2021 Aile Yılı Projesi İstişare Edildi

2021 yılının Aile Yılı ilan edilmesi konusunu değerlendirmek üzere Vali Gökmen Çiçek, eski Orman ve Su İşleri Bakanı Milletvekili Veysel Eroğlu ile il protokolünün katılımıyla değerlendirme toplantısı düzenlendi.
2020 yılında “Sevgi” bilincini ve sevginin bütünleştirici gücünü yayarak, gelecek nesillere taşımak, sevginin yanında saygı, yardımlaşma gibi erdemlere yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla 12 ay 12 farklı tema ile "Sevgi Yılı" ilan edilmişti. Yıl boyunca çeşitli etkinliklerin düzenlendiği proje ile sevgi ve kaybedilen toplumsal değerler konusunda farkındalık oluşturulmuştu. Sevgi Yılı’nın tecrübelerinden hareketle bu kez 2021 yılı için çalışmalar hızlandı. 2021 yılı için Aile Yılı teması belirlendi. Bu kapsamda ön bir değerlendirme yapılarak izlenecek yol haritası ve bu konuda yapılacak çalışmalar istişare edildi.


Birçok İl Örneğini İstedi


Toplantıda ilk olarak Vali Gökmen Çiçek bir konuşma yaptı. 2020 Sevgi Yılı projesi ile çok güzel çalışmaların yapıldığına değinen Vali Gökmen Çiçek: “Afyonkarahisar’da geçen yıl Sayın Bakanımızın öncülüğünde başlatılan Sevgi Yılı Projesi ile bir yıl süresince çok güzel şeyler yapıldı. Pandemi olmasına karşın çok güzel işler yapıldı. Birçok il bizlerden çalışma örneklerini istedi. Çok yararlandığımız bu projeyi yarıda bırakmak doğru olmayacaktı. Sayın Bakanımızın bakanlıkları döneminde Afyonkarahisar’ın inşası noktasında çok güzel işler yaptı. Bu konuda da destekleri olacak. Böyle bir proje için kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.


Kurumlarımız Her Şeyiyle Bu Projeye Sahip Çıksın


Konuşmasında ailenin Türk toplumundaki yerine ve önemine dikkat çeken Vali Gökmen Çiçek: “Aile, Türk milletini diğer milletlerden ayıran en büyük özelliktir. İmparatorluk ve kurulan devletler aile yapısının sağlamlığı ile mümkün olmuştur. Dışarıdan olan saldırılara rağmen ayakta kalmamızın en büyün nedeni aile kurumun sağlam olmasıdır. Aile kurumumuz gevşerse, aile kurumumuz da zaaf olursa bizim bildiğimiz ve bu konuda sigorta konumunda olan Afyonkarahisar olamayız. Ben vali olarak bu işin arkasında duracağım ve sürekli takipçisi olacağım. Kurumlarımızın Allah rızası için her şeyiyle bu projeye sahip çıksın” ifadelerini kullandı.


Birlik ve Beraberliği Temsil Edecek


Toplantıda konuşan eski Orman ve Su İşleri Bakanı Milletvekili Veysel Eroğlu ise konuşmasında 2021 yılı için düşünülen ‘Aile Yılı’ projesinin birlik ve beraberliği temsil edeceğini vurguladı. Türkiye’nin bulunduğu coğrafyada ayakta kalması için muhakkak güçlü olması gerektiğini dile getirerek bununda aile yapısının sağlamlığı ile mümkün olabileceğini dile getirdi. TÜİK verilerine göre Türkiye’de evlenme yaşının kadın ve erkeklerde yükseldiğine değinen Eroğlu, bu durumun özellikle nüfus konusunu olumsuz etkilediğini belirtti.


Konuşmaların ardından Valiliğimiz koordinesinde yürütülecek 2021 Aile Yılı Projesi kapsamında kurumların yapacağı çalışmalar, düzenlenecek etkinlikler ve izlenecek yol haritası belirlenerek, bu konuda öneriler ve talepler istişare edildi.

Editör: Haber Merkezi