2022 Yılının İlk Meclis Toplantısı Gerçekleşti

2022 yılının ilk meclis toplantısı yapıldı. Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek başkanlığında yapılan toplantıya pandemi nedeni ile misafir kabul edilmedi. Ocak ayı meclis toplantısında 69 madde görüşülerek karara bağlandı.

Yeni yılın ilk meclis toplantısında alınan kararların hayırlı olmasını dileyen Başkanımız Zeybek, “2022 yılından ümitliyiz. Barışın ve sağlığın bol olduğu bir yıl olmasını temenni ediyoruz. Bugüne kadar pek çok uyumlu çalışma gerçekleştirdik. Hepinize teşekkür ediyorum. 2022 yılında da uyumlu çalışmalar yaparak şehrimize hizmet etmeye, yeni yatırımlar kazandırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Belediye Başkanımız Zeybek’in açılış konuşması sonrası, bir önceki toplantıya ait Aralık Ayı Meclis tutanak özetinin oylanması ile maddelerin görüşülmesine geçildi. Trafik komisyon raporlarının oylandığı toplantıda 2022 Yılında işletilecek olan şehir içi toplu taşıma hizmeti karşılığında 01/01/2022 tarihinden itibaren uygulanacak ulaşım ücret tarifelerinin belirlenmesi hakkında Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu da görüşüldü. Oy birliği ile ulaşımda yeni ücretler belirlenmiş oldu. Tam Kart 2 lira 75 kuruş, Öğrenci Kart 2 lira 50 kuruş, Kart dolumu 150 TL, Öğrenci Kart Dolumu 115 TL, Nakit biniş ücreti ise 3 TL olarak belirlendi.

DENETİM KOMİSYONU OLUŞTURULDU

Ayrıca işletmelerin kontrolü için Denetim Komisyonu oluşturulması da görüşüldü. Bu komisyona Semai Kaya, Şükrü Tunçbilek, İrfan Özsandık isimleri önerildi. Komisyon üyeleri için seçime geçildi. Oylama ardından bu isimlerin denetim komisyonunda görev alması kabul gördü.

MECLİS’TEN SPORA DESTEK KARARI

Mecliste görüşülen bir diğer konu ise amatör spor kulüplerine destek verilmesi idi. Söz konusu madde oy birliği ile kabul edildi.

ÖN ÖDEMELİ SU SAYAÇLARINA FİYAT GÜNCELLEMESİ

Belediyemizce satışı yapılan ön ödemeli su sayacı satış bedelleri yeniden belirlendi. Teklif, mecliste görüşülerek karara bağlandı. Buna göre ön ödemeli sayaç fiyatı 560 TL olarak kabul gördü.

69 MADDE GÖRÜŞÜLEREK KARARA BAĞLANDI

Öte yandan mecliste, 01/01/2021-31/12/2021 tarihleri arasında asfalt, parke ve yol yapım işlerinde Belediye Bütçemizden harcanan Yol harcamalarına katılım payının yoldan yararlanan gayrimenkullerin sahiplerinden alınıp, alınmayacağı hakkında teklif, Belediyemiz 2020 Yılı Sayıştay Denetim Raporu hakkında Meclise bilgi verilmesi hakkında teklif, belediyemizce satışı yapılan ön ödemeli su sayacı satış bedelinin yeniden belirlenmesi hakkında teklif, norm kadro Yönetmeliğine göre dolu kadro derecelerinde değişiklik yapılması hakkında teklif, Barış Dal’ın Başkan Yardımcısı olarak atandığı hakkında Meclise bilgi verilmesi hakkında teklif, Kolsan İnşaat Otomotiv Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketine ait döküm alanının tarafımızca hafriyat ve inşaat yıkıntı atıkları alanı olarak kullanılması için şirketle protokol yapılmasına, yapılacak protokolü imzalamak üzere Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e yetki verilmesi hakkında teklif, sözleşmeli olarak çalışan personellerimizin sözleşmelerinin yenilenmesi ve ücretlerinin belirlenmesi hakkındaki teklif görüşülerek karara bağlandı. 60’dan fazla maddenin görüşüldüğü toplantının tamamlanması ardından gelecek oturumun gün ve saati belirlendi. Şubat ayı meclis toplantısının 1 Şubat Salı günü 18:30’da toplanması kararlaştırıldı.

Editör: Haber Merkezi