300 Yılı Aşkın Tarihe Sahip Eserler Bu Müzede Sergilenecek

Belediyemiz ilklere imza atmayı sürdürüyor, kadim şehrimiz tarihi eserleri ile birlikte gelecek kuşaklara ışık oluyor. Türkiye’nin ilk Tarım, Hayvancılık ve Nalbant Müzesi şehrimizde açıldı.

Açılış törenine Başkanımız Mehmet Zeybek’in yanı sıra Valimiz Gökmen Çiçek, Başkan Yardımcılarımız Süleyman Karakuş, Murat Öner, Kültür Ve Sosyal İşler Müdürümüz İhsan Akar, Proje Koordinatörü Prof. Dr. Halil Selçuk Biricik, Afyonkarahisar Valiliği AB Projeler ve Dış İlişkiler Koordinatörü Ali Ertürk, Göynük Köyü Muhtarı Ali Çınar, Nalbant Ustası Şerafettin Dağhan ve Demirci Ustası Yakup Çetinkaya katıldı. Açılış ardından Valimiz Çiçek, Başkanımız Mehmet Zeybek ve katılımcılar müzede bulunan eserleri inceledi, kullanım amaçları hakkında bilgiler aldı.

“MÜZEMİZ, GEÇMİŞLE GÜNÜMÜZ ARASINDA KÖPRÜ OLACAK”

Açılış ardından yapılan törende konuşan Başkanımız Mehmet Zeybek; oluşturulan müzenin geçmişle günümüz arasında köprü vazifesi göreceğini söyledi. Zeybek Başkan; “Valiliğimiz öncülüğünde, Kocatepe Üniversitemiz tarafından yürütülen kaybolan meslek, nalbantlığı canlandırmak amacıyla Kültür Sanat Evi bünyesinde oluşturduğumuz müzemiz, geçmişle günümüz arasında köprü vazifesi görecek. Müzede birçoğu asırlık kağnı, düven, kara saban, atkı, yaba, tırmık, dirgen, tırpan, annat, orak, at ve öküz pulluğu, üvendire, manda derisinden özel olarak yapılmış demirci körüğü ile nalbant malzemeleri sergilenecek. Türkiye'nin ilk Tarım, Hayvancılık ve Nalbant Müzesi'ni hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tarihi şan ve şeref ile dolu şehrimizin miraslarına hep birlikte sahip çıkmaya devam edeceğiz. Emeği geçen ekip arkadaşlarıma ve eserlerin burada sergilenmesi için destekte bulunan başta Kadir Kılınç olmak üzere diğer eser sahiplerine de teşekkür ediyorum. Türkiye'nin ilk Tarım, Hayvancılık ve Nalbant Müzesi şehrimize hayırlı ve uğurlu olsun.” diye konuştu.

250’DEN FAZLA ESER SERGİLENECEK

Afyon Kocatepe Üniversitesi tarafından yürütülen "Kaybolan Meslek Nalbantlığın Canlandırılması" isimli proje kapsamında tarımda kullanılan ancak günümüzde atıl durumda olan malzemeler, çiftçilerimizden bedelsiz olarak toplandı. İlklere öncülük etmeye devam eden Belediyemiz Başkanımız Mehmet Zeybek’in talimatları ile şehrimizin farklı köylerinden temin edilen 300 yılı aşkın tarihe sahip 250’den fazla tarım ve hayvancılığa dair kullanılan eşyalar ‘Tarım, Hayvancılık ve Nalbant Müzesi’nde sergilenecek.

Editör: Haber Merkezi