29 Ekim Cumhuriyet Bayramı İlimizde Coşkuyla Kutlanıyor.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 93'üncü yılı Atatürk Stadı'nda yapılan programla büyük bir coşku içinde kutlandı.
 
Törene Valimiz Aziz Yıldırım, Milletvekillerimiz Burcu Köksal ve Hatice Dudu Özkal, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Kılıçaslan, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, ilimiz protokolü, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
 
Atatürk Stadı'nda yapılan tören, Valimiz Aziz Yıldırım, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Kılıçaslan ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban tarafından törene katılan öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutlaması ile başladı.
 
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajı okundu.
 
Daha sonra törenin devamında Valimiz Aziz Yıldırım günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.
 
Valimiz Aziz Yıldırım’ın konuşması için lütfen tıklayınız.
 
Valimiz Yıldırım’ın konuşmasının ardından Rabiha Candan isimli öğrenci tarafından okunan Cumhuriyet konulu şiir büyük alkış aldı.
Afyon Kocatepe Üniversitesi Halk Oyunları Ekibi tarafından halkoyunları gösterisiyle devam eden törende Afyon Kocatepe Üniversitesi Çocuk Korosu’nun mini konseriyle eğlenceli ve bir o kadar da güzel anlar yaşayan izleyenler Afyonkarahisar Belediye Mehteran Takımı’nın gösterisi ile Cumhuriyetin kazanıldığı ve kurulduğu topraklarda bu zaferi tekrar yaşadılar.
 
Törenin devamında İl Millî Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen ‘15 Temmuz Şehitleri’ konulu kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilerimize ödülleri Valimiz Aziz Yıldırım ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.
 
Ödül töreninin akabinde Rahime Sare Palalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bandosu eşliğinde gerçekleşen tören geçişine, Bayraklarımız ile İstiklal Harbi’ne katılan alaylarımızın sancakları ve flamaların öncülüğünde merasim bölüğü, muharip gaziler, izci grupları, spor kulüpleri, okullar, kurum, kuruluş, meslek odaları ve dernekler katıldı.
 
Törenin sonunda Valimiz Aziz Yıldırım ile diğer protokol üyeleri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama töreninin düzenlenmesinde emeği geçen kamu görevlilerini tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.
 
Editör: Haber Merkezi