2022 Yılının Eylül Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi’nin 2022 yılının Eylül ayı olağan toplantısı, ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci’nin idaresinde ATSO Meclis Salonu’nda düzenlendi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, “2022 yılının Eylül ayı olağan, 2018-2022 döneminin son Meclis toplantımıza hepiniz hoşgeldiniz. Sizleri sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Bu çalışma dönemimizde, başta 2009 yılından bugüne Oda Başkanımız olan, gece-gündüz demeden çalışan; Odamız’ın, memleketimizin işlerini her zaman kendi işlerinin önünde tutan, benim 45 yıllık kadim dostum Sayın Hüsnü Serteser olmak üzere Meclis Divanımız’a, Yönetim Kurulumuz’a, siz çok değerli Meclis Üyelerimize ve tabii ki Genel Sekreterimiz Sayın Ali Şenol başta olmak üzere gayretleri, faaliyetleri ile bizim her zaman göğsümüzü kabartan tüm personelimize çok teşekkür ediyor; şükranlarımı sunuyorum.

Değerli Meclis Üyeleri; sizden bu güzel Meclisimiz ve çok değerli personelimiz için kuvvetli bir alkış istiyorum. Sizler 4 yıl boyunca kendi işlerinizden zaman ayırdınız; kendi ailenizden zaman ayırdınız; buralara geldiniz. Memleketimiz için çalıştınız, fikir beyan ettiniz. Tekrar hepinize teşekkür ediyorum, Allah razı olsun” dedi.

Merdivenci’nin sözleri Meclis Üyeleri tarafından alkışlandı.

Merdivenci, konuşmasına şöyle devam etti:

“Yoğun bir çalışma dönemini birlik ve beraberlik içinde geride bırakıyoruz. 2018 yılından bu yana Oda olarak pek çok faaliyete imza attık, pek çok önemli toplantıya ev sahipliği yaptık. Bu süreçte Odamızı ve ilimizi ilgilendiren kararlar da aldık. Kararlarımız arasında Afyonkarahisar Sağlık Endüstri Bölgesi Yönetim A.Ş. ortaklık sağlanması ve İscehisar ilçemizde Oda temsilciliğimizin açılması yer alıyor. Bunun yanı sıra, sektör temsilcilerinden oluşan Meclisimiz’de sektörleri ilgilendiren kararlar verdik; ayrıca Meclis Üyelerimiz’in her toplantıda söz alarak dile getirdikleri görüş ve önerileri derleyerek ilgili makam ve mercilere ilettik. Özellikle küresel koronavirüs salgını öncesindeki toplantılarımızda ilimizdeki kurum ve kuruluş yöneticilerinin sunum yapmasını sağladık ve bilgilerimizi tazeleme imkanı bulduk.”

Afyonkarahisar’daki kurum ve kuruluşlarla işbirliğini kuvvetlendirdiklerini aktaran Merdivenci, “Odamız’ın seçiminden sonra bir genel, bir de yerel seçim geçirdik. Genel seçimde de, yerel seçimde de siz değerli Meclis üyelerimizle buluşmak isteyen her siyasi parti temsilcisine imkan tanıdık. 2018 yılından bu yana gerek Afyonkarahisar Valiliğimiz, gerek Afyonkarahisar Belediyemiz, gerekse diğer kuruluşlardan Odamız’a gelen tören ve toplantı davetlerine icabet ettik; kurumlar arası işbirliğini kuvvetlendirdik. Ayrıca bu dönemde sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliklerine de önem verdik. Bu bağlamda, Afyon Eğitim Vakfı’nın cep telefonu mesajı ile bağış kampanyasına tüm Meclis üyelerimiz ile destek olduk; Odamız adına verilen öğrenci burslarını da yine Afyon Eğitim Vakfı aracılığıyla öğrencilerle buluşturduk. Siz değerli Meclis Üyelerimiz’in destek ve katkıları ile ATSO Spor Oyunlarımız’ı sürdürdük. Birlik ve beraberliğin getirdiği bereket ile tüm faaliyetlerimiz daha da değerlendi; ses getirdi; konuşuldu. 2018’den bu yana Meclisimiz, kararların yüzde 95’ini oybirliğiyle aldı. Oyçokluğuyla alınan kararlarda da kimse kimsenin kalbini kırmadı; demokratik bir ortamda düşüncelerimizi ifade ettik” diye konuştu.

Merdivenci, konuşmasında şu vurguları yaptı:

“Birlikte düzenlediğimiz anlamlı ziyaretleri de hatırlatmak isterim:

Büyük Taarruz ve Büyük Zafer’in 100. Yıldönümü dolayısıyla Kocatepe ve şehitlikler ziyaretimizi TOBB ve Anıtkabir ziyaretimiz takip etmişti. Sizler de bu ziyaretlerimize katıldınız; sağ olun, var olun. 1 Ekim 2022 tarihinde yapılacak seçimlerimizin Odamız’a, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. İnanıyorum ki Odamız’a yakışan olgunlukta yapılacak seçimlerin ardından yine birlik ve beraberlik içinde, şehrimizi ilgilendiren önemli kararlar alacak ve ekonominin gelişmesi amacıyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. 2018-2022 döneminde Meclisimiz’de yaptığınız çalışmalar dolayısıyla küçük bir hediye hazırlattık. Lütfen kabul buyurun. Bu vesile ile, 2021 yılı içinde kaybettiğimiz Meclis Üyelerimiz İsmail Mühsürler ve Ahmet Karakol’u rahmetle anıyorum. Toplantımızın sonunda hatıra fotoğrafı çekileceğini de hatırlatmak isterim.”

Toplantının ikinci gündem maddesinde 2022 yılının Ağustos ayı karar özetleri oybirliğiyle onaylandı.

Toplantının üçüncü gündem maddesinde 2022 yılının Ağustos Hesap Hülasası oybirliğiyle tasdik edildi.

Toplantının dördüncü gündem maddesinde ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Hacı Sait Evrenkaya, Yönetim Kurulu’nun Ağustos-Eylül 2022 faaliyetleri hakkında sunum yaptı.

Evrenkaya’nın ardından ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, 2018-2022 Dönemi faaliyetleri hakkında sunum yaptı.

Toplantının son kısmı olan “Dilek ve Temenniler” bölümünde ise Meclis Üyesi İbrahim Sömer söz alarak yapılan çalışmalar ve takip edilen lobi faaliyetleri dolayısıyla Yönetim Kurulu’na teşekkür etti.

Meclis Üyesi Cemil Uluışık söz alarak ATSO KOBİ Akademisi eğitimlerinin son derece önemli olduğunu kaydetti; Uluışık, çevre Oda-Borsa üyelerinin de ATSO KOBİ Akademisi eğitimlerini takip ettiğini belirtti.

Yönetim Kurulu Üyesi Hacı Sait Evrenkaya söz alarak ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser’in örnek bir çalışma disiplinine sahip olduğunu, Oda’nın zorunlu harcamalarında dahi büyük bir titizlik gösterdiğini kaydetti.

Meclis Üyesi Hüseyin Şehitoğlu söz alarak Afyonkarahisar’ın birliği ve beraberliğinin devam etmesini temenni etti.

Meclis Üyesi Ali İhsan Çiloğlu da birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerek uyumun devam etmesini diledi.

Konuşmaların ardından ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci ve Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Meclis Üyeleri için hazırlanan mermer isimlikleri tek tek takdim etti.

Toplantı, fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Editör: Haber Merkezi