25 Şehidimizi​n anısına
Afyonkarahisar Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda 5 Eylül 2012 günü 41. Mühimmat Bölük Komutanlığı'nda yer alan cephaneliğin patlaması sonucu 2'si astsubay, 2'si uzman, 21'i er olmak üzere 25 asker şehit oldu. 4'ü asker 8 kişi de ağır yaralandı. Patlamanın üzerinde tam bir yıl geçmesine rağmen şehitlerimizin acısını hala içimizde yaşıyoruz. 25 askerin hayatını kaybettiği olay sonrası şehit ailelerinin acıları hala tazeliğini koruyor, acıları dinmiyor. Bugün patlamanın olduğu yerde yapılan anma töreninde birkez daha şehit ailelerinin çığlıklarını duyduk. Ailelerin patlamadan sorumlu olanların cezalandırılması isteğine gönülden katılıyoruz. Olayın üzerinden geçen koca bir yıla rağmen olayın failleri hala bulunamamış, olay üzerindeki tartışmalar ve senaryolar hala devam etmektedir. Türk Devleti bu olayın üzerine devlet ciddiyetiyle gitmeli, olayın sorumlularını bularak adalete teslim etmelidir. Toplum vicdanı hala rahatlatırmış değildir.Vatan uğruna canlarını feda eden bu şehitlerimiz için yapabileceğimiz çok şey olmasına rağmen geçtiğimiz bir yıla baktığımızda yapılan hiç bir şey yoktur. Şehitlik mertebesini bile bir ulufe gibi alabilmişlerdir. Biz buradan daha önce de belirttiğimiz ve milletvekilimiz tarafından da dillendirilen önerimizi tekrarlıyoruz. Kamu vicdanını rahatlatmanın ve şehitlerimizin anısını yaşatmanın yolu patlamanın olduğu cephaneliğin bir an önce taşınması ve bu alanın şehitlik olarak düzenlenmesidir. Bu amaçla gereğinin yapılması amacıyla Afyonkarahisar İl valiliğine verdiğimiz dilekçe ekte bilgilerinize sunulmuştur.
Şehitlerimize Allah'tan rağmen, ailelerine ve tüm sevenlerine başsağlığı dilerim.
Dr. M. Kemal Demirkırkan
CHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanlığı
 
         
 
                                 
 
   Sayı: 2013/78                                                                                 Tarih: 05.09.2013
   Konu: Şehitlik yapılması hk.
                                                
 
 
 
                                                  AFYONKARAHİSAR VALİLİĞİNE                                                                                                                                                                                                                                  
                                                                                                                       
 
            İlimiz Kışlacık mevkiinde bulunan Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığına bağlı Mühimmat Depo Komutanlığında 5 Eylül 2012 tarihinde meydana gelen patlama sonrası 25 fidanımız şehit olmuştur. Tüm ülkemizi yasa boğan bu elim olayın üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen maalesef patlama olayı ile ilgili soru işaretleri henüz ortadan kaldırılamamıştır.
Patlama olayından bu yana geçen süreçte her tarafı şehit kanlarıyla sulanmış olan bu alanın, şehitlerimizin anısının ilelebet yaşatabilmesi amacıyla şehitlik olarak düzenlenmesi gerektiği geniş toplum kesimleri tarafından dile getirilmektedir. Bu alanın şehitlik olarak düzenlenmesi ve içine askerlerimizin bedenlerinden güç alarak gelişecek olan 25 şehidimizi temsilen 25 çınar ağacının dikilmesi için gereğinin yapılmasını arz ederim.
 
                                                                       Dr. M. Kemal Demirkırkan
CHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı
 
Editör: Haber Merkezi