2021 Yılı Nisan Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi’nin 2021 yılı Nisan ayı toplantısı, ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci idaresinde, video konferans yöntemiyle düzenlendi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, “Konuşmama geçmeden önce, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamak istiyorum. Cumhuriyetimiz’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyor; geleceğimizin teminatı çocuklarımıza da sağlık, başarı ve mutluluk dolu ömürler diliyorum” dedi.

Bakanlar Kurulu’na atanan yeni Bakanlar’ı da tebrik eden Merdivenci, “Bildiğiniz gibi Bakanlar Kurulu’nda değişiklik yapıldı. Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Ticaret Bakanlığı'na atanan Sayın Mehmet Muş'a, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na atanan Sayın Vedat Bilgin'e, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na atanan Sayın Derya Yanık’a başarılar dilerim” ifadelerini kullandı.

Merdivenci, konuşmasına şöyle devam etti:

“Ramazan ayını Kovid-19 salgını dolayısıyla buruk yaşıyoruz. Daha önce alışık olduğumuz iftar buluşmalarını yapamıyoruz; büyüklerimizi daha az sıklıkla ziyaret ediyoruz. Üzüntü verici bu durumu, alınan tedbirlerle, aşı takvimiyle ve en önemlisi maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyarak aşacağımıza inanıyorum. Gelecek yıl Ramazan Ayı’nda özlediğimiz samimi tabloya ulaşmak için bugün fedakârlık yapmak zorundayız. Buradan hareketle, ülkemizin Kovid-19’a karşı mücadelesinde her birimizin ayrı ayrı sorumluluğunun olduğunu tekrar vurgulamak isterim. Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı vaka ve vefat sayısı, yaşadığımız sürecin ne kadar zor olduğunu gözler önüne seriyor. Pandemiye rağmen istihdamı korumaya çalışan, ihracata katkı sağlamak için büyük gayret gösteren işletmelerimiz ve işletmelerimize hayat veren emekçi arkadaşlarımız lehine düzenlemeler yapılması en büyük talebimizdir.”

Merdivenci, BREEAM tarafından dünya çapındaki yeşil binalar arasında yapılan oylamada ATSO’nun birinci olduğunu hatırlatan Merdivenci, “Geçen ay Meclis toplantımızın olduğu akşam, sevindirici bir gelişmeye şahit olduk. Odamız, uluslararası bina araştırma ve değerlendirme kuruluşu olan BREEAM’in dünya çapındaki yeşil binalar oylamasında dünya birinciliğini elde etti. Bu büyük başarıyı sağlayan başta Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Hüsnü Serteser’i, Yönetim Kurulu Üyelerimiz’i tebrik ediyor; destekleriniz nedeniyle de sizlere ve bu konuda büyük emek sarf eden Genel Sekreterimiz Ali Şenol ile personelimize teşekkür ediyoruz. Bu büyük ödül ile birlikte sorumluluğumuz bir kat daha arttı. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Oda olarak en iyisini başarmak için çaba sarf edeceğiz” şeklinde konuştu. ATSO KOBİ Akademisi eğitimlerinden de bahseden Merdivenci, “İşletmelerin yöneticilerinin ve çalışanlarının bilgilerini tazelemesi, aynı zamanda yeni gelişmelerden daha hızlı haberdar olması amacıyla kurduğumuz ATSO KOBİ Akademisi’nin 2021 yılı eğitimleri de tüm hızıyla sürüyor. Şu ana kadar 6 eğitimimizi tamamladık. Önümüzdeki ilk eğitim, 5 Mayıs 2021 tarihinde ‘Kriz Döneminde Finansal Yönetim Eğitimi’ başlığıyla yapılacak. Pandemi koşulları nedeniyle Youtube sayfamızdan gerçekleştirdiğimiz eğitimlerimizi takip etmenizi, çalışanlarınızı da bu eğitimlere yönlendirmenizi rica ediyorum” ifadelerini kullandı.

Toplantının ikinci gündem maddesinde 2021’in Mart ayı karar özetleri oybirliğiyle onaylandı.

Toplantının üçüncü gündem maddesinde 2021’in Mart ayı Hesap Hülasası oybirliğiyle tasdik edildi.

Toplantının dördüncü gündem maddesinde Hakem/Eksper/Bilirkişi Listesi’nin güncellenmesi görüşüldü. Bu maddede, ATSO Genel Sekreteri Ali Şenol, Meclis Üyeleri’ni bilgilendirdi. Gündem maddesi, oybirliğiyle onaylandı.

Toplantının beşinci gündem maddesinde ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Anlıak, Yönetim Kurulu’nun Mart-Nisan 2021 faaliyetleri hakkında sunum yaptı. Anlıak’ın ardından ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, güncel gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Toplantının son gündem maddesi olan “Dilek ve Temenniler” kısmında, Meclis Üyeleri İbrahim Sömer ile Mustafa Özer, görüş ve taleplerini dile getirdi.

ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, “Dilek ve Temenniler” kısmının ardından Meclis Üyeleri’ne teşekkür ederek toplantıyı kapattı.

Editör: Haber Merkezi