14. ATSO Spor Oyunları Vali Tutulmaz’ın Katıldığı Törenle Başladı

Her bir güne ayrı ve birbirinden güzel etkinliklerin sığdırıldığı Büyük Taarruz Zafer Haftası kutlama etkinliklerinin 97. Yılı dolayısıyla Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen 14. Geleneksel ATSO Spor Oyunları Vali Mustafa Tutulmaz’ın katılımıyla başladı.

Kocatepe Spor Kompleksi’nde gerçekleşen Spor Oyunları açılış törenine Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Şuayp Özdemir, İl Müdürleri, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, ATSO Yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, oyunlara katılan firma temsilcileri, sporcular ve diğer davetliler katıldılar.

365 Oda ve Borsa İçinde ilk ve Tek

İlk olarak ATSO Başkanı Hüsnü Serteser konuştu. Serteser: “14. ATSO Spor Oyunları’na 105 firma başvurdu. Takım branşları ve bireysel oyunlara katılacak amatör sporcu sayımız 700’e yaklaştı. Geçen yıl başvuran firma sayısı 91 idi. Bu da gösteriyor ki bu yıl daha çok kişi ve kuruluşa ulaşmışız. ATSO Spor Oyunları, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı 365 Oda ve Borsa içinde ilk ve tek olma özelliğine sahiptir. Camiamız içinde bir sportif faaliyeti 14 yıl üst üste düzenleyen bir Oda olmamıştır. Bunun gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Hep Birlikte Sorumluluk Almalıyız

Spora destek olunması ve vatandaşların da yöneticiler kadar spora sahip çıkması gerektiğini söyleyen Vali Mustafa Tutulmaz: “Zafer Haftası etkinliklerimiz büyük zaferin şanına yakışır şekilde dolu dolu yapılmaya çalışılıyor. Emeği geçen herkesi öncelikle tebrik ediyorum. Bugün 14. Başlayan 14 branştaki ATSO Spor Oyunlarını çok önemsiyorum. 14 yılda artan bir performansla yerine getiriliyorsa bu ancak takdir edilir. Bende emeği geçen herkesi gönülden tebrik ediyorum. İlimiz potansiyeli çok yüksek bir il. Sporda da aynı şekilde performansı yüksek bir il. Geçen yıl üst liglerdeki takımlarımız maalesef istediğimiz başarıyı elde edemedi. Bunun birçok sebebi var. Üst liglerde kalabilmek te kültür işi. Bizim zaman içerisinde kuralıma göre oynanabilir konumda kulüplerimiz, taraftarımız, oyuncularımız, halkımız, yöneticilerimiz üst liglerde olmanın psikolojik hazırlığında olmalıyız. Biz geçen yıl bu ligde oynayamadık. Hepimizin bu durumda payı var. Bu başarısızlıktan ders almalıyız. Yeniden kenetlenmeli ve spor etkinliklerinde iyi bir konuma gelmemiz lazım. Bunu yapabilmenin yolu da vatandaşın bu işe sahip çıkmasıyla olur. Bu işi yöneticilere yıkarak devam edemeyiz. Halkımız takımına ve yöneticilerine sahip çıkmalı biz yöneticilerde destek olmalıyız. Bu işin kalıcı olması için kurumsallaşmak gerek. Oyunu kuralına göre oynamalıyız. 1. Lige çıkınca o kurallara göre oynayamadık. Hepimizin sorumluluklarımızı yerine getirmemiz gerekiyor. Biz yöneticilerde bu işin içine dâhil olmalıyız. Sorumluluğu birlikte üstlenmezsek başarı gelmez. Ben 14. ATSO Spor Oyunlarını yapan ATSO Yönetimine ve tüm ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Sahip Çıkmadığımız Etkinlikler Uzun Ömürlü Olmaz

Sporun tanıtımda çok önemli bir role sahip olduğunu kaydeden Vali Mustafa Tutulmaz: “Bu alandan faydalanmalıyız. Bunun bir örneği MXGP Eylül ayında ilimizde yapılacak. Bu şampiyonaya hazırlıklı olmalıyız. Şampiyona ilimizin tanıtımına büyük katkı sağlayacak. Bu açıdan bu organizasyonu sahiplenmeliyiz. Şuana kadar 6 bin kişi bilet almış. Değerli hemşehrilerim 50 lira olan bu biletlerden alalım ve bu organizasyona destek olalım. İlimize sahip çıkalım. Alacağımız biletle 3 ünlü sanatçının konserine gideceğiz. Bu değerlere sahip çıkalım. Siz sahip çıkmadığınız müddetçe bu tür etkinlikler uzun ömürlü olmaz” diye konuştu.

ATSO Spor Oyunları Gelecek Yıllarda Da Devam Etmeli

ATSO Yönetimini ve spor oyunlarını organize eden tüm ekibi tebrik eden Vali Tutulmaz: “14 branş, 750 sporcu ile ATSO Spor Oyunları adeta bir Olimpiyat Turnuvası havasında geçiyor. Bu etkinlikten esinlenmeli ve diğer alanlarda da etkinlikleri desteklemeliyiz. Çok güzel bir organizasyondayız. Bir kez daha teşekkür ediyorum. 14 yıl 14 branş sloganı çok uygun. Gelecek yıllarda da benzer sloganla bu etkinliği devam ettirelim. Etkinliğe katılan, destek olan, sponsor olan herkesi tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından ATSO Spor Oyunlarının açılışı yapıldı. Takımlar birbirleriyle kıyasıya mücadele ederken Vali Tutulmaz’da penaltı atışı yaparak etkinliğe destek oldu.

Editör: Haber Merkezi