40 Yıllık Su Problemi Vali Güner'in Katkısı ile Çözüldü.

 Başmakçı ilçesine bağlı Çığrı Köyü sınırları içerisinde çıkan kaynak suyunun Yaka Köyüne de verilmesi hususunda 40 yıldır süre gelen ve davalık olan içme suyu sorunu Valimiz Hakan Yusuf Güner’in büyük destek ve katkılarıyla çözüme kavuştu.

Valimiz Hakan Yusuf Güner’in çabaları ile Çığrı Köyü ve Yaka Köyü Muhtarları ile ihtiyar heyeti üyelerinin Valilik makamında müştereken imzaladıkları içme suyu protokolü ile 40 yıllık su sorunu çözüme kavuşmuş oldu.

Protokol imzalama törenine Başmakçı Kaymakamı Abbas Yeşilkuş, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel, İGM Başkanı Salih Sel, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Oyur, Çığrı Köyü Muhtarı Hasan Balcı, Yaka Köyü Muhtarı Hamdi Genç ve her iki köyün ihtiyar heyeti üyeleri katıldı.

Çığrı ve Yaka köyleri arasındaki çok önemli bir sorunun çözülerek iki köy arasında birlik, beraberlik ve kardeşliğin pekiştirildiğini belirten Valimiz Hakan Yusuf Güner; “Kaymakamlık ve Valilik görevi yaptığım süre zarfında içme suyu konusunda birçok soruna şahit oldum. Çığrı ve Yaka köyleri arasında yaşanan içme suyu problemi de bunlardan birisidir. Bu durumun bana iletilmesinin akabinde hemen harekete geçtik ve söz konusu köylü kardeşlerimizi bir uzlaşma noktasına yönlendirdik. Her zaman olduğu gibi kardeşlik ve beraberlik duygularını ön planda tutarak 40 yıldır süre gelen içme suyu problemini çözdük ve bugün burada imzalayacağımız protokol ile iki köy arasındaki birlik ve beraberliği pekiştirmiş olacağız. Bu konuda anlayışlı ve olgun bir biçimde davranan öncelikle muhtarlarımıza, ihtiyar heyeti üyelerine ve köylülerimize teşekkür ediyorum. Onların bu davranışı ilimize ve hatta ülkemize örnek bir davranıştır. Köylerimizin uzlaşarak içme suyu probleminin çözüme kavuşturulması ileride doğacak sıkıntılarında önüne geçmiştir. Bunların örneklerini günlük hayatımızda görmekteyiz. Bu nedenledir ki yine kardeşliğin kazandığını, yine birlik ve beraberliğin kazandığını, yine anlayışın ve gönül birlikteliğinin yakalandığını ve bu durumun da bizi fazlasıyla memnun ettiğini ifade etmek istiyor, imzalayacak olduğumuz protokolün her iki köye ve ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”dedi.

Valimiz Hakan Yusuf Güner’ın bu önemli olaya vesile olmasından dolayı çok memnun olduklarını belirten köy muhtarları, “Hayati önem taşıyan içme suyu sorunun giderilerek, köylerimizin geleceği için önemli adımlar atılmasına vesile olan başta Sayın Valimize, Kaymakamımıza ve tüm emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz, Allah kendilerinden razı olsun.” dediler.

Valimiz Hakan Yusuf Güner’in konuşmasının ardından iki tarafın anlaşarak protokolün imzalanması ile  Yaka köyü içme suyuna kavuşmuş oldu.

Editör: Haber Merkezi