15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri Sürüyor.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Kocatepe Mezarlığında bulunan Hava Şehitliği ziyareti, İmaret Camii’ndeki Mevlid-i Şerif programı ile Cumhuriyet Meydanında ‘15 Temmuz Destanı’ konulu fotoğraf sergisi açılışı Vali Mustafa Tutulmaz’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Programlara Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra Milletvekilleri İbrahim Yurdunuseven ve Gültekin Uysal, Garnizon Komutanı Tuğg. Özdemir Şan, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, İdare Mahkemesi Başkanı Osman Akcan, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İGM Başkanı Salih Sel, Vali Yardımcıları Cafer sarılı ve Erhan Günay, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldılar.

Gün içerisindeki etkinlikler kapsamında ilk olarak Kocatepe Mezarlığında bulunan Hava Şehitliği ziyaret edildi. Ziyaret sırasında tüm şehitlerimiz Vali Mustafa Tutulmaz, protokol üyeleri, şehit yakınları, gazilerimiz ve vatandaşlar tarafından minnet, şükran ve dualarla anıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılarak tüm şehitlerimiz için dualar edildi. Daha sonra şehitlik içerisinde şehitlerimizin kabirlerini tek tek dolaşan ve karanfil bırakan Vali Tutulmaz ve beraberindeki protokol üyeleri şehit ailelerinin acılarını paylaşarak onlara sabırlar diledi. Hava şehitliğindeki programın devamında Vali Tutulmaz ve beraberindeki protokol üyeleri Polis Şehitliğine geçerek şehit polislerimizin mezarlarına karanfil bırakarak minnet duygularını ifade ettiler.

Gün içerisindeki programları kapsamında Vali Mustafa Tutulmaz ve protokol üyelerinin katılımıyla tüm aziz şehitlerimizin ruhuna ithafen İmaret Camii’nde Mevlidi Şerif okundu. İl Müftüsü Şükrü Kabukçu tarafından yapılan dualarla devam eden programda öğle nazının akabinde ise Vali Tutulmaz ve beraberindekiler tarafından vatandaşlarımıza yemek ve lokum ikramında bulunuldu.

Etkinlikler ‘15 Temmuz Destanı’ konulu fotoğraf sergisi açılışıyla devam etti.

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından hazırlanan ‘15 Temmuz Destanı’ konulu fotoğraf serginin açılışı Vali Mustafa Tutulmaz tarafından yapıldı.

15 Temmuz akşamında ve sonrasında yaşanan ihanet ve kahramanlıkları yansıtan sergide Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı’nın fotoğrafları yer aldı.

Serginin açılışında konuşan Vali Tutulmaz; “Bugün 15 Temmuz’u unutmamak adına, bir de 15 Temmuz’u farklı yönleriyle görebilmek adına güzel bir serginin açılışında beraberiz. Gerçekten 15 Temmuz milletimizin tarihinde unutulmaması gereken önemli olaylardan birisidir. Evet darbe girişimini önlemede başarılı olduk, ama bir de bu hain girişimin karşısında başarısız olsaydık karşılaşacağımız durumu hayal etmek bile istemiyorum. Allah bu millete o gün bir cesaret verdi. O cesaret ile tankların karşısında silahların karşısında silahlardan ve tanklardan daha güçlü bir konuma geldik. Gözünü kırpmadan tankın altına yatabilmek, silaha doğru koşabilmek, ancak bizim milletimize mahsus bir davranış ve erdemdir. Bu millet her şeye layıktır. Bunun gereğini de layık bir şekilde vermiştir. Silah, tank, top, bunların hiç birinin bizim milletimizin karşısında bir anlamı yoktur. Yeter ki doğru olduğuna inansın sonunda başarılı olacaktır. Bugüne kadar da Allah'ın izniyle bu millet hep başarılı olmuştur. Bundan sonra da daha güçlü olmamız gerekiyor. Her alanda güçlü olmamız gerekiyor. Fende güçlü olmamız gerekiyor. Yatırımlarda güçlü olmamız gerekiyor. Ekonomide güçlü olmamız gerekiyor. Her alanda güçlü olmamız gerekiyor. Güçlü olmazsak içimizde muhakkak her dönemde kullanılacak hainler vardır. O hainlere fırsat vermemek adına devletimizin milletimizin güçlü olması gerekiyor. 15 Temmuz’ları unutmamamız gerekiyor. Bu sergiye de bu yönüyle bakmak ve değerlendirmek gerekiyor. Ben emeği geçen ve katkı sağlayan herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Allah bir daha böyle bir geceyi bu millete yaşatmasın.” dedi.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Vali Mustafa Tutulmaz ve diğer katılımcılar tarafından 15 Temmuz hain darbe girişiminin yaşandığı geceye ve sonrasına ait fotoğraflardan oluşan serginin gezmesiyle program sona erdi.

Ayrıca 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz gecesinde yaralanan Afyonkarahisar’lı gazilerimizle yemekte bir araya gelen Vali Tutulmaz ve Belediye Başkanı Çoban onların istek ve taleplerini dinleyerek, canlarını hiçe sayarak gösterdikleri kahramanlıklardan dolayı da minnet ve şükranlarını ilettiler.

Editör: Haber Merkezi