15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ DUALARLA ANILDI

                15 Temmuz Şehitleri, Afyonkarahisar Belediyesi ile İl Müftülüğü işbirliğinde, Hicri Yılbaşı ve Şifalı Aşure Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen özel bir gece ile anıldı.
                14 Ekim Cuma günü Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen 15 Temmuz Şehitleri Anma Gecesi saat 19:30'da başladı.
 
2015 yılı Kur'an-ı Kerim Okuma Birincisi Ferruh Muştuer, 2009 yılı Kur'an-ı Kerim Okuma Birincisi Bünyamin Topçuoğlu ve 2014 Yılı Kur'an-ı Kerim Okuma Üçüncüsü Ahmet Yüksel'in Kur'an-ı Kerim tilaveti sunduğu gecede, Mehmet Erarabacı ve Ağlatan İlahiler Grubu da ilahi, kaside ve ezgilerle gönüllerin pasını sildi.
 
Böylesi özel bir organizasyonda işbirliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek konuşmasına başlayan İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, Afyonkarahisar Belediyesi’nin her konuda kendilerine destek olduğunu söyledi.
 
Programın sadece 15 Temmuz şehitlerini anma gecesi olmadığının altını çizen Müftü Kabukçu; “Bütün şehitlerimize minnettarız,  ama özellikle 15 Temmuz’da bu topraklar tarihinde hiç görmediği alçak bir kalkışmayla karşılaştı. Alınacak elbette çok büyük dersler var. Ben buradan anne ve babalara seslenmek istiyorum. Çocuklarınızı kime emanet edeceğinize dikkat ediniz. Peygamberler haricinde hiç kimse masum değildir, hatasız değildir. Bizim temel ölçülerimiz, Efendimizin Veda Hutbesinde buyurduğu üzere ‘Size iki emanet bırakıyorum” sözünde saklıdır.   Kur’an ve sünnete uymayan değerler elbette ki bizim için makbul değerler değildir. Rabbim memleketimizi ve İslam Alemini bu ve bunun gibi felaketlerden muhafaza buyursun. Bu vesileyle başta 15 Temmuz Şehitlerimiz, Kerbela Şehitlerimiz, Çanakkale Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Vatanın varlığı ve birliği için canını dişine takan yurt içi ve yurt dışında kahramanca çarpışan güvenlik güçlerimizin Allah yar ve yardımcısı olsun” diye konuştu.
 
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise 15 Temmuz gecesi yaşananların ülkemiz tarihine kara bir leke olarak geçtiğini söyledi. Gecede, 15 Temmuz Şehityanı sıra Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı şehitlerimizi, Kıbrıs Şehitlerimizi ve yaklaşık 30 yıldır ülkemizin güneydoğusunda toprak için, vatan için mücadele verirken şehit olan terör şehitlerimizi rahmet ve saygıyla andıklarına dikkat çeken Başkan Burhanettin Çoban;  “Şehit babamızın ifadesiyle 15 Temmuz’da askeri üniforma giymiş yılanlar, çıyanlar yüzünden ülkemiz bir darbe teşebbüsü ile karşı karşıya kaldı. Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın basireti ve cesaretiyle halkımızın meydanlara inmesi, başta Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı ve diğer partilerin genel başkanlarının demokrasi tarafında saf tutmaları, görüşü düşüncesi ne olursa olsun basın yayın organlarının demokrasi tarafında saf almaları nedeniyle hainlerin hevesi kursaklarında kaldı” dedi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, programın düzenlenmesinde işbirliğinden dolayı Afyonkarahisar Müftülüğü’ne teşekkür etti.
 
Editör: Haber Merkezi