“15 Temmuz Milletin Tarih Yazdığı Gecedir”

Hükümlü ve Tutuklu Hakları Alt Komisyonu Başkanı, Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Yurdunuseven mesajında;

“Millet iradesine pranga vurmak isteyen hainlere, yine milletin bizatihi kendisi müsade etmemiş merhum Mehmet Akif Ersoy’un “...Siper et gövdeni dursun bu hayasızca akın...” dizelerinde yazdığı üzere gövdesini siper etmiş, iradesine el sürdürmemiştir. Bizler bu kara geceyi, bu hainliği asla unutmayacak ve unutturmayacağız!” ifadelerini kullandı.

15 Temmuz gecesi var olan ruhu Çanakkale Savaşı’nda var olan inanca ve imana benzeten Yurdunuseven;

“Milletin parasıyla alınan teçhizatların ve hatta tankların millete doğrultuğu o kara gecede milletimiz hiç bir silah kullanmadan omuz omuza tankların önünde durarak namlunun önüne geçerek iradesine sahip çıkmıştır. Çanakkale savaşında yine kahraman ecdadımız silah ve yiyecek dahi bulamadığı bir anda 7 düvele geçit vermemiş yanlıız omuz omuza vatan toprağına el sürdürmemiştir. 15 Temmuz hain kalkışmayı yaşadığımız gece milletimiz adeta Çanakkale’de yaşanan yüksek ruhu yaşamış süs havuzlarından abdest alarak şehit olacağını bilerek hainlere karşı durmuştur. Bu büyük hainliği ve kirli oyunu gören milletimiz o kara gecede ve sonrasında milletin lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olmuş ve olmaya devam etmektedir. Bu kara gece bizler için hem bir onur gecesi hem de kara gece olarak kalacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle milletin tarih yazdığı gecede şehitlik ve gazilik mertebesine eren vatandaşlarımızı bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyorum.” dedi.

Editör: Haber Merkezi