2012 YGS sınav sonuçları açıklandı
YGS sonuçları 06:00'dan itibaren www.ösym.gov.tr adresinden açıklanmaya başlandı.
1 Nisan 2012 tarihinde yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavının (2012-YGS) sonuçları bugün saat 06.00'da açıklandı.
ZAMANA YAYMAK İÇİN BU SAAT SEÇİLDİ
Sınava katılan 1.837.737 adayın sınav sonucunu öğrenme taleplerini zamana yaymak amacıyla sonuçların açıklanması için saat 06.00 tercih edildi.
Adaylar sınav sonuçlarını http://www.osym.gov.tr veya http://sonuc.osym.gov.tr internet adreslerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebiliyor. 2012-YGS Sınav Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.
SORU VE CEVAPLAR ÖĞLEDEN SONRA ERİŞİME AÇILACAK
Sınava giren adayların soru kitapçıkları ile cevap kâğıtları bugün saat 16.00'dan itibaren erişime açılacak. Adaylar kendi cevap kâğıtlarının görüntüsünü, ÖSYM'nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile edinebileceklerdir. Ayrıca; sınavda kendi cevap kâğıtlarına kodladıkları soru kitapçığı numarasına ve bu kitapçıkta yer alan sorulara da http://skgs.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ile erişebilecekler.
Adaylar, sisteme giriş yaptıktan sonra, ilgili sınavı ve görüntülemek istedikleri soru numarasını seçtiklerinde ekranda soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabını görebileceklerdir.
Bu uygulama, adayı bilgilendirme amacıyla yapılmakta olup görüntülenen sayfa belge niteliği taşımayacak.
2012-LYS başvuruları ise 24–30 Nisan 2012 tarihleri arasında alınacak.
Editör: Haber Merkezi