30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96. Yıldönümü Kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katıldığı tören ile Başkomutanlık Meydan Savaşı'nın kazanıldığı Kütahya Zafertepe'de kutlandı.

30 Ağustos 1922’de Türk ordularının kesin zaferi ile sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 96. Yıldönümü ve Zafer Bayramı her yıl olduğu gibi Afyonkarahisar ve Kütahya Valiliklerinin ortaklaşa düzenlediği törenlerle Zafertepe Anıtı’nda kutlandı.

İki ilin protokol üyelerinin hazır bulunduğu Zafer Anıtı'ndaki törenler, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Vali Mustafa Tutulmaz, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Özdemir Şan, Kütahya Hava Er Eğt. Tugay ve Garnizon Komutanı Hv. P. Tuğg. Necati Gündüz, Afyonkarahisar Belediye Başkan Vekili Mahmut Karcı, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu tarafından anıta çelenklerin sunulmasıyla başladı.

Zafertepe Anıtı’na çelenklerin sunulması ile başlayan törende saygı duruşunda bulunuldu, saygı atışı yapıldı ve akabinde İstiklal Marşı ile Türk Bayrağı göndere çekildi. Hava Er Eğt. Tugay ve Garnizon Kom. Hv. P. Tuğg. Necati Gündüz 'ün konuşmasından sonra bir subay araziyi tanıtıp harekâtı anlattı. Zafertepe Anıtı’ndaki program çok sayıda vatandaşın katılımı ile yapılan Büyük Zafer Yürüyüşü’nün gerçekleştirilmesi ile tamamlandı.

Zafertepe Anıtı’ndaki törenlerin tamamlanmasının ardından Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Vali Mustafa Tutulmaz, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir ve beraberindekiler Kurtuluş Savaşı Müzesi, Türk Silahlı Kuvvetlerini Tanıtım Standı ve Fotoğraf Sergisini incelemelerinin ardından mehteran takımı eşliğinde tören alanına geçtiler.

Buradaki kutlamalarda Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Hava Er Eğt. Tugay ve Garnizon Kom. Hv. P. Tuğg. Necati Gündüz, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu tören birlikleri ile halkı selamladı.

Afyonkarahisar Belediyesi Mehteran ekibinin gösterisinin andından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Törende Gençlik Merkezi Gönüllülerinden Hafız Alpcan Çelik'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ve tüm şehitlerimiz için dua etmesinin ardından sırasıyla Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Ahmet Asım Okat, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili birer konuşma yaptılar.

Tören Zafer Haftası Etkinlikleri kapsamında düzenlenen spor müsabakalarında bayanlar ve erkekler kategorisinde dereceye giren sporculara Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından madalyalarının verilmesiyle devam etti.

Ödül takdim töreninin ardından şiirlerin okunması ve akabinde kahramanlık türküleri söylendi. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında halk oyunları ekiplerinin gösterisi büyük alkış alırken, Zafertepe’deki program tören birlikleri ile muharip savaş uçaklarının geçişi ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi