“15 Temmuz Türkiye Geçilmez” Temalı Fotoğraf Sergisi Vali Çiçek’in Katıldığı Törenle Açıldı

Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) tarafından Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe girişimi esnasında ve akabindeki tarihlerde çektiği fotoğraflardan oluşan “15 Temmuz Türkiye Geçilmez” temalı fotoğraf sergisi açıldı.

Atatürk Kongre Merkezi fuaye alanında gerçekleştirilen sergi açılışına Vali Gökmen Çiçek, Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, Afyonkarahisar Jandarma Alay Komutanı Albay Yılmaz Kırgel, Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Afyonkarahisar Bölge Müdürü Şerife Münire Burcu, il müdürleri, fakülte dekanları, siyasi parti temsilcileri katıldı.

Darbelerin Milletlere Rağmen Başarılamayacağını Türk Milleti Tüm Dünyaya Gösterdi

Törende konuşan Vali Gökmen Çiçek: “Bizler için tarihimiz için çok önemli bir hafta başladı. Türk tarihinde belirli dönüm noktaları var. 1071, Kurtuluş Savaşı gibi çok önemli tarihlerimiz var. Özellikle Kurtuluş Savaşı’ndan sonra birçok mazlum millete örnek olmuştuk. Bağımsızlık mücadelesi ile özgürlüğe kavuşulabilineceğini, her ferdin direnerek bir milleti kumpaslardan çıkarabileceğini göstermiştik ve bizden sonra sömürülen devletler sömürgecilere karşı birçok bağımsızlık mücadelesi başlatmıştı. İşte 15 Temmuz’da dış güçlerin desteğiyle dünyanın birçok ülkesinde içerilere yerleştirilen hainler, iktidarları, hükümetleri, demokrasiyi rafa kaldırarak, birçok işgal girişimini tamamladıktan sonra ülkeleri ele geçiriyorlardı. Belki de bunun tek istisnası 15 Temmuz’du. 15 Temmuz’da bu millet hem kendi bağımsızlığını, kendisini işgalden kurtardı hem de dünyaya örnek oldu. Artık 15 Temmuz’dan sonra sadece Türkiye’de değil dünyada da darbelerin tarihi değişti. Darbelerin milletlere rağmen başarılamayacağını Türk Milleti tüm dünyaya gösterdi” dedi.

Bu Fotoğrafları Hafızalarımıza Kazımalıyız

15 Temmuz’un gerçekten önemli bir dönüm noktası olduğuna işaret eden Vali Gökmen Çiçek: “Eğer bu darbe girişimi başarılı olsaydı kaç yüzyıl bu utançla yaşıyor olacaktık. Ama bu millet buna izin vermedi. O kadar büyük bir kahramanlık, o kadar büyük bir millet sevdası ki o gece yaşananlar inanılır gibi değil. Bu tarihi unutturmamak adına her yıl üniversitemiz tarafından yapılan bu serginin daha çok uzun yıllar hafızamızı taze tutmak için sürdürülmesi gerekiyor. Bu fotoğrafları görmüştüm ama insan yeniden gördüğünde tekrar o günlere dönüyor. Bu fotoğraflar hepimizin hafızalarına kazınmalı. Böyle bir etkinliği düzenlediği için üniversitemize, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Afyonkarahisar Bölge Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. 15 Temmuz’u layıkıyla hatırlayıp, şehitlerimizi saygıyla anacağımızı ve o geceyi unutturmayacağımızı ifade ediyor, saygılar sunuyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından serginin açılışı yapılarak sergide yer alan fotoğraflar başta Vali Gökmen Çiçek olmak üzere tüm protokol üyelerince incelendi.

FETÖ/PDY terör örgütünün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaşananların yer aldığı sergide, AA foto muhabirleri tarafından çekilen 50 fotoğraf yer aldı.

Editör: Haber Merkezi