21. Afyonkarahisar Caz Müzik Festivali Başladı

"21. Afyonkarahisar Caz Festivali"nin açılış konserinde Lucia Bakaiova Quartet sahne aldı. NG Afyon Otel’de gerçekleşen konser için Çekya'nın başkenti Prag'dan gelen ünlü caz sanatçısı Bakaiova'ya, piyanoda Mikulas Pokorni, kontrbasta Martin Gerla, davulda ise Ivan Audes eşlik etti.

Etkinliğin Genel Sanat Yönetmenliğini üstlenen Hüseyin Başkadem, yaptığı konuşmada destek veren başta Afyonkarahisar Valimiz Gökmen Çiçek ve Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’e teşekkür etti.

Festivalin bu yıl Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un ve Bakan Yardımcısı Özgür Özkan Yavuz'un özel desteğiyle hayata geçtiğini dile getiren Başkadem, şu bilgileri verdi: "Tabiri caizse herkes karınca kararınca destek vererek bugünlere getirdi. 21. yıla gelebiliyorsak eğer eğri ya da doğru söylemek gerekirse, sıkıntılar oluyor demek ki hep beraber başarmışız. Afyon, Dünya Motokros Şampiyonası'nın yapıldığı bir şehir oldu artık. Afyon, gastronomi şehri oldu. Ayazini ile termal turizmin dışında, artık tarih turizmiyle de ön plana çıkmak için özel bir gayret sarf ediyor."

Hüseyin Başkadem, Türkiye'deki önemli 3 caz festivalinden biri olan Akbank Caz Festivali'nin bu yıl 30, İstanbul Caz Festivali'nin 28, Afyonkarahisar Caz Festivali'nin ise 21. yılını kutladığını vurgulayarak, "Kültür turizmi açısından da sanat turizmi açısından da çok önemli. Çünkü bugün Google'a Afyon yazdığınızda, Afyon Caz Festivali çıkıyor artık. Başka bir şey çıkmıyor. Caz ya da Klasik Müzik Festivali, bizim başka bir yerde olduğumuzu gösteriyor. Bu açıdan çok önemli." değerlendirmesinde bulundu.

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser ile Belediye Başkan Yardımcımız Süleyman Karakuş da birer konuşma yaptı. Belediye Başkan Yardımcımız Süleyman Karakuş, Afyonkarahisar’ın termali ile tarihi ile sporu ile lezzeti ile ve sanatı ile marka olmuş

“SANATIN OLMADIĞI İLLER EKSİK VE YARIMDIR”

Başkan Yardımcımız Süleyman Karakuş konuşmasını şöyle sürdürdü; “Termalin merkezi derken bölgenin 27 bin yatak kapasitesi olan bir şehiriz. Sporun merkezi derken 1 milyon metrekarelik Dünya Motokros Şampiyonasının yapıldığı bir alana sahibiz. Lezzetin merkezi derken Dünya’da 36, ülkemizde 3 ilden biri olan gastronomi şehriyiz. Sanatın başkentiyiz derken 21. Yılını kutladığımız Klasik Caz ve Müzik Festivaline ev sahipliği yapıyoruz. Bunlar bir şehir için olmazsa olmaz unsur, şehir olmanın gerekliliğidir. Sanatı olmayan şehirler eksiktir, yarımdır. Bizde bu düşünceler ile hep birlikte bütün kurumlarımızla hizmet etmeye çalışıyoruz. Caz festivalinde emeği geçen başta Hüseyin Başkadem olmak üzere Afyonkarahisar Valiliğimize, Belediyemize, Ticaret Odamıza, Üniversitemize ve katkı veren herkese teşekkür ediyorum” dedi. Festival 30 Haziran'a kadar devam edecek

Üç gün boyunca konserler, sergiler, canlı yayınlar ve söyleşilerin gerçekleşeceği festival, yurt içinden ve dünyadan önemli caz sanatçılarını sanatseverlerle buluşturacak.Etkinlik yarın saat 17.00'de David Kudrna Quartet, 20.00'de ise Jan Balek Trio konserleriyle devam edecek.

Festivalin sona ereceği 30 Haziran saat 15.00'te gazeteci-yazar Yalvaç Ural bir söyleşi verecek, 17.00'de Mikulas Pokorni Trio, 19.00'da The Alice Project, 20.00'de ise Lucia Bakaiova ve ABB Kent Orkestrası Kemal Günüç Dörtlüsü sahne alacak.

Editör: Haber Merkezi