16. Afyonkarahisar Caz Festivali Başladı

Bu yıl 16'ncısı düzenlenen ve 7 Haziran'a kadar devam edecek olan Afyonkarahisar Caz Festivali, NG Afyon Otel'de verilen konserle start aldı. Festivalin açılış konserini Çek Cumhuriyeti'nden şarkıcı Josefine Zampova Band verdi.
 
İlk kez 2001 yılında düzenlenen Afyonkarahisar Caz Festivali, bu yıl 1-7 Haziran tarihleri arasında 16. kez gerçekleştirilecek. Festival, Çek Cumhuriyeti'nden müzisyenleri ve yerli cazın ustalarını bir araya getiriyor. Festivalin genel sanat yönetmenliğini ise Hüseyin Başkadem üstleniyor.
 
CAZ FESTİVALİ ŞEHRİN İNCİSİ
 
Hüseyin Başkadem, Afyonkarahisar Caz Festivali'ni her şartta 16 yıldır organize ettiklerini söyledi. Festivalin süreklilik ve sürdürülebilirliği adına çok büyük fedakarlıklar verdiklerini aktaran Başkadem, "Bu festival Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, Afyonkarahisar Valiliği'nin, Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı'nın desteği ile gidiyor. Bu seneki festivale NG Afyon Otel'in işadamı Nafi Güral'ın çok özel bir desteği var. Bu çok önemli. Çünkü Afyonkarahisar turizmle anılmak istenilen bir şehir. 16 yıldır sürdürülen Afyonkarahisar Caz Festivali de şehrin gözbebeği ve incisi oldu. Şehrin önünü açtı. Biz maliyeti çok küçük ses sistemleri ve prodüksiyon masrafları ile çalışıyoruz. Geçen sene bunun yapılabileceğini ispat ettik. Öykü Gürman'ın caz konserinde salonda 3 bin kişi vardı" diye konuştu.
 
KURUMSALLAŞMAYA DEVLET KARAR VERECEK
 
Hüseyin Başkadem, 16. Afyonkarahisar Caz Festivali'nde yaklaşık 50 yabancı müzisyenin yer aldığını, konserlerin yanı sıra okul söyleşilerinin de yapılacağını dile getirdi. Önemli olan noktanın Türkiye'nin 81 ilinde Anadolu'nun tek caz festivalinin Afyonkarahisar'da 16 yıldır yapıldığına dikkat çeken Başkadem, "Bu, Anadolu'da çok önemli bir duruş. Ben iki yıl önce bir felç geçirdim. Ona rağmen yattığım yerden de olsa, geçen sene de bu sene de bu festivalin kurgusunu iyi ya da kötü devam ettirmeye çalışıyorum. Ben yaşadığım sürece iyi ya da kötü devam edecek. Büyüyüp büyümemesi, kurumsal olup olmaması devletin vereceği bir karar. Afyonkarahisar'da devleti temsil eden kurumların verecekleri bir karar. Çünkü kurumsallık düzenli maddi gelirle gerçekleşebilecek bir olgudur. Kesinlikle hep beraber devam ettirmeye çalışacağız" ifadelerini kullandı.
 
"ŞEHİTLERİMİZE ÇOK ÇALIŞARAK LAYIK OLACAĞIZ"
 
Türk halkının çok acılı günler yaşadığını belirten Başkadem, sözlerine şöyle devam etti: "Afyonkarahisar ve Türk halkı olarak çok acılı günler yaşıyoruz. Ben askerlik görevimi Diyarbakır Askerlik Şube Başkanı olarak yaptım. Bu acıları ben kadar kimse bilemez. Fakat inanılsın ki bunu yaşayan bir insan olarak söylüyorum; oradaki insanların hepsi Türkiye'nin çağdaş, modern ve ileriye doğru yürüyüşünü devam ettirmek için seve seve şehit oluyorlar. Biz onlara layık olmak istiyorsak, yaşam kültürümüzden ve günlük sosyal yaşantımızdan taviz vermemek zorundayız. Hem ekonomik, hem kültürel, hem sanatsal, hem de bilimsel açıdan daha çok çalışmalıyız. Şehitlerimize layık olmak istiyorsak yapmamız gereken budur. Ben hep içimde mesaj olarak bunu düşünüyorum. Çünkü sanat adına verilecek bir mesaj yok. Sanat insan zekasının ulaştığı en son nokta."
 
Editör: Haber Merkezi