2021 Yılı Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi’nin 2021 yılı Temmuz ayı olağan toplantısı, ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci idaresinde, video konferans yöntemiyle düzenlendi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, “2021 yılının Temmuz ayı olağan Meclis toplantımıza hepiniz hoşgeldiniz. Sizleri sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Geçmiş Kurban Bayramınızı tebrik ediyorum. Allah, yılına kedersiz eriştirsin. Konuşmama geçmeden önce, geçmiş olsun mesajlarımı paylaşmak istiyorum. Dün Antalya’nın Manavgat ilçesinde, bugün ise Adana, Kayseri, Uşak, Mersin, Muğla ve Osmaniye’de çıkan yangınlar adeta ciğerlerimizi dağladı. Ülkemizi büyük bir üzüntüye boğan bu yangınlar dolayısıyla geçmiş olsun dileklerimi iletiyor; hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet temenni ediyorum. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Sayın Mustafa Gül’ün Kovid-19 geçirdiğini üzülerek öğrendim. Evde ve iyi durumda olan Sayın Gül’e acil şifalar diliyorum” dedi.

2020 yılının Mart ayından bu yana yeni tip koronavirüs salgınının etkisinin dünya genelinde görüldüğünü hatırlatan Merdivenci, “Bildiğiniz gibi 2020 yılının Mart ayından bu yana tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını dolayısıyla Meclis toplantılarımızı ve eğitimlerimizi sanal ortamda, video konferans yöntemiyle düzenliyoruz. Temmuz başında açıklanan normalleşme takvimi kapsamında biz de toplantılarımızı fiziki olarak yapmayı planlamıştık. Fakat son günlerde artan vaka sayıları ve etkisi görülen virüs varyantları dolayısıyla bu toplantımızı da çevrimiçi olarak düzenlemeye karar verdik. Bir daha yaşantımızı ve ekonomiyi etkileyecek kısıtlamalarla karşılaşmamayı umuyor ve diliyorum. Ancak hayat, dilek ve temenniler ile ilerlemiyor. Bilim insanlarının Kovid-19 aşıları hakkındaki tavsiyelerini mutlaka dinlemeliyiz. Aile bireylerimiz ve işyerindeki çalışanlarımızın Kovid-19’a karşı bilinen en etkili korunma yöntemi olan aşıyı yaptırmalarını sağlamalıyız. Kovid-19 sürecinde edindiğimiz tecrübe, bu salgına karşı topyekûn ve her alanda mücadele edilmedikçe başarıya ulaşamayacağımızı gösteriyor. Dolayısıyla rehavete kapılmadan, maske, mesafe ve temizlik kuralına da azami ölçüde dikkat etmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Merdivenci, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Salgın dolayısıyla zor günler geçirdiniz. Fakat yavaş yavaş da olsa Kovid-19 öncesindeki hareketliliğe ulaşacağımızı düşünüyorum. Sizler, ülkemizin ihracatını yapan, istihdamını omuzlayan, üretim için canlarını dişine takmış iş insanlarısınız. İş dünyasının ülkemiz için ortaya koyduğu gayretin, Hükümetimiz tarafından da görüleceğini, bu doğrultuda iş dünyasının beklentilerine yönelik adımların da atılacağını düşünüyorum. Mesela asgari ücret desteği bu adımlardan biriydi, işletmelere asgari ücret desteği ile ilgili düzenleme yasalaştı. Bu nedenle Hükümetimiz’e teşekkür ediyoruz; ancak elbette düzenleme yeterli değil. Kısa Çalışma Ödeneği’nin uzatılması, yatırım ortamının iyileştirilmesi, ekonomide yapısal reform uygulamaları ile adil vergilendirme sistemi, iş dünyasının beklentileri arasındadır.”

Merdivenci, açılış konuşmasını, ATSO tarafından sürdürülen Avrupa Birliği destekli Mermer Sektöründe İş Sağlığı Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında Akrones Otel’de düzenlenen Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Yasal Haklar ve Sorumluluklar Eğitimi’ne davet ederek tamamladı.

Toplantının ikinci gündem maddesinde 2021’in Haziran ayı karar özetleri oybirliğiyle kabul edildi.

Toplantının üçüncü gündem maddesinde 2021’in Haziran ayı Hesap Hülasası oybirliğiyle tasdik edildi.

Toplantının dördüncü gündem maddesinde ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şükrü Köse, Yönetim Kurulu’nun 2021 yılı Haziran-Temmuz faaliyetleri hakkında sunum yaptı. Köse’den sonra, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, güncel gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, Serteser’in değerlendirmelerinin ardından, söz almak isteyen Meclis Üyesi olmaması dolayısıyla Meclis Üyeleri’ne teşekkür ederek toplantıyı kapattı.

Editör: Haber Merkezi