24 Temmuz Basın Bayramı Frigya’da Kutlandı

Afyonkarahisar Valiliği ve Belediyemiz iş birliğinde 24 Temmuz Basın Bayramı, Döğer Beldesi’nde bulunan Emre Gölü Belediyemiz Sosyal Tesisleri’nde ve Ayazini Köyü’nde bulunan Ayazhan’da kutlandı. Valimiz Gökmen Çiçek ve Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, Emre Gölü’nün muhteşem manzarası eşliğinde şehrimizde görev yapan basın mensupları ve ailelerini ağırladı.

Basın Bayramı nedeni ile düzenlenen etkinlik gün doğumu manzarasında tekne turu ile başladı. Yeni turizm destinasyonu tabiat harikası Emre Gölü ve etrafı tekne turu ile keşfedildi. Basın çalışanları ve aileleri Başkanımız Mehmet Zeybek ile birlikte göl manzarası eşliğinde gezinti gerçekleştirerek, fotoğraflar çektirdi.

MEDENİYETLER BEŞİĞİ FRİGYA BASIN EMEKÇİLERİ GÖZÜNDEN KEŞFEDİLDİ

Tekne turu ile başlayan etkinlik; 3 bin yıllık tarihe sahip Ayazini Köyü’nde, yerli ve yabancı turistleri ağırlayan Ayazhan’da kahvaltı programı ile devam etti. Turizmin gözde yerlerinden biri olan birçok medeniyete ev sahipliği yapan Ayazini Köyü bir kez daha basın mensuplarının gözünden keşfedildi. Başkanımız Mehmet Zeybek ve Valimiz Gökmen Çiçek şehrimizin gazetecileri ile birlikte hem vatandaşlar ile bir araya geldi hem de tarihin derinliklerinde keşfe çıktı. Başkanımız Mehmet Zeybek ve Valimiz Gökmen Çiçek Ayazini Köyü’nde devam eden çalışmaları yerinde incelerken, köy sakinleri ile de birlikte hasbihal etti, talepleri dinledi. Basın mensuplarının adeta tarihte yolculuğa çıktığı programa Başkanımız Mehmet Zeybek ve Valimiz Gökmen Çiçek’in yanı sıra AK Parti Milletvekilimiz İbrahim Yurdunuseven, İl Emniyet Müdürümüz Ali Temiz, İl Jandarma Komutanımız Yılmaz Kırgel, Vali Yardımcımız Nurullah Kaya, İhsaniye Kaymakam Vekilimiz Doğukan Koyuncu, Başkan Yardımcımız Süleyman Karakuş, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezer Küçükkurt ve Afyonkarahisar Basın Mensupları Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Dağhan, ilimizde görev yapan yerel ve ulusal medya mensupları ile aileleri katıldı.

“GAZETECİNİN GECESİ GÜNDÜZÜ OLMAZ”

Etkinlik ardından Milletvekilimiz İbrahim Yurdunuseven yaptığı açıklamada basın çalışanlarının belirli günlerde değil, yılın 365 günü hatırlanmasına vurgu yaparak; “24 Temmuz Basın Bayramı ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü var. Ben sadece gazeteciliği iki güne sığdırmama taraftarıyım. Bana göre gazetecilik 365 gün 24 saat süren bir meslektir. Çünkü gazetecinin ne gecesi ne gündüzü ne sıcağı ne soğuğu olmaz, devamlı görev başındadır. Emek sarfeden görevini en iyi şekilde ifa eden basıncılarımız bayramı kutlu olsun” diye konuştu.

“BİZİ YÜKSELTECEK OLAN BİRLİKTELİK RUHUMUZ”

Valimiz Gökmen Çiçek ise şehrimizde yapılan tanıtım çalışmalarına gazetecilerin verdiği desteğe dikkat çekerek; “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı gününde Ayazini’deyiz. Şehrimizin değerli basın mensupları ile bir araya geldik ve gezi yaptık. Vekilimiz, Belediye Başkanımız ile birlikte sizlerle beraber olmaktan bayramınızı kutlamaktan çok mutluyuz. Afyonkarahisar siyasileri ve bürokratları basın mensupları ile bir bütün halinde. Biz Afyonkarahisar olarak büyükşehirler ve Avrupa şehirleri ile yarışacağız, buna yürekten inanıyorum. Çünkü bizdeki birlik ve beraberlik örnek alınabilecek bir birliktelik. Hem gazeteci arkadaşlarımızla, hem de siyasilerimizle olan ilişkimiz ‘Afyonkarahisar ruhunu’ ortaya koydu. Biz yürekten birbirimizi seviyoruz. Bizi uçuracak, yükseltecek olan da bu birliktelik ruhu. Basın mensubu çalışanlarımızın bayramını kutluyorum, emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“BİZİM İÇİN BASININ YERİ HER ZAMAN FARKLI”

Kamuoyunu aydınlatmayı kendine hedef olarak seçmiş basın mensupları ve ailelerini ağırlamaktan onur duyduğunu aktaran Başkanımız Zeybek ise, basın ve bürokrasinin iş birliğine dikkat çekti. Medya mensuplarına çalışmalarında başarılar dileyen Başkanımız Mehmet Zeybek; “Afyonkarahisarımız zaferin, termalin ve mermerin başkenti. 2019 yılında da ‘Gastronomi Şehri’ ilan edildikten sonra lezzetin de başkenti oldu. Sayın Valimiz Gökmen Çiçek’in öncülüğünde başlatılan Frigya Vadisi çalışmaları ile birlikte Afyonkarahisarımızın turizmde de hak ettiği yere geleceğine inanıyorum. Turizm destinasyonu olan Afyonkarahisarımızın tarihi değerlerini ön plana çıkarmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda şehrimizin merkezinde 620’ye yakın tescilli konağın, 200’e yakını sokak sağlıklaştırma çalışması ile turizme kazandırıldı.

“ŞEHRİMİZE 'GASTRONOMİ SOKAĞI' KAZANDIRACAĞIZ”

Bizde Ulu Cami etrafında bulunan 110 konağın restorasyonu için ihale yaptık. Süreç tamamlandığında tüm tarihi ‘Afyon Konakları’nı turizme kazandıracağız. Bir başka projemiz ise Gıda Kontrol Laboratuvarını yıkıp yeni yerine taşıyarak, eski alanı da ‘Gastronomi Sokağı’ yapmak. Hedefimiz burayı adeta İstanbul’da bulunan Sultanahmet Meydanı gibi oluşturarak Ramazan şenliklerinin yapıldığı bir alana dönüştürmek. Bizler şehrimizin her noktasını turizme kazandırmak için çalışırken kıymetli basın mensuplarımızda bu yolda bizlere destek veriyor. Basının yeri bizim için her zaman farklı. Bu bakımdan Afyonkarahisarımızın tanıtımı için bizlere destek çıkıp çalışmaları kamuoyuna duyuruyorsunuz. Tek gayemiz güzel şehrimizi turizmde hak ettiği yere getirmek. Bu vesile ile tüm basın camiasının basın bayramını kutluyorum, emekleri için teşekkür ediyor ve çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.” dedi.

“HEP BİRLİKTE NİCE BAYRAMLARA”

Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezer Küçükkurt’ta açıklamasında birlik ve beraberlik mesajı verdi. Küçükkurt; “Afyonkarahisar Valiliğimiz ve Belediyemizin geleneksel hale getirdiği organizasyonda bir araya geldik. Bizlere destek veren şehrimizin kıymetli yöneticilerine bizleri yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyoruz. Afyonkarahisar’da birlik ve beraberlik tablosunda nice basın bayramlara ulaşmayı temenni ediyorum. Siz değerli meslektaşlarım adına da yöneticilere teşekkür ediyorum. Bayramımız kutlu olsun.” dedi.

Afyonkarahisar Basın Mensupları Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Dağhan ise düzenlenen etkinlikten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek Valimiz Gökmen Çiçek ve Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek'e teşekkür etti. Dağhan meslektaşlarının bayramını kutlayarak, başarılar diledi.

Editör: Haber Merkezi