2012 Yılında 500 bin Hastaya Hizmet Verildi
Afyonkarahisar’da, 2012 yılında yarım milyonun üzerinde hastaya hizmet verdiklerini kaydeden Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekimi Opr.Dr. Mehmet Duran, iki bine yakın sağlık personeli ile hastanenin bölgede sağlığın çınarı konumunda olduğunu söyledi.
Afyonkarahisar’da en iyi sağlık hizmeti vermek için çalıştıklarını kaydeden Başhekim Mehmet Duran, 600 yataklı yeni hastaneye 6 Ocak 2012 tarihinde taşındıklarını ve bu tarihten sonra hızlı bir şekilde hizmetlerini aksatmadan vermeye başladıklarını söyledi. Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nin de kendi bünyelerinde hizmet vermeye başladığını anlatan Duran, şöyle konuştu: “Yeni bir hastane olduğumuz için 2012’nin ilk 6 ayında bir önceki yıllara göre hasta sayımız düşüktü ama gerek hastanenin alt yapısı gerek hastaların bölgeye ulaşma gibi sorunları giderildiği için hasta sayımız eski yıllardaki sayıya ulaştı. Toplam poliklinik anlamda ayakta gelen hasta 515 bin civarında."
Afyonkarahisar kavşak nokta olduğu için acil servise başvuranların sayısının diğer illere oranla daha yüksek olduğunu belirten Mehmet Duran, şunları söyledi: "Acil servise başvuran hasta sayısı 164 bin civarında. A-B ve C grupları olmak üzere bir ameliyat sayımız var. Şu an itibariyle gerek ameliyathane, gerek yoğun bakım şartları eskiye oranla konfor ve altyapı anlamında ciddi bir güzellikte Afyonkarahisar halkına hizmet veriyoruz.”
TRAFİK KAZALARININ ÇOK OLDUĞU BİR BÖLGE
Afyonkarahisar’ın trafik kazalarının oldukça fazla yaşanan bir bölge olduğundan dolayı servise başvuran hasta sayısının da fazla olduğunu anlatan Duran, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu bölge trafik kazalarının çok olduğu bir bölge olduğu için belki bir çok ilde yaşlı hasta sayısı çokken, bizde genç yaşta hasta sayısı fazla. Ancak, istatistiki verilere baktığımız zaman 45-55 yaş arası hasta grubumuz yüzde 45 oranında diğer yaş grubuna oranla daha fazla. Özellikle göğüs hastalıkları kliniği hastanemize bağlandıktan sonra kronik hastalıklar dediğimiz hasta grupları daha fazla yer almakta. Devlet Hastanesi gerek uzman hekim, gerek yardımcı hekim anlamında bölgenin en büyük sağlık çalışanına ve geniş bir kitleye sahip yani tabiri caizse sağlığın çınarı denilen bir hastane konumunda. 155 uzman hekimimiz var. 20 pratisyen hekim var. 960 civarında sağlık personeli var. Toplam bin 680 çalışanımızla günlük 3 bin civarında hastaya hizmet veriyoruz. Bunun yanında evde sağlık hizmetleri var."
Hastanede ameliyat hizmetlerinin de en iyi şekilde verildiğini söyleyen Duran, sözlerini şöyle tamamladı: “Hastanemizde ayrıca yatan hasta servislerinde de önemli iyileşmeler oldu. Şu an iki yataklı ve her odada tuvalet ile banyosunun bulunduğu odalar var. Sıcak su imkanı ve buzdolabı, televizyon aktiviteleri bulunuyor. Hasta yakınlarının rahatça dinlenebileceği imkan sunduk.”iha
 
Editör: Haber Merkezi