20. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali İzleyiciyle Buluştu

Kültür ve Sanat aktivitelerine her zaman destek veren Belediyemiz, şehrimizde 20. kez düzenlenen Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali’ne de ev sahipliği yapıyor. Beş gün sürecek festivalin açılışı NG Afyon Termal Otel’de yapılan konserle başladı. Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in öncülüğünde; kültür ve sanat faaliyetleri hız kesmeden düzenlenmeye devam ediyor. Bu kapsamda klasik müziğin öncü ve uzman isimleri Afyonkarahisar’ımızda konserler verirken online bağlantılarla da caz uzmanları, ressamlar, yazarlar, şairler, senarist ve yapımcılar bilgi ve birikimlerini paylaşıyor.

FESTİVAL KEMAN VE PİYANO RESİTALİ İLE BAŞLADI

Katılımın ücretsiz olduğu Festival, 9 Temmuz Cuma günü saat 17:00’da Natalie Toperczerova(Keman) ve Pavol Prazenica (Piano) ikilisinin konseri ile start aldı. Yurt içinden ve dünyadan önemli sanatçıları, sanatseverlerle buluşturan festivale; Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, Başkan Yardımcımız Süleyman Karakuş, Kültür ve Sosyal İşler Müdürümüz İhsan Akar, Sanat Yönetmeni Hüseyin Başkadem ve izleyiciler katıldı.

“AFYONKARAHİSAR, ‘SANAT VE SANATÇININ’ ŞEHRİDİR”

Türkiye’nin ve dünyanın tanınmış sanatçılarının yer aldığı Klasik Müzik Festivali’nin Anadolu’nun en uzun soluklu festivali olduğunu aktaran Başkanımız Mehmet Zeybek; “Afyonkarahisar’ımızın kültürel faaliyetlerle de ön plana çıkması için gayret gösteriyoruz ve bu konuda bize destek çıkan paydaşlarımızla da tanıtıcı etkinliklerde işi birliği yapıyoruz. 2019 yılı 31 Ekim tarihinde Dünya’da 36. Gastronomi şehri ilan edildik. Lezzeti, tarihi ve doğal güzellikleri ile birçok medeniyete ev sahipliği yapan Afyonkarahisar’ımızı hak ettiği yere getirmek içinde büyük çaba veriyoruz. Tanıtım konusunda Afyonkarahisar’da güzel bir birliktelik yakaladık. Bu yolda bizlere destek çıkan Valimiz, Milletvekillerimiz ve sanatsever arkadaşlarımız ile bu güzellikleri ortaya çıkarmak için çalışıyoruz. Pandemi sebebi ile etkinliklerimiz kısıtlandı ama yeni normalleşme ile birlikte halkımızı çeşitli etkinliklerle buluşturmaya başladık. Bu neticede bu yıl Gastronomi festivalini de gerçekleştirerek UNESCO’ya verdiğimiz sözler yerine gelecek, hazırlanan etkinlik takvimini aksatmadan uygulayacağız. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Ahmet Misbah Demircan’da yapılan faaliyetlere destek çıkıyor. Bakanlıklarımızın da desteklerini alarak Afyonkarahisar’ımıza katkı sağlamayı sürdüreceğiz. Festivalimizin Sanat Yönetmeni Hüseyin Başkadem’e de teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

SANATIN KALBİ AFYONKARAHİSAR’DA ATIYOR

20. Klasik Müzik Festivali kapsamında yer alan okul etkinlikleri ise pandemi nedeni ile online ortamda düzenleniyor. Yayınlar; Facebook’ta @afyonklasikmuzikvecazdernegi, Instagram’da @afyonklasikmuzikfestivali, Twitter’da @AfyonCaz, Youtube’de Afyon Klasik Müzik hesaplarından ve www. Afyonklasikmuzikvecazdernegi.org.tr sitesinden takip edilebilecek.

Editör: Haber Merkezi