!3 yıl önce FETÖ’ye katılmış!

1995 yılından itibaren FETÖ’nün mahrem yapılanmasında yer alan ve A koduyla Polis Okulu öğrencilerine sohbet hocalığı yaptığı iddia edilen Mehmet Kod adlı tutuklu sanık Mehmet Ceylan’ın gözaltı sürecinde “Medrese Yusufiye, zindanlardayız ve güzel günler göreceğiz” dediği ortaya çıktı.

FETÖ Üyesi olmak suçlamasıyla hakkında kamu davası açılan ve KHK ile meslekten ihraç edilen tutuklu sanık Mehmet Ceylan hakkında, FETÖ Üyesi olmak ve 1995 yılından itibaren FETÖ’nün Mahrem Yapılanmasında yer aldığı, Polis Okulu Öğrencilere sohbet hocalığı yaptığı, Yurtdışına çıkış yaptığı, Afyon’daki bütün kademelerdeki isimler ile otel toplantılarına katıldığı, örgütün gizli ve kriptolu haberleşme programı ByLock kullandığı, örgütün Türkiye’yi küçük ve büyük bölge olarak 5 bölgeye ayırdığı ve Afyonkarahisar’ın küçük bölge olarak Antalya’ya bağlı olduğu ve Mehmet Kod adını kullandığı iddia edildi.

“Güzel günler göreceğiz” dedi

Hakkındaki tüm suçlamaları kabul etmeyen tutuklu sanık Mehmet Ceylan, “Bank Asya’ya örgüt talimatı ile para yatırmadım. 20 aydır tutukluyum tahliyemi talep ediyorum” dedi. Duruşmada İzzet Büyüközer tanık olarak dinlendi. Tanık Büyüközer, göz altı sürecinde tutuklu sanık Mehmet Ceylan’ın gözaltı sürecinde Medrese Yusufiye, zindanlardayız ve güzel günler göreceğiz dediğini duydum” dedi.

Tanık beyanlarına katılmadığını ifade eden tutuklu sanık Mustafa Ceylan, tahliyesini talep etti. Duruşmaya ara veren mahkeme heyeti tutuklu sanık Mustafa Ceylan’ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

2014 yılında örgütle görüşmüş

2009 yılında FETÖ’nün Emniyet içerisindeki mahrem yapılanmasında C statüsünde Müdür olduğu ve Kadir kod adını kullandığı iddia edilen tutuklu sanık Kemal Akköprü, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyince mahkeme başkanı, “Örgüt senin için notlar tutmuş ve 2014 yılanda yüz yüze yazmış” demesi üzerine tutuklu sanık Akköprü, “Savunma yapmak için ek süre talep ediyorum” dedi. Bunun üzerine mahkeme heyeti duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

A kodunu vermişler

FETÖ’nün Afyonkarahisar’daki Mahrem Yapılanmasına 2014 yılında katıldığı iddia edilen Faruk Kod adlı tutuklu sanık Bilal Işıtan’ın dün hakim karşısına çıktı.

Tutuklu sanık Işıtan’ın örgüt tarafından A vasfı ile kodlandığı ve Yüksek Okul Gruplarından olduğu belirtildi. Hakkındaki iddiaları kabul etmeyen Işıtan, “16 aydır tutukluyum tahliyemi talep ediyorum” dedi. Duruşmaya ara veren mahkeme heyeti tutuklu sanık Işıtan’ın duruşmasını ileri bir tarihe erteledi. Tutuklu sanık Eyüp Akbaba ile Suat Sarı’nın duruşması ise ileri bir tarihte görülecek.

Ek süre talep etti

2013 yılında FETÖ’nün mahrem yapılanmasında yer alan ve İsmet Kod adını kullandığı iddia edilen tutuklu sanık İzzet Ardıç, savunma yapmak için mahkeme heyetinden ek süre talep etti. Duruşmaya ara veren mahkeme heyeti, tutuklu sanık İzzet Ardıç’ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Gökhan Kocaaslan Odak

Editör: Haber Merkezi