2020 yılı Sonbahar Şap Aşılama Kampanyası

Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce, Bakanlığımız Hayvan Hastalıkları ile Mücadele Programı kapsamında " 2020 yılı Sonbahar Şap Aşılama Kampanyası" ilimiz genelinde devam etmektedir.

İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim ACAR, yaptığı açıklamada;

‘‘Şap Hastalığı eskiden beri bilinen hastalıktır. Büyük ekonomik kayıplara neden olan, çift tırnaklı hayvanların akut ve çok bulaşıcı viral bir hastalığıdır. Hastalıktan korunmada aşılama çok önemli olduğundan, yetiştiricilerimizin 1 aylıktan büyük tüm büyükbaş hayvanlarına Şap aşısını mutlaka yaptırılması gerekmektedir.

İlimizde 2020 yılı Sonbahar Şap Aşılama Kampanyası'nın ilimizde devam etmekte olup, 16 Kasım 2020 tarihine kadar devam edecektir. Aşılama çalışmalarında ilimizdeki yaklaşık 430 bin büyükbaş hayvanın aşılanması hedeflenmektedir.

Korona virüs (Covid-19) Pandemi sürecinde kamuda esnek çalışmaya geçilmiş olmasına rağmen, İl ve İlçe Müdürlüklerimizde görevli Veteriner Hekimler ile Veteriner Sağlık Teknikeri/Teknisyen personelimiz sahada hayvan sağlığının korunması amacıyla maske, mesafe ve hijyen konusunda gerekli tedbirlerin alınarak aşılama çalışmalarını yürütmektedirler.

5996 sayılı kanun gereği hayvan sahiplerinin kampanya döneminde hayvanlarına aşı yaptırmalarının mecburi olduğunu ifaden eden İl Tarım ve Orman Müdürümüz İbrahim ACAR, hayvanlarımızı hastalıktan korunmanın yanı sıra, buzağı desteklemesi ve hayvan sevklerinde de aşı yaptırmanın zorunlu olması sebebiyle yetiştiricilerimizin büyükbaş hayvanlarını aşılatmaları gerektiğini belirtti.

İlimizde hayvan hastalıklarını önleyebilmek açısından tüm yetiştiricilerimizden kampanya dönemindeki aşılama çalışmalarında sahada görev yapan personelimize yardımcı olmalarını ve İl ve İlçe Müdürlükleri olarak her zaman yetiştiricilerimizin yanında olduklarını ifade eden İl Müdürü İbrahim ACAR aşılama kampanyamız tüm yetiştiricilerimize hayırlı ve bereketli olsun’’ dedi.

Editör: Haber Merkezi