19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Coşkuyla Kutlandı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 99. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenleri kapsamında Atatürk Spor Salonunda gerçekleştirilen etkinliklere Vali Mustafa Tutulmaz, Milletvekili Burcu Köksal, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Özdemir Şan, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İl Müdürleri, Sivil Toplum Temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra kürsüye gelen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Yunus Tortop günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Yunus Tortop’un konuşması için Tıklayınız.

Konuşmanın akabinde Afyon Kocatepe Üniversitesi Halk Oyunları ve Dans Topluluğu Afyon Yöresi halk oyunu gösterisi sundu. Halk oyunu gösterisinin ardından Afyon Lisesi öğrencilerinden Kamil Ulu tarafından “Sakarya Türküsü” adlı şiir okundu. Program Afyonkarahisar Belediyesi Musiki Eğitim Merkezi Mehteran Bölüğünün Mehteran Gösterisi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Halk Oyunları ve Dans Topluluğu’nca sunulan İzmir Yöresine ait halk oyunları gösterisi ile devam etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen karate, judo, basketbol, voleybol, eskrim, bedminton, güreş, kule atlama, jimnastik, futbol ve tekvando gibi branşlarda sportif gösteriler yapıldı.

Daha sonra uluslararası ve ulusal düzeyde değişik branşlarda başarılar elde ederek ilimizi en iyi şekilde temsil eden sporcular ile Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Mustafa Tutulmaz ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

Kutlama programının sonunda Vali Tutulmaz ve diğer protokol üyelerince salonda proğramı izleyenlere top dağıtımının ardından programda emeği geçen görevlilere teşekkür edilmesiyle Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenleri sona erdi

Editör: Haber Merkezi