2012 Afyonkarahisar Buluşması
Afyonkarahisar Gelişim Platformu tarafından organize edilen
''2012 Afyonkarahisar Buluşması'' isimli turizm, marka ve
tanıtım toplantıları Korel Termal Otel de başladı

Afyonkarahisar Gelişim Platformu (AGP) tarafından organize edilen ''2012 Afyonkarahisar Buluşması'' isimli turizm, marka ve tanıtım toplantıları Korel Termal Otel'de başladı.
Üç gün sürecek olan panellerde Afyonkarahisar’ın markaları, turizmi ve bu turizm potansiyelinin tanıtımının konuşulacağı toplantılarda ilk panel Afyonkarahisar yerel marka hikâyeleri oldu.
İlk panele Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Demirkan başkanlık ederken, Afyonkarahisar’ın markalarını temsilen Altınay Şekerlemeden İrfan Altınay, Cumhuriyet Sucukları'ndan Bora Temur, Danet’ten Recep Uluçay, İkbal Grup’tan Sadak Patlar, Mirimoğlu Helva’dan İsmail Özbay, Rafet Usta’dan Rafet Özpınar katıldı.
İşadamları değerlendirmelerinde genele olarak, ‘’Markanın bilinirlik, olduğunu, ancak Afyonkarahisar’ın yarattığı değerleri markalaştıramadığını ve bu ürünlere sahip çıkamadığı'' konusunda hem fikir olurken, uzmanlaşmanın ve farklılık yaratmanın da önemine değindiler. Panelin kapanış konuşmasını yapan Demirkan, ‘’Her işletme bir cevherdir, işlenince mücevher olur’’ diyerek paneli sonlandırdı.
Yerel medyanın marka vizyonu ve turizm ilişkileri konulu 2. panelde, Afyonkarahisar basının önde gelen gazetecileri Kocatepe Gazetesi Yazarı Murat Arısoy, Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Emin Güzbey, Yerel Haber Ajansı İmtiyaz Sahibi Sait Karaduman, Kanal 3 Televizyonu Haber Müdürü Ata Gündüz Kurşun, Usta Gazeteci-Yazar Galip Leblebicioğlu, İnternet Habercisi ve Köşe Yazarı Ömer Mazi konuşmacı olarak katıldı. Panel başkanlığını Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Nakilcioğlu yaptı.
Gazeteciler, panelde her zaman doğruyu söyledikleri için iyi şeyler söyleyemediklerini, toplumun aynası olduklarını belirttiler. Aynada kendisini kötü görenin gazetecilere yüklendiğini, bunun ''doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar'' hikayesi olduğunu kaydettiler. Afyonkarahisar'ın markalarını ya da marka olabilecek değerlerini değerlendirilemediğini dile getiren panelistler, ile gelen turistin tarihi ve turistik değerleri öğrenebileceği bir rehber bile olmadığını söylediler.
Panellerin bitiminde konuşmacılara teşekkür belgesi sunan AGP Başkanı Önder Çelik, Afyonkarahisar’ı tanıtım amaçlı özel teşebbüs bir şirket kurmak gerektiğini ve bu şirket içinde birlik olunup harekete geçilmesi gerektiğini belirtti.
Editör: Haber Merkezi