15 Temmuz Ruhu Fotoğraflarla Ölümsüzleşti

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişiminin 4. yıl dönümünde Afyonkarahisar Belediyesi ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Afyonkarahisar Bölge Müdürlüğü işbirliğinde “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Sergisi” açıldı.

FOTOĞRAFLAR BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Darbe girişiminin karelerinin yer aldığı sergi büyük ilgi gördü.15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Afyonkarahisar Belediyesi ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Afyonkarahisar Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan fotoğraflar, Zafer Meydanında sergileniyor.

Sergi açılışına Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkan ve 2. ACM Başkanı Fatih Serdar Köken, İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Halil Yiğit, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nurullah Okumuş, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Yalçın, İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti İl Başkan Yardımcısı İbrahim Eroğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Afyonkarahisar Bölge Müdürü Şerife Münire Burcu ve vatandaşlar katıldı. Kurdele kesilerek serginin açılışı yapılırken, protokol daha sonra sergideki fotoğrafları inceledi. 15 Temmuz gecesi yaşananlar ve darbe girişimine karşı gösterilen kahramanlıkların yer aldığı fotoğraflar büyük ilgi gördü.

"MİLLETİMİZİN AZMİYLE KARANLIK GECEDE SABAHI AYDINLATTIK"

Türk milletinin bekasına, milletimizin bağımsızlığına yönelik yapılan hain saldırıyı asla unutmayacaklarını söyleyen Vali Gökmen Çiçek “FETÖ Terör Örgütü mensuplarınca yapılan hain darbe girişimi milletimizin gücü, mücadelesi ve azmiyle bitirildi.

Çok şükür ki milletimizin azmi galip geldi, o karanlık gece sabahla birlikte aydınlandı. Sayın Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi o gece ki ruh Malazgirt’te Alparslan’ın Şah İsmail’in, Çanakkale’deki ve Afyon’da Kurtuluş Savaşı’na giden askerlerimizin ruhu ile aynı ruhtu. Bu milletimiz o gece bütün dünyaya “Bize diz çöktüremezsiniz, bizi yıkamazsınız, bizi yıkamayacaksınız” mesajı verdi. Bir kere daha böyle bir hainliğe fırsat vermeme adına o geceyi milletimiz unutmadı, unutmayacak” dedi.

“İLK ANDAN İTİBAREN PARTİMİZİN ÖNÜNE GELDİK”

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise darbe girişiminin ilk dakikalarından itibaren AK Parti binasının önünde toplandıklarını ifade ederek “Hain darbe girişimini ilk duyduğumuz andan itibaren partimizin önüne geldik. Partide oluşan kalabalıkla birlikte Anıtpark’ın önüne yürüdük. O gün sabaha kadar genciyle yaşlısıyla, partilisiyle, partisiziyle tüm Afyonkarahisar tek vücut oldu, hainlere geçit vermedi. Rabbim hainlere bir daha fırsat vermesin. Bu ülkenin bekasına, demokrasisine göz dikenlere bu millet geçit vermeyecek” dedi.

“UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ”

AK Parti Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, hain kalkışmaya milletimizin iradesiyle karşı konulduğuna dikkat çekerek, “ Malazgirt de ki, 1453’deki Kurtuluş Savaşındaki ruh neyse 15 Temmuz gecesindeki ruh aynıydı. Bir düşmana karşı, bir terör örgütüne karşı milletimiz yekvücut bir araya geldi, iman dolu göğsünü siper etti. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz, gazilerimize Allah’tan sağlık diliyoruz. Unutmadık, unutmayacağız unutturmayacağız” dedi.

“O GECENİN KAHRAMANI HALKIMIZDI”

15 Temmuz gecesine kadar Türkiye’de hiçbir kimsenin askeri bir darbenin yapılacağına ihtimal vermediğine dikkat çeken İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban “ Maalesef sinsi bir örgüt kendini en güzel şekilde gizleyerek o hain emellerine ulaşmaya çalışmışlardı. Ancak hesap etmedikleri bir şey vardı. O da halkımızın duyarlılığı, halkımızın darbeye karşı direnişiydi. Bu ne güzel bir sivil direniştir ki o gecenin kahramanı en büyük halkımızdır. Darbeye katılmayan polis kuvvetlerimizdir, yine darbeye katılmayan silahlı kuvvetlerimizin mensuplarıdır. Hainler olduğu kadar onlara karşı duran askerlerimiz de vardı. O gece hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı ömürler diliyorum” dedi.

“MİLLETİN ALEYHİNE KARŞI ÇALIŞANLARI TSK MENSUBU OLARAK KABUL ETMİYORUZ”

İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp ise milletin aleyhine, milletin bağımsızlığına karşı çalışanları Silahlı Kuvvetle mensubu olarak kabul etmediklerini ifade ederek, “O gün bu menfur darbeye teşebbüs eden insanların Silahlı Kuvvetlere atfedilmemesi lazım. Silahlı Kuvvetlerinin içine yerleşmiş, milletin aleyhine, milletin bağımsızlığına karşı çalışan insanları Silahlı Kuvvetler mensubu olarak kabul etmiyoruz. Çünkü Silahlı Kuvvetler, tarihte olduğu gibi milletin ordusu, milletin silahlı kuvvetleridir. ” dedi.

Editör: Haber Merkezi