“24 Kasım Öğretmenler Gününü Gönülden Kutluyorum.”

Önceki Dönem Orman ve Su İşleri Bakanı ve Cumhurbaşkanlığı Irak Özel Temsilcisi Prof. Dr. Veysel EROĞLU’nun 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle yapmış olduğu basın açıklaması

Mensubu olmaktan gurur duyduğum öğretmenlik mesleğini hakkıyla icra eden kıymetli öğretmenlerimizin ve öğretmen adaylarının 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü gönülden kutluyorum.

Toplumumuzun geleceği olan çocuklarımızı yetiştiren, onları geleceğe hazırlayan öğretmenlik; çok kutsal bir meslektir.

Hz. Ali (r.a.) "Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum" sözüyle öğretmenliğin ehemmiyetini gayet güzel ifade etmiştir. Bu sebepten dolayı biz de Hükümet olarak eğitime ve öğretmenlerimize büyük önem veriyoruz.

Ülkemizde eğitim konusunda hükümetlerimiz döneminde son 18 yılda muazzam yatırımlar yapıldı. Afyonkarahisar’ımızda bu yatırımlardan takriben 550 Milyon TL’lik dev bir pay aldı.

Eğitim kalitesini artırmak için 3 hususta adımlar atılması gerekmektedir.

  • Eğitimde altyapı çalışmalarının tamamlanması,
  • Eğitici seviyesinin artırılması,
  • Öğrencilerimizin teşvik edilerek heyecan ve coşkuyla eğitimlerine hazırlanması.

Afyonkarahisar'ımızda eğitime 2003-2020 yılları arasında takriben 550 Milyon TL yatırım yaptık.

  • 2002 yılında 5.126 olan derslik sayısını 2020 yılında 8.575'e çıkardık. Böylece derslik başına düşen öğrenci sayısını azaltarak öğrenimi daha verimli hale getirdik.
  • 2002 yılında 6.573 olan öğretmen sayısını, 2020 yılında 10.334’e yükselttik.
  • 2003 yılında başlattığımız Ücretsiz Ders Kitabı Projesi ile öğrencilerimiz ve velilerimizin kitap alma çilesine son verdik. Çocuklarımız artık sınıflarına girdiklerinde kitaplarını sıralarının üstünde buluyorlar. 2003-2020 yılları arasında öğrencilerimize takriben 50 milyon TL maliyetinde ücretsiz kitaplar dağıttık.
  • Eğitim ile teknoloji bizimle tanıştı. Bu kapsamda; okullarımıza bilgisayarlar göndererek sınıflarımıza ADSL bağlantısı (internet) sağladık. Bilişim teknoloji sınıfları kurarak öğrencilerimizin eğitim sürecine katkıda bulunduk.
  • Afyonkarahisar’da Fatih Projesi kapsamında; etkileşimli tahta, çok fonksiyonlu yazıcı, doküman kamera ve tablet bilgisayarlar başta olmak üzere öğrencilerimize eğitimine katkı sağlayacak birçok teknolojik aleti okullarımıza gönderdik.
  • “Öğrenmenin yaşı yoktur” prensibiyle çıktığımız yolda 2003-2020 yılları arasında 21.527 kişiye okuma ve yazma öğrettik.
  • Dünyada ve ülkemizde devam etmekte olan Covid-19 salgınına karşı; Afyonkarahisar Valiliğimiz ve Afyonkarahisar Belediye Başkanlığımız öncülüğünde okullarımızda dezenfeksiyon çalışmaları yapılmaktadır.

2023, 2053, 2071 ve 2099 hedeflerimize bizleri taşıyacak olan gücümüz, tarihini bilen, medeniyet değerlerini özümsemiş, dinamik, açık fikirli, üretken, bilgi ve mes'uliyet sahibi nesillerdir. Öğretmenlerimiz, çocuk ve gençlerimizin geleceğe hazırlanmasında üstlendikleri mes'uliyetlerle yarınlarımızı inşa etmektedir.

Ülkemizin 81 vilayetinde, şehir merkezlerinden en ücra köylere kadar her karışında vazifelerini hakkıyla yerine getiren öğretmenlerimizi, kendilerini eğitime ve öğrencilerine adamış olmalarından dolayı gönülden tebrik ediyorum.

Bu vesileyle şehit öğretmenlerimiz başta olmak üzere ebediyete irtihal eden bütün öğretmenlerimizi rahmetle yâd ediyorum. Bu anlamlı günde öğretmenlik mesleğini hakkıyla icra eden vefakâr, cefakâr öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyorum.

Prof. Dr. Veysel EROĞLU

Editör: Haber Merkezi