2. Uluslararası Frig Fotofest’te Fotoğraf Tutkunları Afyon’u Fotoğrafladı

Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) destekleriyle Afyon Frig Fotoğraf Derneği tarafından düzenlenen Frig Fotofest Festivali'nin resmi açılışı tarihi Millet Hamamı'nda yapıldı.

Resmi açılış programına Vali Mustafa Tutulmaz, Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe, il müdürleri, STK temsilcileri ve Türkiye’nin farklı illerinden gelen fotoğraf tutkunları katıldı.

Frig Fotofest’e onur konuğu olarak katılan Cumhurbaşkanlığı Özel Ödülü sahibi fotoğraf sanatçısı İzzet Keribar, Vali Tutulmaz'a fotoğraf kitabı hediye etti.

Geçen Yıldan Yüzde 50 Fazla Katılım Oldu

Açılış programında konuşan Afyonkarahisar’ın sanat alanında önemli değerlere sahip olduğunu söyleyen Vali Mustafa Tutulmaz: “Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir taraftan da bütün iklimlerin geçiş noktası olan bir il Afyonkarahisar. İlimizin doğal güzellikleri başka yerlerde aranamayacak farklılıkta güzelliktedir. Her Bölgesi'nin ayrı bir doğal güzelliği, her Bölgesi'nin ayrı bir kültür ve sanat değeri var. Ama bu biliniyor mu derseniz maalesef bilinmiyor. İşte biz son 2 yılda Afyonkarahisar’ı daha tanınır, daha bilinir ve doğal güzelliklerle sanatsal değerlerinin toplumun diğer kesimleriyle ve ülkemizde yaşayan vatandaşlarla, tüm dünyayla paylaşma gayreti içerisinde olduk. Frig Fotofest bu çalışmalardan birisi. Geçen yıl ilki yapıldı. Böyle bir ilgi ile karşılaşacağımızı tahmin etmemiştik. Yaparken ilgi duyuldu. Demek ki biz bu işi ilk yıl çok iyi yapmışız ki bu yıl sayı geçen yılın yüzde 50 fazlası oldu. Hatta başvuruyu erken kapatmak zorunda kaldık. İyi yaptığımızı düşündüğümüz bu festivale ilgi ve alakanızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

Güzelliklerimizi Topluma Yeterince Anlatamadık

Afyonkarahisar’ın doğal güzelliklerinin yeterinde tanıtılamadığına ve bunun için çalışmalar yaptıklarına değinen Vali Mustafa Tutulmaz: “İçinde bulunduğumuz noktadan hareket edersek hemen arkamızda dünya harikası bir doğal güzellikte kale var. Yine hemen yanı başımızdaki konutlara bakıyoruz, şuanda tarihi değeri olup içinde yaşanılan ender şehirlerden birisi. Bazı yerler var Örneğin Safranbolu. Oralarda biraz daha ticaret noktasına dönmüş durumda. Oteller olmuş, kültür merkezleri olmuş, dernek, vakıf merkezleri olmuş yani içinde yaşamak biraz daha azalmış. Ama bizim burada öyle değil. Her ev şu anda normal günlük hizmeti sunuyor. Bu ayrı bir güzellik katıyor. Biz bu güzellikleri yeterinde topluma anlatabildik mi dersek henüz bunu başarabilmiş değiliz. Buraya gelen herkes bu bölgeyi gördükten sonra diyor ki; “Ya böyle bir değer varmış ama bizim bundan haberimiz olmamış.” İşte sizler bu değerleri önce Afyon'a, ondan sonra ülkemize sonra da dünyaya tanıtacak kişilersiniz. Bizim bu yönüyle elçimiz konumundasınız ve bundan da biz uzun vadede ilimiz olarak büyük katkı sağlayacağımızı, büyük faydalar elde edeceğimizi düşünüyoruz” diye konuştu.

Tanıtım Noktasında İki Yılda Önemli Bir Aşama Kaydettik

Afyonkarahisar’da değişik etkinliklerin yapıldığını ve her alanda büyük değerlere sahip olduğumuzu kaydeden Vali Mustafa Tutulmaz: “Geçen yıl sizlerle Frig Vadisi, Eber Gölünde birlikteydik. Gerçekten bu değerler çoğu yerde olmayan değerler. Benzerleri olabilir ancak bize has. Bunların iyi tanıtılması gerekiyor. Ben tanıtım noktasında son iki yılda büyük bir aşama kaydettiğimizi düşünüyorum. En azından kıvılcım yaktığımızı düşünüyorum. Bunun bir sonucu olarak da her geçen gün Afyonkarahisar’a olan ilgi, alaka, görme isteği, burada bulunma isteği, otellerimize olan ilgi her geçen gün artmaktadır. Elbette ki tüm bunlarda bizim için yeterli değildir. Bir başlangıçtır. Bu bizim için bir başlangıç. Bu potansiyel bizde var. Kamu eli ile yapılacak etkinlikler bir yere kadar sivil toplumun kesinlikle bu üretimin içerisinde olması lazım. Valilik olarak ta biz her etkinliğimizde bir sivil toplum kuruluşunu yanımızda görmek istiyoruz. Ya da sivil toplum kuruluşlarının etkinliklerinde yanında olmak istiyoruz. Bu güne kadar bunu verimli bir şekilde yerine getirdik, bundan sonra da aynı kararlılıkla devam etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Özellikle Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ( ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Sereteser, Meclis Başkanı Mehmet Merdivenci’ye katkılarından dolayı teşekkür ederim. Başka etkinliklerde de desteklerinin katlanarak devam etmesini diliyorum. Çünkü yapılan hizmet Afyonkarahisar’adır. Yaptığımız her türlü sergi, koyduğumuz her türlü her hangi bir fotoğrafın yerde ki bulunuşu dolaylı yoldan Afyonkarahisar’ın tanıtımı ve ekonomik olarak artı değeridir. Onun için böyle etkinliklere destek vermeliyiz. ATSO’ya desteğinden dolayı teşekkür ediyorum. Diğer STK’larımızın da aynı anlayışta olmasını bekliyorum. Frig Fotofest’i organize eden Dernek Başkanı Murat beye teşekkür ediyorum. İnşallah bu etkinlik destek ve ilgi artarak devam eder. Siz değerli fotoğraf tutkunlarına da buraya kadar gelip yorulduğunuz için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Levent Yavuz’un Portreler, Şadiye Bilir’in Benim Dünyam, Frig Fotofest Kardeş Dernekler Karma Fotoğraf Sergisi ve Frig Fotofest Emel Güley Çocuk Atölyesi sergilerinin açılışı yapıldı. Açılış kurdelesini kesen Vali Mustafa Tutulmaz sergilerde yer alan fotoğrafları inceledi.

Daha sonra Vali Mustafa Tutulmaz ve festivale katılan fotoğrafseverler tarihi konakların bulunduğu alanda fotoğraf çekti. Vali Mustafa Tutulmaz’da fotoğraf tutkunlarına eşlik ederek oda fotoğraf çekti. Devam eden çalışmaları da inceleme fırsatı bulan Vali Tutulmaz, vatandaşlarla da sohbet etti.

Editör: Haber Merkezi