100. Yılında Kurtuluş Yolu Karma Resim Sergisi Açıldı

Vali Tutulmaz 100. Yılında Kurtuluş Yolu Karma Resim Sergisi’ni Açtı

Büyük Taarruz Zafer Haftası 97. Yıl etkinlikleri kapsamında 19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliği ile hazırlanan Mücadelenin 100. Yılında Kurtuluş Yolu Karma Resim Sergisi Vali Mustafa Tutulmaz’ın katılımıyla açıldı.

Serginin açılışına Vali Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Şuayip Özdemir, Rektör Yardımcıları, akademisyenler ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Samsun, Amasya, Erzurum, Sivas’ın ardından 5. il olarak Afyonkarahisar’da açılan sergi İzmir ve Ankara’da da açılacak. 6 Eylül tarihine kadar da ziyaret edilebilecek.

Bizim Yeniden Bir Yapılanmaya, Günü Algılamaya İhtiyacımız Var

Açılış öncesi konuşan Vali Mustafa Tutulmaz: “Bugün Büyük Taarruz’un başladığı gün. Bir hafta boyunca Büyük Taarruz Zafer Haftası’nı değişik etkinliklerle kutlamaya çalışıyoruz. Ecdadımıza layık olmaya, onların bize emanet ettiği bu kutsal topraklara daha iyi sahip çıkabilmek, toplumda bir farkındalığı oluşturmak adına birçok etkinlik yapıyoruz. İşte açılışını yaptığımız sergide bu etkinliklerin bir parçasıdır. Burada birbirinden güzel eserler var. Ama esas bizim için güzel olan iki ilin üniversitelerinin işbirliği yapmış olmasıdır. Bu işbirliği ile bizim o büyük hedefimize destek olmalarıdır. Ben hem Samsun’dan gelen değerli hocalarımıza, Samsun Valimize, Rektörümüze hem de Afyon Kocatepe Üniversitesi yönetici ve değerli hocalarına teşekkür etmek istiyorum. Bizim bugünden sonra yeniden bir yapılanmaya ve günü algılamaya ihtiyacımız var. Bu topraklarda yaşamanın bedeli her dönemde oldu. Bundan sonra da olacak. Bu bedeli azatlatabilmek ya da hiç ödememek adına yapmamız gerekenler var. Bunun gereği olarak ta bilimde, ilimde ileri gitmeliyiz. Ve bunu sanat ve kültürel etkinliklerle de desteklemeliyiz. Ben sergide emeği olan herkesi tebrike diyorum.” dedi.

Ardından Vali Mustafa Tutulmaz ve katılımcılar sergide yer alan eserleri inceleyerek, bilgiler aldı. Günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile açılış etkinliği noktalandı.

Editör: Haber Merkezi