2013 TAKVİMİNE İLKLER DAMGA VURDU
 Afyonkarahisar Belediyesi tarafından hazırlanan 2013 masa takvimi vatandaşlarımızın beğenisine sunuldu.
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban Başkanlığında vizyon projelere imza atan Afyonkarahisar Belediyesi, 2013 yılına özel olarak hazırladığı masa takviminde Afyonkarahisar Belediyesi'nin İLK'lerini kamuoyu ile paylaştı.
Milyonlarca liralık yatırım
Akarçay, Taş Medrese, Kent Meydanı, Mahallelerdeki alt ve üst yapı çalışmaları, Bilgi Evleri, Asfaltta TSE Belgesi, Zafer Kent Ormanı, Yüntaş Fabrikalar, Kent Bilgi Sistemi, Hobi Bahçeleri, İleri Biyolojik Arıtma Tesisi, Engellilere araç dağıtımı gibi vb. milyonlarca liralık yatırımlara 2013 yılı takviminde yer verildi.
Takvimde anlatılan projeler fotoğraflarla desteklenirken, görsellik açısından büyük beğeni toplaması bekleniyor.
 Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 2013 masa takviminde yer alan sunuş yazısında Afyonkarahisarlılar'a şöyle seslendi;
İLKLERİMİZ
Belediyemizde yerel seçimler sonrası 4 yıllık çalışma dönemimiz geride kaldı. Bu çalışma döneminde yatırım ve hizmetlerimizi üretirken birçok ilke de imza attık. Yeni yılla birlikte siz saygıdeğer hemşerilerim ve Afyonkarahisar'da yaşayan vatandaşlarımıza ulaştırdığımız takvimimizde Belediyemizde yatırım ve hizmetlerimizi üretirken gerçekleştirdiğimiz ilkleri 2013 yılının konusu seçerek sizlerin huzurundayız.
Bu ilkler arasında Afyonkarahisar'da uzun yıllar öncesinde konuşulan ancak yapılması mümkün olmayan ilkler olduğu gibi yatırım ve hizmetlerimizdeki kaliteyi ve verimliliği artıranilkler var. Bu ilklerde çevreci yaklaşımlar var. Bu ilklerde insana ve sahip olduğumuz tek dünyaya saygı var. Bu ilklerde toplumumuzun ihtiyaçlarını giderme var. Bu ilklerde Afyonkarahisar şehir merkezini geleceğe hazırlarken modern tesisleşme ve teknik alt yapıya sahip olmak var. Fabrika kurmak var. Bu ilklerde yatırım ve hizmetin kalitesini ölçecek bilim ve teknolojiden sınırsız yararlanma var. Bu ilklerde akıl var. Planlama var. Sınırlı Belediye kaynaklarını yerli yerinde kullanma var. İlklerimizde hiç borçlanmadan Belediyemiz tarihinde ilk kez Belediye bütçesinin neredeyse yarısı kadar 60 milyon liralık yatırım yapmak var. İlklerimizde tarihi eserlerimize sahiplenme var. Tarih boyunca yapılamayanları yalnızca gazete sayfalarında yer alıp unutulanları gerçekleştirmek var.
İlklerimizle il Belediyeleri içinde Türkiye'ye örnek olmak var. İlklerimizde toplumun tüm kesimlerine; kadına, çocuğa, gence, yaşlıya, engelliye, yoksula sahiplenme var. İlklerimizde insanımızın acısında, sevincinde ve zor gününde hatırlanma var. İlklerimizde çocuklarımızı geleceğe hazırlamak var. Bilgiden en üst düzeyde yararlanmak var. İlklerimizde bugüne kadar hayal edilemeyenleri bile gerçekleştirmek var. 2013 takvim yılı ilklerimizle birlikte Belediyemiz yatırım ve hizmetlerinin her bakımdan zirveye ulaşacağı bir dönem olacaktır. Yeni yılda yapılacak yatırım ve hizmetlerimizi 2012 yılında planlarken hazırlıklarımızı bu planlamaya göre de yapmış bulunuyoruz. 2013 takvim yılının Afyonkarahisarımız, ülkemiz, milletimiz, tüm İslam Âlemi ve dünyamız için barış, kardeşlik ve huzurun egemen olduğu bir yıl olmasını Yüce Allah'tan temenni ediyorum. Afyonkarahisar'da yaşayan tüm insanlarımızın sağlık, mutluluk, başarı ve huzur içinde bir takvim yılı geçirmelerini Yüce Allah'tan niyaz ediyorum. Tüm hemşerilerimize ve vatandaşlarımıza selam ve saygılarımı sunuyorum.
223 HOBİ BAHÇESİ
Afyonkarahisarlılar'a birçok alanda İLKLERİ yaşatan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın Afyonkarahisar'da İLK KEZ hayata geçirdiği Hobi Bahçeleri büyük beğeni topladı. Devlet Parkı ve Fuar Alanı'nda oluşturulan 223 adet Hobi Bahçesi, hobi maksatlı ekim-dikim işleriyle uğraşmayı seven vatandaşlarımız için vakitlerini geçirdiği en güzel mekân oldu.
Hobi Bahçeleri, kentleşme süreci ile birlikte topraktan, doğadan uzaklaşmak istemeyen ve kendi yetiştirdiği organik ürünleri tüketmek isteyenler için güzel bir fırsat olurken kentimizde büyük bir eksikliği giderdi.
Her biri 135 metrekareden oluşan Hobi Bahçeleri, şu anki hak sahiplerine kura çekimi yoluyla 5 yıllığına tahsis edildi.
AKARÇAY REKREASYON DÜZENLEMESİ
Akarçay Rekreasyon Projesi Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın seçim vaatleri arasında olan örnek bir çalışmadır.
Yıllarca kokusu ve hoş olmayan görüntüsü ile "Kokarçay" olarak adlandırılan Akarçay'ın gerçek güzelliğine kavuştuğu bu proje Belediyemizin ilave edeceği yeni yatırımlarla Afyonkarahisar'ı 2023'e taşırken kente ayrı bir güzellik katacak. Afyonkarahisar'ın batısından doğusuna 5 kilometre uzunluğunda ve yer yer 40 metrelik bir genişlikteki alanda yapılan düzenlemelerde yürüyüş ve parkur alanları, çocuk oyun grupları, dinlenme ve piknik alanları, çeşitli su oyunlarının yer aldığı tesisler, kır ve spor tesisleri bulunacak.
'Yapılamaz, hayalden öteye gidemez ' denilen projeyi gerçekleştirmek Belediye Başkanı Burhanettin Çoban için hiç zor olmadı. Her zaman planlı çalışma içersinde olan Başkan Burhanettin Çoban, Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun desteğiyle hayal denilen bu projeyi gerçeğe dönüştürdü. Akarçay Rekreasyon Düzenlemesi için ilk planda Devlet Su İşleri 38 milyon lira, Afyonkarahisar Belediyesi ise 13 milyon lira harcadı.
İlk olarak 1938 yılında dönemin Bayındırlık ve İskân Bakanı Ali Çetinkaya tarafından yapılması planlanan ve aradan geçen zamanda hiçbir çalışma yapılmayan Akarçay Projesi'ni gerçekleştirmek Başkan Burhanettin Çoban'a nasip oldu.
ALT GELİR GRUBUNU KONUTA KAVUŞTURDUK
Sıcak bir yuva özlemi kuran alt gelir grubuna mensup aileler için TOKİ aracılığıyla 300 konut sözü veren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, bu sözünü büyük ölçüde yerine getirdi.Afyonkarahisar'da Belediye için ilk olan çalışmada Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından Sahipata Mahallesi'nde 240 konut yapıldı. Kura sonucu hak sahiplerine teslim edildi. Geriye kalan 60 konutun fazlasıyla yapılması için çalışmalar sürüyor.
ASFALTA TSE
Belediye Başkanı Burhanetin Çoban'ın göreve gelmesi ile birçok İLKLERE imza atan Afyonkarahisar Belediyesi, ürettiği asfalta "Türk Standartlarına Uygunluk Belgesi" almayı hak kazanan Türkiye'de ilk il Belediyesi oldu.
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın asfalt tesis ve donanımına yaptığı yatırımlar Türk Standartları Enstitüsü'nce de belgelendirildi. Sadece alt ve üst yapı çalışmalarında değil, diğer alanlarda da kaliteli yatırım ve hizmet anlayışını göz önünde bulunduran Afyonkarahisar Belediyesi, almış olduğu TSE belgesi ile asfalt üretiminde örnek bir kurum olduğunu gösterdi.
 
Afyonkarahisar Belediyesi, asfalt tesisleri ve donanımı için bugüne kadar yaklaşık 8 milyon lira harcadı.
İLERİ BİYOLOJİK ATIKSU ARITMA TESİSİ
Son teknolojik gelişmelere göre bizzat Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından projelendirilen tesis yine Bakanımızın büyük desteğiyle tamamlanarak hizmete girdi. Tesiste evsel nitelikli a? k sular ile ön arıtmadan geçirilen endüstriyel atık sular biyolojik yöntemler kullanılarak arıtılıyor.
Günlük 44 bin metreküp a? k su bertaraf kapasitesine sahip arıtma tesisinde, Afyonkarahisar Merkezi ile birlikte Salar, Sülün, Nuribey, Erkmen kasabaları ve Ataköy, Akçin, Demirçevre, Sadıkbey, Çakırköy köylerinin atık suları arıtılıyor.
 Bu alanda ikinci bir ilki hayata geçirmeyi planlayan Afyonkarahisar Belediyesi arıtılan atık suların tarımsal sulamada kullanılması için çalışma başla? . Avrupa Birliği fonlarıyla kurulacak dezenfekte ünitesi sayesinde bölgedeki tarım alanlarının sulanması sağlanacak. Dezenfekte tesisi, 2013 yılı Nisan ya da Mayıs ayında faaliyete geçecek. Afyonkarahisar Belediyesi, Büyükşehir Belediyeleri hariç, Türkiye'de ilk defa çöpten elektrik üretim tesisi kurmayı başaran il Belediyesi oldu. Şehrimizde ilk defa Biyogazdan Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi kurarak faaliyete geçirdik.
Afyonkarahisar İli Çevre Hizmetleri Birliği kontrolündeki tesiste, saate 1,6 megavat elektrik üretiliyor. Yaklaşık 7 bin hanenin elektrik ihtiyacını karşılayabilen tesis sayesinde Çevre Hizmetleri Birliği hem gelir elde ediyor, hem de katı atıkların düzenli depolanması için yüklenici firmaya bedel ödemiyor. 1 Ocak 2012'den itibaren Katı Atıkların Depolama ve Bertaraf Tesisinin işletilmesi için bertaraf bedeli ödemeyen Çevre Hizmetleri Birliği, bu tesisten aylık ortalama 150 bin lira gelir elde ediyor. Biyogazdan Elektrik Enerjisi Üre? m Tesisi'nin işletmeye alınmasıyla küresel ısınmaya neden olan sera gazı salınımının önüne geçildi.
ÇÖPTEN ELEKTRİK ÜRETİMİ
Afyonkarahisar Belediyesi, Büyükşehir Belediyeleri hariç, Türkiye'de ilk defa çöpten elektrik üretim tesisi kurmayı başaran il Belediyesi oldu. Şehrimizde ilk defa Biyogazdan Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi kurarak faaliyete geçirdik. Afyonkarahisar İli Çevre Hizmetleri Birliği kontrolündeki tesiste, saate 1,6 megavat elektrik üretiliyor. Yaklaşık 7 bin hanenin elektrik ihtiyacını karşılayabilen tesis sayesinde Çevre Hizmetleri Birliği hem gelir elde ediyor, hem de katı atıkların düzenli depolanması için yüklenici firmaya bedel ödemiyor.
1 Ocak 2012'den itibaren Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisinin işletilmesi için bertaraf bedeli ödemeyen Çevre Hizmetleri Birliği, bu tesisten aylık ortalama 150 bin lira gelir elde ediyor. Biyogazdan Elektrik Enerjisi Üre? m Tesisi'nin işletmeye alınmasıyla küresel ısınmaya neden olan sera gazı salınımının önüne geçildi.
8 BİLGİ EVİ YAPTIK
 Afyonkarahisar'da İLK KEZ kurduğumuz Bilgi Evleri ile eğitimde fırsat eşitliği sağladık. Maddi imkânsızlık nedeniyle dershaneye gidemeyen çocuklarımıza Bilgi Evlerimizde dershane kalitesinde eğitim hizmet verdik. Ancak hiçbir zaman dershanelere rakip olmadık. İlkini 2010 yılında Belediye binamızın karşısında açtığımız Bilgi Evlerimizin sayısını 2 yılda 6'ya çıkardık. Yaklaşık 2 bin öğrencinin eğitim-öğretim gördüğü Bilgi Evlerimizde, çağımızın getirdiği teknolojik imkânlardan faydalanan çocuklarımız, ödevlerini eğitimciler gözetiminde yapıyor.
Derslerini akıllı tahtalar aracılığı ile alıyor. Bilgi Evleri'nde eğitim gören öğrenciler kendilerine dağıtılan kaynak kitap ve dersler sayesinde dershaneye giden bir öğrencinin öğrenebileceği tüm bilgilere rahatlıkla ulaşıyor. Bilgi Evlerimizi aynı zamanda bulundukları yerleşim birimlerinin sosyal yaşamına katkıda bulunarak mahallenin her şeyi olabilecek etkinliklere de ev sahipliği yapıyor.
 Kanlıca ve Uydukent'te yapımı devam eden iki Bilgi Evimiz, 2013 yılı içinde tamamlanarak eğitim vermeye başlayacak. Böylece Bilgi Evi sayımız 8'e yükselecek.
Cenaze evine yemek ikramı
Afyonkarahisar kent merkezinde cenaze sahiplerinin acılarına ortak oluyoruz. Vatandaşlarımızın kederli günlerinde onlarla beraber olarak acılarını paylaşıyoruz. Cenaze evlerine uygun görülmesi halinde yemek ikramında bulunarak, yapılan taziye ziyaret ile cenaze evine 5 çeşit yemek ulaştırıyoruz.
DOĞUMDAN ÖLÜME KADAR HALKIMIZIN YANINDAYIZ
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar halkının sevincinde de, kederinde de yanlarında bulunmayı kendine bir görev saydı. Afyonkarahisar Belediyesi İLK KEZ başlattığı bir uygulamayla şehirde dünyaya gelen bebeklere hemşehrilik beratı veriyor. Belediye, yeni bebeği olanlara, içinde hemşehrilik beratı , kutlama mesajı ve bebek seti olan bir paket hediye ediyor.
ENGELLERİ KALDIRDIK
Afyonkarahisar Belediyesi olarak her zaman engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırma gayreti içerisinde olduk. Engellilerimiz için birçok çalışmaya imza atık. 3,5 yılda dağıttığımız 232 akülü araç ve 103 tekerlikli sandalye ile engelli kardeşlerimizi evlerinden dışarı çıkararak sosyal yaşama katılımlarını sağladık. Yardım Birimimiz aracılığıyla maddi durumu iyi olmayan engelli vatandaşlarımıza periyotlar halinde; gıda, giyecek, kömür ve bayram yardımları yaparak her zaman yanlarında olduğumuzu hissettirdik.Şehrimizi geleceğe hazırladığımız bu dönemde,yaptığımız çalışmalarda engelli bireylerimizi unutmadık.Dumlupınar 2. Cadde'de yapılan yol ve kaldırım düzenleme çalışmalarında, İLK kez engelli vatandaşlarımız için yürüyüş yolu oluşturduk.Özürlüye değil; özgürlüğe yol veren Afyonkarahisar Belediyesi, engelli bireylere acıyarak değil; hayranlıkla bakmayı her zaman kendine bir görev bildi.
FABRİKALAR KURDUK
Yüntaş Doğaltaş Fabrikası'nda bazalt başta olmak üzere her türlü doğal taş kesilerek istenilen boyut ve kalınlıklarda ebatlanıyor. Yol, kaldırım kaplama malzemeleri, doğal taş oluk ve bordür haline getirilen ürünler özellikle sit alanları başta olmak üzere birçok mahallenin yol ve kaldırımlarında kullanılıyor. Dekoratif Parke ve Bordür Fabrikası'nda ise çeşitli renk ve desenlerde, yüksek beton kalitesinde parke üretimi yapılmaktadır.
 
 Mukavemeti yüksek, su emme oranı düşük olan değişik ebat, renk ve desende üretilen bu parkelerin üretimini yapan Türkiye'de çok az Belediye bulunmaktadır. Üretime geçilmesi ile birlikte Afyonkarahisar Belediyesi de dekoratif parke bordür üreten Belediyeler arasında yerini aldı. Bu özel desenli ve yüksek kaliteli parkelerin ilk örnekleri 2. Dumlupınar Caddesi'nde kullanıldı. Görme engelli vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek amacıyla görme engelli kılavuz ve görme engelli birim taşları da aynı fabrikada üretilmektedir.
Üretilen bu ürünler Afyonkarahisar'ın gözde caddelerine döşenecek. Şehrimize yenilik olarak getirilen ışıklı parke uygulamaları, üretilen dekoratif parkelerle birlikte kombine olarak kullanılmıştı r. Bu uygulamalarla şehir farklı, ışıl ışıl bir görüntüye bürünecek. Türkiye'de Belediyeler içinde bu şekilde kendi dekoratif taşlarına uygun ışıklı parkeler tasarlayan ve kullanan Belediye bulunmamaktadır.
İKİ YENİ İSTASYON
 Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın akıllı politikalarıyla büyüyen YÜNTAŞ A.Ş. faaliyet alanını genişleterek istihdama olan katkısını sürdürdü. Üretim ve satışta yeni işletmeler kuran YÜNTAŞ A.Ş. akaryakıt sektörüne girerek BİR İLKE imza attı. Ali Çetinkaya ve Şeyh Şamil Bulvarı'nda iki ayrı akaryakıt satış istasyonu kuran YÜNTAŞ A.Ş. iki bölgedeki akaryakıt ve LPG istasyonu ihtiyacını giderdi.
Milli Kuruluşumuz Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın alt kuruluşu Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım A.Ş'nin bayisi olarak hizmet veren istasyonlar,motorin ve benzin dışında LPG satışı da yapıyor. Akaryakıt ve LPG İstasyonları market ve araç yıkama hizmetiyle de günün her saatinde müşterilerine hizmet sunuyor.
KENT BİLGİ SİSTEMİ
Afyonkarahisar Belediyesi Kent Bilgi Sistemi kuran ve bu alandaki bilimsel çalışmalarda örnek gösterilen tek İl Belediyesi'dir.
Belediyemiz 2010 yılına kadar Kent bilgi sisteminde Türkiye'nin en geri kalmış Belediyesi'nden biriydi. 2010 yılında Kent Bilgi Sistemi numarataj güncelleme ve levhalama çalışmalarına başlandı. Kent Bilgi Sistemimiz 2012 yılı sonunda tamamlandı. Toplanarak elde edilen tüm bilgiler bilgisayar programlarına işlendi. Lazer makine ile mahalle,sokak, cadde, kapı numaraları ile her daire için kapı numaraları Belediyemiz tarafından üretildi ve montajı yapıldı.Türkiye'de ilk defa e-devlet bina kimlik numaraları barkot halinde levhalara yazılarak bina girişlerine binanın kimlik belgesi olarak yapıştırıldı. İmar arşivimizdeki belgeler taranarak sayısal hale getirildi. Mahallelerimizdeki hanelere ulaşıldı, sosyal anketler düzenlendi.
Anketlerden elde edilen bilgiler bilgisayar programlarına işlendi. Tüm binalar ve yolların fotoğrafları çekilerek sisteme işlendi. Bu bilgileri halkımızla paylaşmak için internetten yayın yapan "Kent Rehberi" hizmete sunuldu. Türkiye'de ilk defa kendi personeliyle Kent Bilgi Sistemi kuran örnek bir Belediye olduk. İçişleri Bakanlığının yürütmekte olduğu MAKS (Mekânsal Adres Kayıt Sistemi) projesinde 1. ve 2. pilot uygulama bölgesi olduk. 2013 yılında uygulamaya geçilecek olan MAKS sistemine ilk entegre olan Belediye olduk.
ŞEHRİMİZDE OLMAYAN KENT MEYDANI İÇİN BÜYÜK BİR ADIM ATTIK
Eski Emek Tesisleri, Hükümet Konağı ve PTT Baş Müdürlüğü binalarının olduğu alanda kent meydanı oluşturulması için Belediye Meclisimizde tarihi bir karar alıp çalışmalara başladık. Kentimize yeni bir görünüm katacak bu çalışma için Afyonkarahisar Belediyesi olarak hiçbir fedakârlıktan kaçınmadık.
Cumhuriyet Meydanı olarak adlandırılan alanının genişletilmesi Belediyemiz mülkiyetinde olan ve büyük maddi getirisi olabilecek Emek Tesisleri'nin yıkılmasıyla başladı. Belediyemizin tarihi binası Afyonkarahisar Valiliği'ne verilirken Valilik restorasyon çalışmaları sonrasında bu tarihi mekanda hizmet verecek. Taşınma işlemi sonrasında Eski Valilik binasında yıkım çalışmalarına başlanacak.
Cumhuriyet Meydanı olarak adlandırılan Kent Meydanı için Ulusal Mimarlık ve Kentsel Tasarım Fikir Proje Yarışması düzenledik. 33 projenin katıldığı yarışmada seçilen en iyi üç proje Cumhuriyet Meydanı düzenlemesinde çalışmalara ışık tutacak.
Mahallelerin alt ve üst yapısı tamamen YENİLENDİ
Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban'la birlikte mahallelere hizmete yeni bir çığır açıldı.
İlimiz tarihinde İLK KEZ mahallelerin alt ve üst yapıları bir seferde yenilenmeye başladı. Mahallelerde kanalizasyon, içme suyu, parke ve kaldırım çalışmaları bir defada tamamlandı. Bir mahallede yapılan çalışmalarda ilk önce içme suyu hatları ile kanalizasyon boruları değiştirildi. Ardından varsa diğer kurumların alt yapı yatırımları yapıldı. Son olarak kaldırımlar kilitli beton parke taşı yollar da sıcak asfalt ya da kilitli parke ile kaplandı. Marulcu Mahallesi'nde başlayan bu çalışmalar, 2012 yılı sonu itibariyle 37 mahalleye ulaştı .
 37mahallemizin, kanalizasyon, içme suyu, yol ve kaldırım sorunu tamamen çözüme kavuştu. Başkan Çoban'ın hayata geçirdiği bu büyük projede bugüne kadar; Cumhuriyet, Yarenler, Bademli, Aksaraylı, Barbaros, Dairecep, Doğancı, Fakıpaşa,Mecidiye, Nakilci, Örnekevler, Olucak, Gündoğmuş, Güvenevler, Hacı Alioğlu, Hacı Cafer, Hacı Eyüp, Hacı Mustafa, Hacı Nasuh, Hacı Nuh, Hamidiye, Hatat Karahisar, Hasan Karaağaç, İstiklal, Sümer, Taşpınar, Marulcu, Kasımpaşa, Umurbey, Yenice, Yunus Emre, Zafer, Karaman, Karakatip, Karşıyaka, Karamanoğlu ve Kayadibi Mahalleleri'nin alt ve üst yapıları yenilendi. İçme suyu hatları yenilenen mahallerin kanalizasyon iyileştirmeleri sonrasında yol ve kaldırımları tamamen sökülerek halkımızın özlemini duyduğu hale getirildi.
SUYA ZAM YAPMADIK
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban döneminde İLK KEZ içme suyuna hiç zam yapılmadı.Belediye Meclisi kararıyla 2009 yılından bu yana 20 metreküpe kadar su kullanan abonelere zam yapmayan Afyonkarahisar Belediyesi, gelir kaynaklarının başında yer alan suya zam yapmayarak, halkımızın aile bütçesine küçümsenmeyecek oranda katkı yaptı .
TARİHE SAHİP ÇIKTIK
 Kentin geleceğine ışık tutan projelerin yanı sıra tarihi mirasımıza yine ilk kez sahip çıktık. Osmanlı'dan günümüze ulaşan Tarihi İmaret Külliyesi'nde bulunan şehrimizin en ihtişamlı eserlerinden Taş Medrese'yi restore ettik. Eskişehir Kültür Varlıkları Koruma Kurulu'nun onayladığı projeye göre, aslına uygun olarak restore edilen Taş Medrese'de geleneksel el sanatlarımız yaşatılırken kültür-sanat etkinliklerine ev sahipliği edilecek.
 
Tarihimiz canlı tutularak, milli geleneklerimizin yaşatılacağı Taş Medrese'de keçecilik, bakırcılık, hat ve ebru kursları açılacak. Taş Medrese'de bu eserlerin beğeniye sunulacağı sergi salonu bulunacak. İlimizin yetiştirdiği sanatkârlar bu tarihi mekânı atölye olarak da kullanabilecek.
Afyonkarahisar kültürünün devam ettirileceği muhteşem bir merkez haline dönüşecek olan Taş Medrese'de kültürel mirasımıza sahip çıkılacak. Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait korunması gerekli kültür varlıklarından olan Taş Medrese, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından 1,2 milyon liraya restore edildi.
YATIRIM'DA REKOR KIRDIK
Afyonkarahisar Belediyesi, tarihinde İLK KEZ bütçesinin yarısını yatırıma ayırabilen bir Belediye haline geldi.
Afyonkarahisar Belediyesi, tarihinde ilk kez borçlanmadan 2009-2010- 2011-2012 yıllarında toplam 146 milyon lira yatırım yaptı .
2008 Yılında 18 milyon lira olan yatırım yapan Afyonkarahisar Belediyesi Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın göreve başladığı 2009'da 11 milyon, 2010 yılında 26 milyon, 2011 yılında 57 milyon ve 2012 yılının 11 aylık döneminde tam 52 milyon lira yatırım yaptı . 2012 mali yılında yatırım miktarı 60 milyon liraya yaklaştı . Belediyemiz bu yatırımları borçlanmadan yaparken geçmişte yapılan yatırımlar için alınan borçlar da ödeme planına uygun olarak ödenmeye devam etti.
2009 yılında 45 milyon lira olan İller Bankası borcu 2012 Aralık ayı sonu itibariyle 33,5 milyon liraya indi. Şehrimizin kaderinin hızla değişmesinde en etkili unsur ise uzun yıllar sonra İLK KEZ yakalanan uyum ve sinerjidir. Kamu kuruluşları üst yöneticileri, ticaret ve sanayi kesimi, sivil toplum kuruluşları ile mükemmel bir uyum ve işbirliği içinde olan Afyonkarahisar Belediyesi, önümüzdeki yıllarda da yatırımlarını artırarak sürdürmeyi hedefliyor.
ZAFER KENT ORMANI
Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun büyük desteğiyle ülkemizin en büyük kent ormanı Zafer Kent Ormanı ismiyle ilimize kazandırıldı.
Yaklaşık 1,5 milyon metrekarelik alanda oluşturulan kent ormanı en iyi şekilde düzenlenerek halkımızın hizmetine sunuldu. Yapılan anketle halkımızın görüşleri doğrultusunda 'Zafer Kent Ormanı' ismi verilen ormanda, halkımızın rahat için her şeyi düşünüldü.
Kır lokantası, kır kahvesi (kahvaltı evi) satış üniteleri, şelale, 100 kişilik amfi tiyatro, yel değirmeni, adrenalin tepesi, aletli spor alanı, bisiklet yolu, atla gezi yolu ve çocuk oyun parkı bulunan ormanda, gezinin yanı sıra dağcılık gibi çeşitli sporlar da yapılabiliyor. Diğer kent ormanlarından ayrılacak şekilde farklı objelerle de süslenen Zafer Kent Ormanı'nda Yörük Çadırı ve suyun ışıklarla dans ettiği süs havuzu yer alıyor.
Afyonkarahisarlılar'ın büyük beğenisini kazanan Zafer Kent Ormanı, özellikle yaz aylarında büyük rağbet görüyor.
Editör: Haber Merkezi