1.Afyonkarahisar Film Festivali film toplamaya başladı.

Bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan Afyonkarahisar Film Festivali için kısa film dalında yarışacak filmler kabul edilmeye başlandı. Festival kapsamında gerçekleşecek kısa film yarışmasında herhangi bir tema şartı bulunmuyor. Türkiye’den ve dünyadan yarışmaya katılacak filmler için son başvuru tarihi ise 15 Nisan 2018. Yarışmaya başvuracak adayların festivalin internet sitesinden onlinebaşvuru formunu doldurmaları gerekiyor.

4-6 Mayıs tarihlerinde Afyonkarahisar’da gerçekleşecek olan festivalin içeriği ilan edildi. Festivalin teması Yerli Film Dili olarak belirlenmiş. Bu kapsamda üç gün sürecek olan Festival, film gösterimleri, söyleşiler ve sempozyumların yanı sıra kapsamlı atölye çalışmalarını da içeriyor. Milli sinema akımının kurucusu olan yönetmen Yücel Çakmaklı’nın Afyonkarahisarlı olmasından dolayı, festivalde 2009 yılında kaybettiğimiz Çakmaklı’ya özel bir sempozyum da gerçekleştirilecek.

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi’nin üstlendiği organizasyon, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğünce destekleniyor. Bunun yanı sıra Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Afyon Ticaret ve Sanayi Odası ve Bolvadin Belediyesi de projenin ortaklarından.

Kısa filmlerin yanı sıra bir çok uzun metraj filmin de gösterileceği festivalde yine bir çok alanında ünlü isimin katılacağı söyleşiler bulunuyor. Festival ile ilgili detaylı bilgi ve yarışma başvuru sayfasına afyonkarahisarfilmfestivali.com adresinden ulaşılabiliyor.

Editör: Haber Merkezi