyorsunuz 2019 yılında Küçükçobanlı’ya 750 konut, 2020 yılında da Gökçe mahallesine 225 konut yapılacağı söylendi ve konutların kuraları çekilmişti. Şu ana kadar başlanmadı, çivi bile çakmadılar. Şimdi 191 konutu da bu projelere eklediler ve ilk projeyle birleştirdiler.

Saray iktidarı, seçim öncesi halkımız üzerinde algı yaratmaya yönelik açıklamalar yapıyor. Ancak vatandaşlar vatandaşlar inanmıyor, güvenmiyor. Nasıl güven duysun ki? Siz verdiğiniz hiç bir sözü yerine getirmemişsiniz. Sorun burada! 3 yıl önce kurası çekilen yerlerin henüz temelleri bile atılmamış, siz 500 bin konuttan sözediyorsunuz! Artık bu halk size güven duymuyor. Açıklanan 500 bin sosyal konut projesi için 5 milyonun üzerinde vatandaşımızın başvuru yaptığı söyleniyor. Bu müracaatların artmasından iktidar çok memnun görünüyor. Aslında içler acısı bir durum var ortada! Vatandaşların konut ihtiyacının ne denli yoğun olduğunu, ancak gelecek 20 yılını borçlanarak ev sahibi olabileceğini gösteriyor. Bu çok üzüntü verici bir durumdur. CHP olarak biz de vatandaşımızın konut sahibi, işyeri sahibi olmasını istiyoruz, ancak buna devletin garanti vermesi, taahhütte bulunması lazım. Aksi halde kimse bu iktidara itimat etmiyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜM ve VİCDAN MESELESİ

Bildiğiniz üzere, beceriksiz Akp İktidarı ve TOKİ, 2013’den bu yana Afyon’da yapılacak olan Kentsel Dönüşüm projesini gerçekleştiremedi. Çünkü amaçları Kentsel Dönüşüm değil Rantsal Dönüşümdü! Biz buna müsaade etmedik. Basımızda zaman zaman Kentsel Dönüşüme CHP’nin engel olduğu gibi açıklamalar yer alıyor. Evet CHP olarak biz, iktidarın ve TOKİ’nin vatandaşın malına çökme planına engel olduk. Vatandaşımızın da hayır duasını alıyoruz. Bundan dolayı da vicdanımız çok rahat.

Biz Kentsel Dönüşümün yapılmasını istiyoruz. İktidarın sözcüleri; siz boş yere gevezelik etmeyin de önce dönüşüm yapılacak mahalleleri imara açın. Sonra da Afyon’un yerli müteahhitleri hak sahipleriyle görüşerek konutları yapsınlar ve vatandaşlarımız da ev sahibi olsun. TOKİ’ye kimse güvenmiyor ve istemiyor.

Yapamayacaklar biliyoruz, görüyoruz. İnşallah CHP’nin iktidarında, sosyal belediyecilik anlayışıyla biz yapacağız.

GİDİYOR GİTMEKTE OLAN HARAMİLERİN SALTANATI

GELİYOR GELMEKTE OLAN HALKIN İKTİDARI”

Editör: Haber Merkezi