“6’lı masa yerli ve milli değildir”

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mehmet Kocacan, 10’uncu toplantılarını gerçekleştiren ve hala adayını bile açıklayamayan 6’lı masanın neyi hesap ettiğini açıkladı. Başkan Kocacan, “12 Şubat 2022 tarihinden bu tarafa toplanıp toplanıp dağılan 6’lı masa son toplantısında Cumhurbaşkanı adayını hala tespit edememiştir. İnsan merak etmeden duramıyor, peki bugüne kadar ne görüştünüz, neleri konuştunuz, neyin hesabını yaptınız? O zaman 6’lı masanın gerçek yüzünü anlatalım. DEVA ve Gelecek Partisi, kendilerini garantiye almak için umudunu HDP oylarına bağlamış durumdadır. HDP kapanırsa oyları kendilerinde toplama yarışına girmişlerdir. Kendine DEVA arayan parti ise ikili görüşmelerde olduğunu ve bu oylardan kendine zemin hazırlamaya çalışıyor”

“DP ve SP Liderleri masada kalmak istiyor”

Başkan Kocacan, “Demokrat düşünce içinde olan Demokrat Parti Lideri ise, masada oturanlardan biri olarak Cumhurbaşkanı olabileceği düşüncesi içerisindedir. Adaylık için diğer parti liderlerinin çaresiz kalarak, beklenti içinde olmamış görüntüsü içinde aday olabileceği izlenimi vermektedir. Saadete kavuşabilmek arzusuyla bazı çıkışlar yapan Saadet Partisi Lideri ise, okları bir sağa bir sola göndererek kendini öne çıkarmadan masada kalma hesapları içindedir. Masada bir oy hakkı olması düşüncesiyle çizgisinden farklı bir yol izlemektedir. Aynı zamanda Demokrat ve Saadet Partisi Liderleri diğer partilerin listesinden milletvekili listesine girmek ve garanti olarak seçilebilmek için masaya esaretini bağlamış durumdalar”

“İP ve CHP, Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı hesabını yapıyor”

Başkan Kocacan, “Gelelim diğer iki partiye. Kimi zaman Mansurcu kimi zaman İmamoğlu üzerinden şirinleri oynayan İP’in Lideri ise, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun adaylığını istemiyor ve CHP’nin üzerine oynayarak iç düzenini dizayn etmeye çaba harcıyor. Atatürk’ün partisi olmaktan uzaklaşan CHP Lideri ise tamamen bitmişlik sendromu ile sonunda parti genel başkanlığının da elinden alınması korkusu ve kaygısıyla masayı dağıtmama adına her türlü çapayı sarf ederken kendisini ise Cumhurbaşkanlığı adaylığının merkezine oturtmaya çalışıyor. İP ve CHP Liderleri, Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı hesabını yapıyor”

“6’lı masa yerli ve milli değildir”

Türkiye’nin 6’lı masaya bırakılmayacağını sözlerine ekleyen Başkan Kocacan, “Birbirine benzemez 6 partinin şimdiye kadar Cumhurbaşkanı adayını bile belirleyemezken hatta geçmişte tezkere konusunda ise 6’lı masada içindeki bazı partiler ‘evet’ derken, bazı partilerin ‘hayır’ demesi ile anlaşamamışken, kendi menfaatleri konusunda çok iyi anlaştıklarını görmekteyiz. Devletin ekonomisi, siyaseti, sanayisi, dış ilişkileri, içişleri, hukuk alanı gibi konularda projeleri veya benzeri çalışmaları olmadığı anlaşılmaktadır. HDP’nin oylarına mahkum olan 6’lı masa hala daha imzalanacak protokolleri tartışa dursun. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde aday gösterecekleri kişinin tam bir itaat meleği olması düşüncesindeler. Milletimiz 6’lı masanın gerçek yüzünü görmektedir. 6’lı masa bir alternatif değildir, hazır değildir, yerli ve milli hiç değildir. Milletimiz bunların asıl maksatlarının, asıl yüzlerinin tamamıyla farkındadır. Türkiye 6’lı masaya bırakılmayacaktır. Cumhur İttifakı, Türkiye’ye sahip çıkacaktır. Cumhur İttifakı, Türk ve Türkiye Yüzyılını inşa edecektir. Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır”

Kocacan, ‘Adım adım’ temasının manasını anlattı

Milliyetçi Hareket Partisi’nin, ‘Adım adım 2023’ temasının manasını da açıklayan Başkan Kocacan, “Genel Başkanımız Bilge Liderimiz Devlet Bahçeli Beyefendinin talimatları ile ‘Adım adım 2023’ temasıyla Türkiye genelinde yapmış olduğumuz etkinlikleri ilimizde de başarılı bir şekilde gerçekleştirmekteyiz. ‘Adım adım 2023’ temasının manasını ise, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Nutuk’ta, Sakarya Meydan Savaşı için “Melhame-i Kübra”, yani çok kanlı savaş manasına gelen terimi kullanmıştı. Gerçekten de öyleydi ve bu savaş Milli Mücadele’nin dönüm noktasıydı. 22 gün 22 gece süren ve nihayetinde zaferle mükafatlanan Sakarya Savaşı bütün menfi ahvale rağmen istiklal umudunu yeşertmişti. Bu savaş sonucunda bir hilal uğruna 5 bin 713 şehit vatan topraklarına aşılamaz ve alınamaz mukaddes bir sur çekmişti. Sakarya Savaşı devam ediyorken Batı Cephesi Kumandanı İsmet Paşa, kendisine intikal eden raporlardan etkilenmiş, bu suretle orduyu daha gerilerde sağlam bir hatta çekerek savunma yapılmasını Genelkurmay Başkanı Fevzi Paşa’ya teklif etmişti. Fevzi Paşa ise bu düşünceyi reddetti ve “Adım Adım Savunma yaparak başarıya ulaşılacağını” açıkladı. Nitekim dediği gibi de oldu ve zafer Türk milletinin hanesine yazıldı. 102 yıl evvel “adım adım savunma stratejisiyle” Türk’ün makus ve meyus talihi değişmiş, müstevli ilerleyişi püskürtülerek Cumhuriyet’e giden yolların taşları döşenmişti. Bugün de planlayıp uyguladığımız “Adım adım 2023 stratejisiyle” Cumhuriyet’in 100’üncü yılına giden sürecin hazırlıkları yapılmaktadır. Bizde bu çerçevede ‘Komşun nasılsın’ ve ‘Adım Adım 2023; Ahilerle Gününüz Bereketli Olsun’ temalı çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir.”

Editör: Haber Merkezi