2022 Yılının Mayıs Ayı ATSO Meclis Toplantısı Yapıldı

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi’nin 2022 yılının Mayıs ayı olağan toplantısı, ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci’nin idaresinde ATSO Meclis Salonu’nda düzenlendi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, “Pençe-Kilit Operasyonu'nda bölücü teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır; yaralanan askerlerimize acil şifalar dileriz. Milletimizin başı sağolsun. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Sayın Mustafa Gül’ün saygıdeğer babası Ahmet Gül, vefat etti. Merhuma Allah’tan rahmet, Sayın Mustafa Gül ve ailesine başsağlığı diliyorum. Meclis Üyemiz ve TOBB Delegemiz Sayın Adnan Demirel’in kızı Melek Döne, Mustafa Menteş ile hayatını birleştirdi. Genç çifte ömür boyu mutluluklar dilerken Sayın Demirel’i de kutluyorum” dedi.

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’na görevinde başarılar dileyen Merdivenci, “Bildiğiniz gibi Valiler Kararnamesi ile ilimizin Valilik Makamı’nda da değişiklik oldu. Bu vesile ile Afyonkarahisar’a önemli hizmetler yapan Sayın Gökmen Çiçek’e Kayseri Valiliği’nde başarılar diliyorum. Afyonkarahisar Valiliği görevine başlayan Sayın Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nı da tebrik ediyor; başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Merdivenci, konuşmasına şöyle devam etti:

“Ekonomi konusunda umutlu olmak istiyoruz; ancak hem üretim maliyetleri, hem de tüketicilerin karşılaştıkları durum, çözülmesi gereken sorunların olduğunu ortaya koyuyor.

Hükümetimiz sorunları çözmek için gayret gösteriyor; ancak gayretin yanı sıra sıkı tedbirlerin de alınması gerekiyor. Ülke içinde yaşadığımız üretim kaynaklı sorunlara küresel salgın sonrası koşullar, tedarik zincirindeki aksamalar, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş da eklendiğinde zor bir süreçten geçtiğimizi biliyoruz. Toplumun ortak refahı için birlikte çalışarak, her zaman olduğu gibi Cumhuriyetimiz’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan giderek bugünleri atlatacağız.”

Merdivenci, “Bu Pazar günü, 29 Mayıs’ta Büyük Taarruz ve Büyük Zafer’in 100. yıldönümü dolayısıyla, Gazi Mustafa Kemal Paşa tarafından Büyük Taarruz emrinin verildiği Kocatepe’yi ziyaret edeceğiz. Bu anlamlı ziyaretimize tüm Meclis üyelerimizin katılımını rica ediyorum.

Cumhuriyet’in kazanıldığı topraklardan tüm dünyaya 100. yıl mesajını birlikte verelim” dedi.

Toplantının ikinci gündem maddesinde 2022’nin Nisan ayı karar özetleri oybirliğiyle onaylandı.

Toplantının üçüncü gündem maddesinde 2022’nin Nisan ayı Hesap Hülasası oybirliğiyle tasdik edildi.

Toplantının dördüncü gündem maddesinde Baklava ve Tatlı Azami Fiyat Tarifesi görüşüldü. ATSO Genel Sekreteri Ali Şenol’un Meclis Üyeleri’ni bilgilendirmesinin ardından Meclis Üyeleri Ali İhsan Çiloğlu, Ahmet Hikmet Dönerkaya, İbrahim Sömer ve Halil Hasırcıoğlu söz alarak görüşlerini dile getirdi. Gündem maddesi, oybirliğiyle kabul edildi.

Toplantının beşinci gündem maddesinde ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Hayrettin Güzbey, Yönetim Kurulu’nun Nisan-Mayıs 2022 faaliyetleri hakkında sunum yaptı. Güzbey’in ardından ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, güncel gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Toplantının son gündem maddesi olan “Dilek ve Temenniler” bölümünde Meclis Üyesi Ahmet Hikmet Dönerkaya, KDV tevkifat hesaplamaları hakkında görüşlerini dile getirdi.

Meclis Üyesi Mesut Tabak, albikere.com’a tüm Afyonkarahisar’ın sahip çıkması gerektiğini belirtti.

Meclis Üyesi Ali İhsan Çiloğlu; ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser ve ATSO Meclis Üyeleri’nin önemli çalışmalara imza attığını belirterek başarılarının devamını diledi.

Meclis Üyesi Ahmet Alp, ATSO hizmet binasının bulunduğu arsanın ATSO’ya kazandırılması çalışmalarına elinden gelen desteği vereceğini belirtti.

Meclis Üyesi M. Şükrü Genelioğlu, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser’in ATSO için gece-gündüz çalıştığını kaydetti.

Meclis Üyesi Cemil Uluışık, yapılan çalışmalar için teşekkür etti. Uluışık, asgari ücretlinin alım gücünün yükseltilmesi gerektiğini ifade etti.

Meclis Üyesi İbrahim Sömer de Afyonkarahisar’ın önceki dönem Valisi Gökmen Çiçek’in gösterdiği özverinin tüm yöneticilere örnek olması gerektiğini kaydetti.

ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, Dilek ve Temenniler bölümünün ardından, katılımları dolayısıyla Meclis Üyeleri’ne ve Amsterdam Sağlık Turizmi Fuarı’nda ATSO’yu ve Afyonkarahisar’ı temsil eden ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser’e teşekkür ederek toplantıyı kapattı.

Editör: Haber Merkezi