15 Temmuz ruhu fotoğraflarda ölümsüzleşti

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından hazırlanan Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı ve Belediye Basın Yayın foto muhabirlerinin objektifinden Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında çekilmiş “15 Temmuz Destanı’ konulu sergi Afyonkarahisarlılar ile buluştu.15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye’nin egemenliğine yapılmaya çalışılan darbe girişimini ve sürecini anlatan AA, İHA ve Belediye Basın Yayın Birimi objektiflerine yansıyan 120’ye yakın fotoğrafın yer aldığı sergi, Anıtpark’ta açıldı.

KATILIM YOGUN OLDU

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın ev sahipliğinde; Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Mustafa Solak, İl Jandarma Komutanı J.Albay Orhan Sırma, İl Emniyet Müdür Vekili Gürsel Yıldız, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkan Vekili Hüseyin Sezen, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, AA Afyonkarahisar Temsilcisi Canan Tükelay, İHA Afyonkarahisar Temsilcisi Hayati Kanat, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Fotoğraf sergisinin açılış konuşmasını Belediye Başkanı Burhanettin Çoban yaptı.15 Temmuz gecesi başlatılan hain darbe girişiminin medyanın desteğiyle dünya darbeler tarihinde emsali görünmedik bir şekilde engellendiğini kaydeden Başkan Çoban, tarihi gecenin nesillere aktarılması ve hafızalardan silinmemesi noktasında AA, İHA ve Belediyemiz Basın Yayın Birimi muhabirlerinin objektiflerine yansıyan fotoğrafların sergilenmesi noktasında gösterdiği performansın takdire şayan olduğunu söyledi.

“15 TEMMUZ'U UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ”

Serginin Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı ve Belediye Başkanlığı basın birimindeki fotoğrafçıların gözünden kareler olduğunu ifade eden Başkan Çoban, "15 Temmuz hain darbe girişiminin anlaşıldığı andan itibaren Türkiye'de bu konuda en iyi çalışmayı devletimizin ajansı Anadolu Ajansı ile diğer haber ajansı İHA yaptı. AA'nın ve İHA'nın darbenin anlaşıldığı ilk andan itibaren hem Türkiye'deki hem de Afyonkarahisar'da çektiği fotoğraflar ile demokrasi nöbetlerinde belediyemiz çalışanların çektiği fotoğraflar sergide yer alıyor. Böylelikle yaşı ilerlemiş çocuklarımıza da bu darbe girişimini hatırlatmak istiyoruz. Ayrıca o günü yaşamış insanlarımıza da bu günü unutturmamak istiyoruz. 15 Temmuz'u unutmadık, unutturmayacağız. Bu sergide bunun bir ifadesidir" diye konuştu.

“BU MİLLET HERŞEYİN EN İYİSİNE LAYIKTIR”

Vali Mustafa Tutulmaz ise, sergilenen fotoğrafların yaşanan olaylar olduğunu, bu olayların unutulmaması ve geleceğe aktarılması için fotoğrafların basıldığını ifade etti. Vali Tutulmaz "Bugün 15 Temmuz'u unutmamak adına ve bir de 15 Temmuz'u farklı yönleri ile görebilmek adına güzel bir serginin açılışında beraberiz. Gerçekten 15 Temmuz milletimizin tarihinde unutulmaması gereken olaylardan birisidir. Allah bu millete o gün cesaret verdi. O cesareti ile tankların ve silahların karşısında silahtan ve tanktan daha güçlü konuma geldi. Gözünü kırpmadan tankın altına yatabilmek ve silaha karşı koşabilmek bizim milletimize mahsus bir davranıştır. Bu millet herşeyin en iyisine laiktir. Onun gereğini de o gece vermiştir. Silah'tır, tanktır, toptur bunların bizim karşımızda hiç bir anlamı yoktur. Allah'ın izni ile milletimiz başarılı olmuştur. Daha güçlü olmamız gerekiyor. Her alanda silahta, fende, yatırımlarda ve ekonomide güçlü olmamız gerekiyor. Güçlü olmaz isek içimizde her dönem kullanılacak hainler vardır. Bu hainlere fırsat vermemek adına devletimizin ve milletimizin güçlü olması gerekiyor. 15 Temmuz'ları unutmamamız gerekiyor. Sergiye de bu yönü ile bakmak ve değerlendirmek gerekiyor. Ben tekrar emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Allah bir daha 15 Temmuz’u yaşatmasın" dedi. Yapılan konuşmaların ardından konuklar hep birlikte sergiyi gezdi.

Editör: Haber Merkezi