33. Vakıflar Haftası İlimizde Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı.

Vakıf olgusu topraklarımızda Selçuklu döneminde yaygınlaşmış, Osmanlı Devleti döneminde ise kurumsallaşarak adeta bir medeniyet haline dönüşmüştür. O günden bugüne gelen vakıf haftası kurumsal bir hale gelerek ülkemizde 09-15 Mayıs tarihlerinde kutlanmaktadır. Bu yıl 33. Yıl dönümünü kutladığımız Vakıflar Haftası ilimizde de en iyi şekilde kutlanmaktadır.
İlimiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca düzenlenen kutlama Vakıf hizmet binası bahçesinde Vali Yardımcısı Erhan Günay'ın katılımıyla gerçekleştirildi.
 
Kutlama programına Vali Yardımcısı Erhan Günay ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın yanı sıra SYD Vakfı Müdürü Yaman Şenol, Kurum Daire Müdürleri ve Muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Program kapsamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından sorumlu Vali Yardımcısı Erhan Günay yaptığı konuşmada;”Sosyal devlet anlayışımızın en önemli unsurlarından olan vakıflarımız, toplumumuzda birlik ve beraberliğin güçlendirilmesi, şefkat ve dayanışmanın tesis edilmesi hususunda ecdadımızın bize bıraktığı en değerli miraslardandır. Bu düşünceden hareketle sayısız hizmetlere imza atan Vakfımız bugün de aynı azim ve kararlılıkla vakıf kültürüne katkıda bulunmaya devam etmektedir. Her sene olduğu gibi yine yurt çapında çeşitli etkinliklerle kutlanacak olan 9-15 Mayıs Vakıflar Haftasının amaçlarından biri de; vakıf kuran atalarımızın bizlere bıraktıkları bu ihtişamlı mirası anlamaya çalışmak, bıraktıkları eserleri tanımak, tanıtmak ve toplumumuzda var olan vakıf sevgisini ve karşılıksız yardım etmek üzerine kurulu olan vakıf şuurunu canlı tutmaktır.” dedi.
 
 Program yapılan dualar ve akabinde pilav ikramıyla sona erdi.
Editör: Haber Merkezi