15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü Etkinlikleri Düzenlendi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü etkinlikleri kapsamında Vali Mustafa Tutulmaz ve protokol üyeleri 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitleri anarken, bir dizi sergi açılışına da katıldı.

Gerçekleştirilen etkinliklere Vali Mustafa Tutulmaz, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Özdemir Şan, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Fatih Serdar Köken, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Hamza Çömez, İl Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız, İGM Başkanı Burhanettin Çoban, il müdürleri, askeri erkân, gaziler ve çok sayıda kişi katıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında ilk olarak Kocatepe Mezarlığında bulunan Hava Şehitliği ve Polis Şehitliği ziyaret edilerek, şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi. Ardından Vali Mustafa Tutulmaz ve protokol üyeleri şehitlerimizin kabirlerine karanfiller bıraktı.

Esma’ül Hüsna Hat Sergisi Açıldı

Ardından Vali Mustafa Tutulmaz ve protokol üyeleri 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından Taş Medrese’de düzenlenen Esma’ül Hüsna Hat Sergisi’nin açılışına katıldı. Açılış öncesi Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Tanır konuşma yaptı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Burdur Bilim Sanat Merkezi Görsel Sanatlar Öğretmeni Yaşar Yapıcı Nalcı Vali Mustafa Tutulmaz ve protokol üyelerine sergide yer alana fotoğrafları ve anlamlarını anlattı.

Şehitlerimiz İçin Mevlid-i Şerif

Etkinlikler kapsamında tüm şehitlerimizin ruhlarına ithafen Mevlid-i Şerif okutularak, ülkemizin ve milletimizin birlik ve beraberliği için dualar edildi. Duanın ardından Vali Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve protokol üyeleri Afyonkarahisar Belediyesince hazırlanan pilavı vatandaşlara ikram etti.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında bir başka sergi Kent Meydanından açıldı. Afyonkarahisar Belediyesi ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Afyonkarahisar İl Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen “15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Konulu fotoğraf sergisinin açılışını yapan Vali Mustafa Tutulmaz daha sonra sergideki fotoğrafları inceledi.

15 Temmuz Bugüne Kadarki Darbelerin En Alçakça Olanıdır

Burada kısa bir konuşma yapan Vali Mustafa Tutulmaz: “Türk Milletinin tarihte karşı karşıya kaldığı en büyük sıkıntıların bertaraf edildiği bir gündeyiz. Tarihte savaşlar olmuştur, darbeler olmuştur ama 15 Temmuz 2016’da başlatılmak istenen darbenin bugüne kadar olanların en alçakçası, en ihanet içerisinde olanıdır. Çünkü milletin içinden çıkmış, milletin evlatları, milletin vergisi, kazancı ve silahları kullanılarak ortaya çıkan darbeyi yine Milletimizin feraseti engellemiştir. Bu milletin bir ferdi olmaktan büyük bir onur duyduğumu ifade etmek isterim. Allah bir daha böyle sıkıntılar yaşatmasın” dedi.

Vali Mustafa Tutulmaz ve protokol üyeleri 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla şehir turu atan Afyonkarahisar Bisiklet İl Temsilciliği üyelerinin şehir turu öncesi başlama startını verdi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde Gedik Ahmet Paşa İl Halk Kütüphanesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile çıkan 15 Temmuz Darbe girişimi içerikli 23 kitabın yer aldığı Kitap Sergisi açıldı. Kitap Sergisini inceleyen Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe emeği geçenlere teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi