2021 Yılı Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi’nin 2021 yılı Eylül ayı olağan toplantısı, ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci idaresinde, video konferans yöntemiyle düzenlendi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, “2020 yılının Mart ayından itibaren Meclis toplantılarımızı video konferans yöntemiyle düzenliyoruz. Talimat verdim; arkadaşlarımız sizlerin aşı durumlarınızı tek tek öğrenecekler; aşı durumlarınıza göre önümüzdeki Meclis toplantımızı Meclis Salonumuz’da düzenlemek istiyoruz. Biraz önce Eylül Ayı Müşterek Meslek Komitesi toplantısını da yine video konferans yöntemiyle gerçekleştirdik. Küresel salgın hepimizin hareketlerini kısıtlıyor; bu salgından kurtulmanın yolu, daha önce de ifade ettiğimiz gibi aşı olmaktan geçiyor. Tüm Meclis Üyelerimiz’i, işletmelerimizdeki personelimizi, yakın çevremizi aşı olmaya bir kez daha davet ediyorum” dedi.

Meclis Üyesi Suat Atıcı’nın görevinin sona erdiğini, Atıcı’nın yerine Yılmaz Karakaş’ın göreve başladığını kaydeden Merdivenci, Atıcı’ya teşekkür etti; Karakaş’a başarılar diledi.

Merdivenci, konuşmasına şöyle devam etti:

“Odamız tarafından sürdürülen Avrupa Birliği destekli Mermer Sektöründe İş Sağlığı Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında il merkezimizde olduğu gibi ilçelerimizde de eğitimlerimiz devam ediyor. Afyonkarahisar’ın lokomotif sektörü olan ve riskli meslekler arasında yer alan mermercilik alanında projemiz ile birlikte önemli bir farkındalık oluşmaya başladı. Bu da projemizin amacına ulaştığına ilişkin bir ipucu veriyor.”

Farklı sektörlerin sorunlarının gündeme gelmeye başladığına dikkat çeken Merdivenci, “Son dönemde hem tıbbi cihaz sektörü temsilcileri, hem de inşaat sektörünün önemli aktörleri; seslerini kamuoyuna duyurmaya çalıştı. Diğer sektörlerin de sorunları farklı mecralarda dile getiriliyor. Hükümetimizin sorunlara bir an önce eğileceğine; daha çok istişare ile üreticilerimizi, iş insanlarımızı, sanayicilerimizi rahatlatacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Merdivenci, toplantının açılış konuşmasını şu sözlerle noktaladı:

“19 Eylül Gaziler Günü’nü kısa bir süre önce kutladık. Bu toprakları vatan yapan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden tüm gazilerimizi rahmet, yaşayan gazilerimizi minnetle anıyorum. Yine Ahilik Haftası’nı da birlik ve beraberlik içinde kutladık. Odamız adına hazırlanan Yılın Esnaflıktan Sanayiciliğe Yükselen İş Adamı plaketi, Meclis Üyemiz ve TOBB Delegemiz Sayın Adnan Demirel’e takdim edildi. Sayın Demirel’i kutluyor; başarılarının devamını diliyorum.”

Toplantının ikinci gündem maddesinde 2021’in Ağustos ayı Meclis Toplantısı’nın karar özetleri, oybirliğiyle kabul edildi.

Toplantının üçüncü gündem maddesinde 2021’in Ağustos ayı Hesap Hülasası oybirliğiyle tasdik edildi.

Toplantının dördüncü gündem maddesinde yeni oluşturulan 34. ve 35. meslek grupları hakkında ATSO Genel Sekreteri Ali Şenol, Meclis Üyeleri’ni bilgilendirdi. Şenol’un ardından ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser de gündem maddesi hakkında kısa bir konuşma yaptı. Gündem maddesi, oybirliğiyle kabul edildi.

Toplantının beşinci gündem maddesinde, ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Akif İşbilir, Yönetim Kurulu’nun Ağustos-Eylül 2021 faaliyetleri hakkında sunum yaptı. İşbilir’in ardından ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, güncel gelişmeler hakkında değerlendirmede bulundu.

Toplantının son gündem maddesi olan “Dilek ve Temenniler” bölümünde Meclis Üyesi İbrahim Sömer, söz alarak görüşlerini dile getirdi.

ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, Dilek ve Temenniler bölümünün ardından, katılımları dolayısıyla Meclis Üyeleri’ne teşekkür ederek toplantıyı kapattı.

Editör: Haber Merkezi