15 Temmuz Milli Direniş Sergisi Vali Yıldırım’ın Katılımı ile Açıldı

Anadolu Ajansı'nın (AA) katkılarıyla Afyonkarahisar Belediyesi tarafından hazırlanan "15 Temmuz Milli Direniş, Unutmadık... Unutturmayacağız" konulu fotoğraf sergisi, tarihi Taş Medrese'de Valimiz Aziz Yıldırım’ın katılımı ile açıldı.
 
Darbe teşebbüsünün yaşandığı 15 Temmuz gecesi ve sonrasında 12 Ağustos'a kadar aralıksız süren demokrasi nöbetlerinde, milli iradeye sahip çıkan Türk Milleti'nin ortaya koyduğu kahramanlık destanına ilişkin fotoğraflar sergilendi. Yoğun bir katılımın yaşandığı serginin açılışına, Valimiz Aziz Yıldırım’ın yanı sıra, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Kılıçaslan, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Mustafa Solak, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Orhan Sırma, İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, Anadolu Ajansı'nı temsilen AA Afyon Büro Sorumlusu Canan Tükelay, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
 
Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban;  “Serginin hem yaşayan toplum için hem de gelecekte bu olaylardan ibret alacak nesiller için örnek olması dileğinde bulundu” dedi.
 
Sergi açılışı öncesinde bir konuşma yapan Valimiz Aziz Yıldırım; "Bizlerin o günleri unutması mümkün değil. Aslında bu fotoğraflar kağıt üstünde değil, biz bunların hepsini yaşadık. Sadece unutulmaması ve gelecek nesillere aktarılması için kağıtlara bastık. Bundan sonra 15 Temmuz hadisesindeki gibi bu memlekete, bu vatana kumpas kuranlar, darbe teşebbüsünde bulunanlar ve milli iradeyi ayaklar altına almaya kalkanlar boylarının ölçüsünü almıştır. İnşallah bir daha da böyle bir şeyi yapmaya cesaret edemeyeceklerdir. Açılan bu anlamlı sergi nedeniyle Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban'a, Anadolu Ajansı'na ve emeği geçen tüm arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Milli irademize hayırlı olsun" dedi.
 
Açılışın ardından, Valimiz Aziz Yıldırım, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve protokol mensupları ve davetliler öncülüğünde sergide yer alan 15 Temmuz gecesi ve demokrasi nöbetlerinde çekilen 108 fotoğrafın incelenmesi ile sergi sona erdi.
 
Editör: Haber Merkezi